reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Zobaczę czy jest taka herbatka z liści malin jak nie wezmę się za siemię [emoji1] też mam różne sny, masakra [emoji1] papercut mam to samo z paznokciami! Ja jeszcze nie umiem sobie wyobrazić, ze we wtorek muszę je obciąć :( zawsze miałam okropnie długie, ostatnio o połowę zeszłam, żeby później nagle nie było szoku [emoji12] aniolkowa super, że już wychodzicie. Bardzo się cieszę i zazdroszczę troszkę [emoji3] ja czekam na swojego Kubusia [emoji173]

[emoji173]

reklama
Wiecie kobietki ja też nienawidzę nie pomalowanych paznokci ani krótkich a zawsze miałam i chwilowo mam długie. Trochę je skróce. Nie malowałam bo nie chciałam sobie smrodzić, potem doszło dretwienie rąk i kiepskie czucie a teraz mi się nie opłaca :p po porodzie potem się ogarnę i będzie kosmetyczka i fryzjer.. Oczywiście nie od razu bo pewnie będę zombie :p
Mi się zamiast wyciszac to chyba rozkręca akcja... Kurde już na szpilkach siedzę
Tydzień nerwów :p

Papercut dokładnie, ja ostatnio jak skrocilam troszkę to myślałam, że nie mam palcy. Zapewne znasz to uczucie [emoji1] niektóre kobiety noszą takie długie przy dziecku ale ja bym się bała, że drapne a to taka wrażliwa skórka

[emoji173]

Ja tez moje dlugie piekne sciełam. I juz nie maluje..

Dzis mam wiecej weny wiec po sniadanku na dzialeczke i juz obmyslam plany co potem zrobie mam do wyprania od wozka i fotelika wszystko zeby bylo swiezutkie. Musze kwiaty przesadzic bo mam nowe doniczki :) takze jest dzis duuzo lepiej ze mna :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jakoś nie mam ochoty na malowanie tych moich parówek ;) wolę żeby nie przyciągały wzroku. A stopy ! dzisiaj spuchnięte jak balony, takie jeszcze nie byly. Słabo jakoś wyglądam generalnie i tak sie czuje.
Mamakulka, ja tez sie wczoraj wzielam za depilację, dobrze że od kiedy jestem w ciąży to włoski wolno odrastają, bo to były istne akrobacje w łazience ;) ale z lusterkiem dalam rade.
Ide robic drugą sałatkę, dzisiaj i jutro mam gości. Miłej niedzieli dziewczyny !

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamcia ale zarąbiste łóżeczko :) Duch starych czasów na nowo-cudo!
Ja również mam łóżeczko drewniane, które ma 16 lat, ale ja je kocham bo to ten większy rozmiar i mega wygoda bo potem można na tapczanik zmienić dla starszaka. Wkleję zdjęcie do odpowiedniego wątku później :)
Zazdroszczę wolnego odrastania włosków, u mnie hormony w drugą stronę, włosy rosną jak szalone co widać po odrostach. Zrobiłam kolor tydzień temu żeby mieć spokój na pierwsze tygodnie :)

Co do paznokci lubię mieć hybrydę, ale na czas ciąży zrezygnowałam jakoś chęci brak. Powiem Wam, że poprzedni poród tak mnie zaskoczył mimo że po terminie, że zapomniałam skrócić paznokci u rąk. U mnie w szpitalu dokarmianie ewentualne odbywa się przez taką rurkę. Wkłada się paluch do buzi dziecka razem z rurką i ono ssie ten palec wypijając mleko, no i niestety byłą obawa o zadrapanie więc w te pędy kazałam przywiezc obcinarkę do paznokci :)

Papercut mój termin CC - 10/08 będę wdzięczna za dopisanie :)

Dziś mam lepszy humor i nawet troche energii na sprzątanie więc biorę się za przestawianie garnków w kuchni :)

Co powiecie na wątek z relacjami z porodów?

Wytrzymajcie dziś ten jeden dzień, jutro już sierpień :)

Pomysł na wątek ciekawy... Każda relacja pewnie będzie inna :p

Co do włosów to też bym chętnie poszła już do fryzjera ale poczekam i też hybryde planuje.

U mnie z energią średnio a jak już jest to kończy się szybko. Póki co włosy umyte. Teraz w ruch suszarka i prostownica pewnie:p

reklama
ja mialam hybryde cala ciaze ale juz sciagnelam maluje zwyklym bo w razie awaryjnej cesarki watpie zeby aceton i folie aluminiowa mieli w szpitalu zeby zdjac :D tylko sie ogarne z dzieckiem i ide znowu zrobic bo malowanie paznokci co 3 dni srednio mnie jara ;p

watek z relacjami sie przyda, tutaj beda narzekac dwupaki jeszcze a tam bedziemy zazdroscic wzruszajacego witania na swiecie dzieciaczkow :) ja chetnie poczytam ♡ mnie to wszystko wzrusza teraz, jak bylam u gin w kolejce pod gabinetem wyszla jakas laska z usg, zauwazyla ja polozna z ktora sie najwyrazniej znaja i wola "o boze! naprawde?! jezu gratuluje tak strasznie sie ciesze!" ja juz szklanki w oczach a ta w ciazy, ze 12 tydzien i za pierwszym podejsciem sie udalo, wiec wymyslilam, ze chodzi o in vitro i ona takie wyczekane to dziecko ma i tka strasznie sie cieszy i jak super i sie poplakalam moj na mnie jak na kosmitke patrzyl :D a ze sie znamy to na pewno fajniej sie bedzie czytalo niz lipcowek a tamte tez mnie ruszaja :D taka miekka faja sie ze mnie zrobila :D

Do góry