reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Sierpniowka - no mi sie nie zeszly za bardzo. Chociaz ja zawsze mialam bioderka, nie miałam dupci jak facet.

Ja na noc wkladam sobie na biust pieluche tetrową bo wkładki to można zapomnieć... chociaż wkladki i tak mam bawełniane, grubsze, bardziej chłonne, ale na noc pielucha.

reklama
sierpniowka mnie nie bolalo tylko nic nie lecialo mimo ze z cyckow tryskalo jak konfetti w teledysku katy perry :D ale teraz ogrzeje piersi przed zawine pielucha laktator zeby sie nie gapic ile leci i zobaczymy

dominika o nie teraz to mnie zasmucilas z tymi biodrami..

Z tymi biodrami to tak na zawsze? Bo ja np zawsze dupę płaska miała i brak talii i musiałam dużo ćwiczyć a teraz grubsza jestem ale proporcje lepsze sie zrobiły wiec bym sie cieszyła. Ja sie pocę mega i szybko sie mecze, po schodach to jakbym zawał miała dostać. Jestem u endykrynologa i babka ma dwie godz opoźnienia bo w banku cos załatwiała, no żal normalnie. Przyjechałam o 10:15 tak jak wizyta a ona ludzi z 8godz przyjmuje. Brak słów.. Mowię ze karmie ze nie mam czasu czekac tym bardziej ze 40km do domu. Mam nadzieje ze przyjmie mnie wcześniej. Bo dziecko z głodu sie zapłacze. Co do piersi, ja jak miałam dreszcze i czułam bol to położna kazała obejrzeć pierś, robi sie delikatnie czerwony rumień i to początki zapalenia. Ja juz dwa razy to przechodziłam bo mała mnie często kopie po cyckach i to od tego. Trzeba zawsze zaczynać od tej bolączek piersi karmienie, paracetamol 3razy dziennie przez 3dni i suszarka ogrzewać przed karmienie, chłodzić po. U mnie juz po 5-6h była znaczna poprawa i lepiej sie czulam

Ja też się okropnie pocę a zwłaszcza jak jestem u lekarza z córką, rozbieranie i ubieranie :)

Moja mocno zaciska piastki, mi lekarka mówiła, że za mocno i mam jej masować delikatnie jak ma zaciśnięte, wtedy je rozluźnia i otwiera.

Co do bioder p pierwszej ciąży tez mi zosyaly trochę wieksze:-)

Co do sciagania laktatorem moja polozna mi poradziła zeby nakarmic malego wypic pol litra wody i tak pol godziny po karmieniu odciagac po ok na poczatku 5-10 min z jednej piersi i tak samo z drugiej i mowila ze mozna laczyc pokarm sciagniety w ciagu 12h u mnie na raz sciagam ok 50-60 ml i po nastepnym karmieniu tak samo jak mam ok 120 wkladam w woreczek o mroze a tak dopóki nie uzbieram trzymam w lodówce

Co do cwiczen gin mi poeiedziala ze po cc trzeba odczekac 3 miesiace zeby ruszyc miesnie brzucha tak to spacery bieganie tez odpada a basen to po 2 miesiacach. Co do sn mozna cwiczyc wczesniej jak sie połóg skonczy

Ja nie widze zmiany w biodrach ale ogolnie duzo schudlam w tej ciazy i moze dlatego. Czuje za to ze stopy mam wieksze albo lekko napuchniete.

Mi przez te nocne dlugie spanie malej chyba laktacja podupada bo w ciagu dnia jakby chciala jesc co 3-4h, a tak mniej wiecej chce, to mi pokarmu nie starcza. Possie chwile i zaczyna ciumkac po czym okazuje sie ze tam nic nie leci, bo sprawdzalam laktatorem. Moze wykorzystam ten patent z odciaganiem po karmieniu i chyba musze zaczac w nocy wstawac i odciagac zeby na nowo ja rozkrecic. Przed chwila po wyjedzeniu tych resztek z cyca dlugo plakala tak jakby na glod i w koncu dalam jej butelke to jeszcze 50 ml wypila wiec raczej byla glodna.. :/

Tez mam kamienie i fontanny prosto na buzie malej ale to po nocy lub jak dluzej nie je. :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Laski karmi wypicie na laktacje. Ja dwa razy wypiłam jak karmie i za każdym razem zdychalam. Jak nago się schylilam to ciurkiem na podłogę leciało.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja jak nie miałam pokarmu jeszcze to wypiłam i wybuch.

Potem pojechaliśmy na festiwal i wszyscy piwko to ja też ;) no i wieczorem się działo. Myślałam że zdechne takie arbuzy.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry