reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ale sie rozpisalyscie. Kamcia super ze juz na swoim i ze wkoncu sie urządziliście. Lozeczko z dusza;-) tylko pozazdrościć! Mamakulka u mnie golenie tez nie wyszlo, ja nie ma siły juz sie na tym skupiać jakos bardzo, nawet noe chce brać lusterka i patrzeć co ja tam odwalilam;-) aniolkowamama super ze Kubus juz moze wyjsć ze szpitala, jakby nie było będziesz sierpniowka;-) dużo zdrowka życzę;) ja dzisiaj gości mam do jutra i padam na twarz, to juz nie to co kiedyś.. Jestem tak zmęczona, nogi spuchnięte dobrze ze chociaż M. Trochę pomagał bo nie wyobrażam sobie;) mi czop odchodzi juz 3dzien i zaczynam sie martwić czy na koniec jakieś infekcji nie złapałam;-/ jak to sprawdzić? Wizyty juz nie mam, nic mnie nie piecze nie swędzi..

Az musiałam wejść w sierpniowe maluszki i faktycznie 6 juz jest z nami :-) gratuluje happymama, Beata i moniczka!!

To teraz ciekawe, która bedzie następna :-) juz sie nie mogę doczekać!!! Ja tu juz jak na szpilkach od 2 miesięcy czekam na wasze pociechy :-)

Udało nam sie zdarzyć ze wszystkim i pokoik czeka na Kubusia. Jeszcze wózek jedzie z Polski ale mysle ze na poczatku sie nie przyda. Dzisiaj wlasnie moj mąż robi pępkowe i mam masę chłopów na grillu a ja sie relaksuje na bb. Ostatnie noce relaksu.
Spędziłam juz dwie noce z Kubusiem w jednym pokoju w szpitalu wiec wiem co nas czeka :-)

Aniolkowa, super że nareszcie do domu.
Kamica no pięknie łóżeczko i zazdroszczę że już przeprowadzeni, u nas na budowie spektakularnych postępów brak.
Mamakulka, ja golenie odpuscilam, jak przyjdzie godzina 0 to męża poproszę.
Latika, mnie powrót do pieluch też nie napawa optymizmem, jak teraz w szpitalu patrzę na te nowo wyklute maluchy to mnie przerażają, są obłędnie małe i kompletnie nie wiadomo o co im chodzi.
Agata mi też czop odszedł i zastanawiam się czy to coś oznacza, nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży.
A dziś mi się śniło ze urodziłam w domu i to było kompletnie bezbolesne i nic oprócz dziecka ze mnie nie wylecialo. A dzidzia była już taka spora, patrzyła przytomnie i się usmiechala, czyli kompletnie odwrotnie niż było będzie w rzeczywistości. Moja głowa chyba idzie w jakieś wyparcie nieuniknionych faktów, a spać nie mogę bo jakieś lekkie skurcze mnie obudzily, ale pewnie zanim podepną ktg to wszytko się uspokoi.
Strasznie zazdroszczę wszystkim które mogą się rzucić w wir sprzątania, ukladania itd, mi tego bardzo brakuje, bo na tym szpitalnym leżeniu czas się potwornie dluzy.

Dobrego dnia sierpnióweczki!

Ostatnia edycja:
aniolkowa faktycznie ze szpitala z kubusiem troche jak sierpnioweczka wyjdziesz :)

dziewczyny z planowymi cc napiszcie mi jak chcecie terminy to wpisze w kalendarz zeby bylo wiadomo kiedy sie z wami stresowac i trzymac kciuki

dzisiaj ostatni dzien lipca! :D

anpio mi tez jak sie sni moje swiezo urodzone dziecko to juz ma dlugie wloski albo raczkuje albo gada :d w jednym snie wygladala identycznie jak ja teraz z buzi haha robilam fotki jej i sobie i pokazywalam, zeby roznic szukac :D

Ostatnia edycja:
Aniołkowa super że jeszcze chwila i będziecie w domku! :-) Jeju ja już nie pamiętam jak smakuje grill ani seks :p liście malin hmmm... A siemię lniane? Mój mąż kiedyś wyczytał że może wywołać skurcze. wiecie coś o tym? Pamiętam jak mi robił te kleiste napady na chorubsko na początku ciąży to czytał gdzieś.

Co do snów to mi się śni też już to i owo. Ostatnio dawali mi znieczulenie w kręgosłup:p miałam się rozluźnić a ja odwrotnie :p
Ja ostatni raz paznokcie malowałam na Boże Narodzenie :p

Papercut jak dotrzymam do czwartkowej wizyty i doktorek podejmie decyzję z terminem cc to dam od razu znać. Chyba że wyląduje wcześniej na porodówce i wyjdzie wszystko na spontana... Coraz wyraźniej chyba moja macica trenuje...niech kurde poczeka dzidzia bo ja chce mojego doktorka! :p

reklama
magdalena tez cos o tym siemieniu czytalam, ze skurcze wywoluje ;p ja nienawidze miec niepomalowanych paznokci ciezko mi bedzie w szpitalu te pare dni z niepomalowanymi :D

u mnie tez sie wyciszylo, brzuch mnie ostatnio przedwczoraj bolal a nie jak wczesniej pare razy dziennie i to niedlugo wiec raczej dotrzymam

Do góry