reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Ile wiadomości, nadrobić Was to jak przeczytać książkę... :)
Aneta gratulacje, ja po cichu liczyłam na bliźniaki i w sumie oswoilam się z myślą że będzie tylko jeden bobas ale widzę ze wszystko sie jeszcze może zmienić :D
Co do wagi to ja w 6 tyg ważyłam 58, teraz 56. całkowicie odrzuciło mnie od słodyczy wiec może to dlatego bo nie wymiotuje i staram się jeść normalnie.smieje się jednak, że urodze pomidora bo mogłabym je jeść CAŁY CZAS. Wczoraj wróciłam do pracy po urlopie i powiedziałam o ciąży, radość była przeogromna i wszyscy byli podekscytowani jakby to było ich dziecko :)
Zazdroszczę Wam widocznych brzuszkow ale widzę po sobie ze zanika mi talia i nie jestem już w stanie wciągnąć brzucha na płasko. Czekam na 2 trymestr i zastrzyk energii bo troszkę mnie to ciągle zmęczenie i sennosc meczy.

reklama
Hej kobiety ..trochę już tutaj naskrobałyście i się pewnie lepiej już znacie ale czy i ja mogłabym do was dołączyć ? :)

więc krótko opisze jak to u nas się potoczyło że mamy już 11 tydzień ;)

28 października miałam dostać @ oczywiście nie przyszła +/- jeden dzień do przodu albo jeden dzień do tyłu przyłaziła ale ja już wiedziałam że ten msc był zupeeełnie inny niż wszystkie przez które przebrneliśmy ... w końcu gdy wybrałam się niedzielnego popołudnia na zakupy odważyłam się zakupić test .. to był 3 dzień spóźniającej się @ gdy szłam do ubikacji serce miałam w gardle i cała się trzęsłam ale gdy sikłam to pierwsze co pojawiła się właśnie kreska testująca booże skakałam z radości że w końcu po takim czasie mamy upraagnione dwie kresunie ..
trzy dni później wylądowałam w szpitalu bo zaczęłam plamić tam przeleżałam 4 dni bo to był 5 tydzień i nic oprócz pęcherzyka nie było widać ..dostawałam leki na podtrzymanie i jakoś daliśmy radę przez to przebrnąć gdy wychodziłam zrobili mi kolejne usg i było już ciałko żółte w pęcherzyku i beta pięknie rosła :)
oczywiście do pracy nie wróciłam dostałam L4 i kazali dopiero za 2 tygodnie umówić się na wizytę do swojego ginekologa no i tak zrobiłam na drugi dzień .. wizytę mieliśmy przed świętami 21.12 i zobaczyliśmy naszą kruszynę z bijącym serduszkiem , mój się tak wzruszył że jak wyszliśmy to był tak podniecony że buzia mu się nie zamykała :D i taaak dalej trwamy w tym błogosławionym stanie ciężkie całodniowe mdłości na razie odpuściły i mam nadzieję że już tak zostanie bo to strasznie przeszkadzało w normalnym funkcjonowaniu .. na razie mam -2kg albo ta waga mnie kłamie hy hy :D juuutro mamy kolejną wizytę i już nie mogę się doczekać !
termin mam na 5 sierpień 2016r a wesele miało być 2 września 2016 i musieliśmy je błyskawicznie przełożyć i odbędzie się 20 maja czyli już za niedługo :) i szczerze wam powiem że chyba dzięki temu weselu zaszłam bo się zajęłam czymś innym , wyluzowałam i stało się :)

przyszłym mamusią bardzo gratuluję kruszyny w brzuszku i niech zdrowo sobie rosną :)

fimka u mnie tak było w niedziele, cały rosół w kibel - a jak się męczyłam....straszne to było :(

witam nowe mamusie!

kassia a teraz sobie mysle -jak ja mogłam sie tyle męczyć w normalnym biustonoszu..... ulga naprawdę

Nasze malenstwo :) u mnie tylko 1kg na plusie i 21.01 mamy termin na wszystkie badania (PAPPA itd) :happy2:

Załączniki

• IMG_1140.JPG
    IMG_1140.JPG
    661,8 KB · Wyświetleń: 62
oj, no martwiłam się martwiłam... ale na szczęście wszystko dobrze :yes: teraz tylko dotrwać szczęśliwie do 12tc :yes:

Ewelinakotalek -witamy :-) super historia :-) :)

nati_de - śliczne maleństwo :-) :)

ja zrobiłam dziś tortilla I też mnie mdli....

reklama
witaj @Ewelinakotalek

dziewczyny czy wy marzniecie???. Mi jest okropnie zimno ostatnio. ciepłe skarpetki to konieczność.

Ja dziś zrobiłam na obiadek kotleciki z kaszy i do tego surówkę z buraczków - smakowało mi strasznie a teraz czuje się tak jak bym zjadła konie z kopytami. Ja w ogóle nie mam mdłości ale problemy z żołądkiem ostre. Ciągle jestem wzdęta, albo czuje takie ssanie że wytrzymać nie mogę albo uczucie mega przejedzenia.

Jutro moja wizyta u lekarza i cały czas o niej myślę. I oczywiście sobie tłumaczę, że jak sie kiepsko czuje to znaczy że coś się dzieje w brzuszku.....a to jeszcze 17 godzin do usg.

Do góry