reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja nie karmiłam piersią więc kg nie miały z czego uciekać, a stare przyzwyczajenia żywieniowe szybko wróciły.

Mam nadzieje ze teraz będę piersia karmić

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi kg po ciąży spadły bardzo szybko, miałam problem z ich nadrobieniem, bo zawsze byłam szczupła i bałam się wyglądać jak kościotrup, ale brzuszek (czyt. flak) został mi niestety, ale to przez rozejście mięśni, z którym nie wiem co zrobić po drugiej ciąży :/

Co do kolejek, to jak idę na pobranie krwi (u mnie w labie ciężarne mają pierwszeństwo), to zaraz po przyjściu pytam czy jest jakaś kobieta w ciąży i rozglądam się czy nie ma małych dzieci, bo one też bez kolejki. Jak ktoś się przyburzy, to poradzę mu wybrać inne laboratorium, gdzie ciężarne nie mają pierwszeństwa.
Zaś rossmann to ma akurat taką politykę,,Mamy pierwszeństwo" i plakaty wiszą przy kasach i mnie zawsze proszą do kasy bez kolejki..
W innych sytuacjach nie wpycham się w kolejkę i nie oczekuję, że mnie ktoś przepuści. Jak coś trzeba załatwić to wysługuję się mężem, bo jakbym miała liczyć na życzliwość obcych, to pewnie w jakiejś kolejce bym urodziła :) Chociaż jak już przyjdzie mi stać w kolejce, to przeważnie mnie przepuszczają, albo kasjerki proszą do kasy, ale chyba dlatego, że mój synek zwraca na nas uwagę, głośno pytając czy stoimy w kolejce za tympanem/pania :D

Mamkulka - udałas się z tym zdjęciem :wink: ja tam przed moim m też nie mam tajemnic, czy w takim stanie czy w innym, on też mnie zawsze zapewnia że jestem piękna, więc kompleksów nie mam na tym polu.

papercut - przykre ze tak cię koleżanka wystawiła. trzeba było dzwonić po m.

ja tez bym radziła powyciągać z folii co tam macie: materace, łóżeczka, wózki I ti wszystko powietrzyć, bo będzie "śmierdziało" taka nowością. najlepiej na słoneczku jak wyjdzie :yes:

hermit - przeginka za granicą z tym wypychaniem do domu po 4 czy 5 godzinach.... :szok::no: słyszałam właśnie ze taka jest praktyka.

polcia - dobrze ze teraz ci wypadła ta plomba, to jeszcze zrobisz przed porodem. żeby Ci tylko teraz porządnie zrobili.

Asiunia - ale się dziś napracowałaś :-) :)

Angelikaa - potem przenoszą to samo forum, dokładnie w takim samym stanie, wszystkie wątki nieco niżej. możesz sobie popatrzeć na ubiegłe lata I miesiace, które już dawno urodziły.
a to, czy będziemy pisać zależy tylko od nas :happy2:

Dor - śliczny ten fotel :tak: bardzo mi się podoba. jakbym miała gdzie wstawić to pewnie też bym się pokusiła na taki.

z tymi dniami młodzieży to się nie martwcie... nie zdażyło się dotychczas, żeby atakowali imprezy religijne, kościoły itd. kiedyś czytałam o tym, że do tego raczej w ciągu najbliższych lat nie dojdzie. już nie pamiętam, ale jakoś to było wyjaśnione, że te wszystkie zloty młodzieży, taize itd nie są celem.
zobaczcie gdzie do tej pory atakują - nie są to na pewno względy religijne, francja jest bardzo laicka, nie jest katolickim ani nawet chrześcijańskim krajem, co chwila mnóstwo chrześcijan zbiera się w miejscach kultu religijnego, choćby Fatima, czy inne sanktuaria, czy Rzym - jakieś kanonizacje, beatyfikacje, gdzie plac św. Piotra wiecznie jest zawalony tłumami ludzi, a jednak nigdy nie są to tego typu cele.

mi się zdarzyło już wielokrotnie że mnie proszono do przodu w kolejce. nie zawsze, ale często.
ale też raz mi się zdarzyło w rossmanie, że była duża kolejka I babka chciała dla mnie kasę otworzyć, usiadła, już widzę, ze się na mnie patrzy, a tu bach, facet przede mną leci do tej kasy (a widział mnie na 100%), ale babka z kasy na szczeście mu przemówiła do rozumu. chociaż fakt, ze facet miał chyba 2 rzeczy a ja z 5, ale to nie ma znaczenia ile miał...

ja ostatnio mam kiepskie dni I prawie ciągle leżę albo śpię :sad: nie sądziłam że taka ciężka będzie ta końcówka. chociaż I tak trzeba się często wziąć w garść zeby starszych ogarnąć.

wogole to jutro wyjeżdżamy na wakacje na 2 tygodnie, także dziś też musiałąm się zwlec, zeby poprasować, ubrania całej rodzinie przygotować. może mnie nie być przez najbliższe 2 tygodnie - nie wiem czy będziemy tam mieli wifi.

Ja po porodzie też szybko zjechalam z wagi ale po około pół roku tak mi niedoczynność tarczycy zaszalala że przybrałam z nadwyżka [emoji24] mam nadzieję że teraz będzie lepiej.

a prezent w sumie był jeden taki przed i po pogodowy bo dostaliśmy Tule. jestem super zadowolona;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

oglądalyscie moze film "zanim się pojawiłes" normalnie zapodalam go sobie dziś i zryczalam się jak dziecko ;) polecam na oczyszczenie duszy ;) oczywiście na necie znalazłam po ang z japońskimi napisami Hahaha ale całe szczęście nie musiałam czytać ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dominika ale fajnie wakacje. Ja sie balam ze nie dam rady wyjezdzac i tylko jeden weekend nad jeziorkiem :( poza tym nie chcialam byc dla innych ciezarem. Moje nogi mało daja rade wiec nawet spacer nie wchodzi w gre. Chyba ze krotki.
Wy tez tyle sikacie? Sory za wyrazenie ale ja teraz chyba jeszcze dwa razy czesciej niz wczesniej. W nocy potrafie nawet co chwile wstawac :( maz jest w szoku ze mozna w ciagu godziny isc 5razy..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

jaspis - dziękuję. niedaleko - 2,5 godziny samochodem. to nawet jakby co zdążę do swojego szpitala dojechać :wink: ale I tak nie planuję rodzić przed 20 sierpnia :-D

polcia - no ja głównie o rodzince myślę, chłopcy już od 3 tygodni odliczają dni do wyjazdu z nami. nie mogłabym im tego odmówić.
ale będizemy mieć wyżywienie, więc nie muszę nic gotować, a jakby co to mój m się sam doskonale zajmuje chłopcami, więc moje samopoczucie nie powinno im jakby co przeszkadzać :wink:

ja jednego I drugiego karmiłam wyłącznie piersią przez 6 miesięcy, ale po pierwszym prawie rok traciłam te ciążowe kilogramy, a I tak nie wszystkie mi się udało zrzucić, a po drugim w 3 miesiące straciłam wszystko z drugiej ciąży I całą resztę z pierwszej ciąży :confused2: takze nie wiem naprawdę od czego to zależy... na nic się teraz nie nastawiam, zeby się nie rozczarować jakby co...

No i to na pewno jeszcze brzuch sie nie obniza bo lekarz mierzyl szyjke i powiedzial ze bardzo dluga 5cm az wiec porod daleko poki co.

Ale mimo wszystko jak sie zasmieje czuje jak mała wali głowka po pecherzu.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale naprodukowane :-)
Ja trochę na glodzie....ograniczam tą sól.... Nie jest lekko, ale lepiej niż wczoraj jak jadłam same ziemniaki cały dzień bez soli bleee
Spadlam.z wagi dwa kilo! I czuje to nie tylko po rękach i nogach, ale umie się zginac do przodu i wchodzić po schodach bez uczucia ociezalych nóg....

Do góry