reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

A mi kuzynka mówiła że była w rossmanie i babka ja zawołała że ma przyjść na początek kolejki a młody gość się obrócił i na cały głos a dla czego ma przyjść a kasjerka bo jest w ciąży a on a na zakupy jakoś miała siłę przyjść więc niech czeka jak każdy.
Mi się zdarzyło już dużo razy że mnie ktoś przepuścił ale zdarzyło mi się że patrzono na mnie jak na wroga jak do kasy podchodziłam.

Co do wagi no to ja przytyłam z córką 13kg a po miesiącu może 2 miałam już 21 kg mniej. Ale to chyba karmienie mi pomogło. Jak przestałam karmić wróciłam do wagi przed ciążą. Tym że nie nabrałam może tak ogólnie tylko brzuszek właśnie miałam mały. I w pracy taki koleś przy moich kolegach z biura chyba ze 3 razy mi gratulował ciąży a mi się wyć chciało co prawda koledzy go pojechali jak wyszedł ale mi było smutno. A co najlepsze jak zaszłam w ciąże to mi nie pogratulował.

Ja czekam na męża ale się stęskniłam córcia też dziś wróciła od babci ale ulga jak mam ją w domku. Jestem do niej tak przywiązana że nie zdawałam sobie sprawy.

Mam pytanie do mam co maja już pociechy kupujecie coś maluchom od dzidzi. Czytałam że to bardzo pomaga w zazdrości dziecko starsze od razu inaczej patrzy na maluszka i cieszy się. I łatwiej niby przejść mu rozłąkę z mamą która jest z innym dzieckiem w szpitalu.

reklama
też miałam ostatnio nieprzyjemną sytuację, ale w biedronce, stałam za panem, co miał całą taśmę rzeczy, pani kasjerka mnie zauważyła, poprosiła o przejście do przodu (miałam chyba 3 czy 4 rzeczy, wystko w ręku trzymałam), pan się strasznie oburzył I zapytał, czemu ma przepuścić tą panią, kasjerka mu powiedziała, że pani jest w ciąży I ma pierszeństwo, to on odpowiedział "ja tez jestem w ciąży"... juz pani kasjerka nic nie skomentowała, ale jednak mnie skasowała pierwszą.

Mam pytanie do mam co maja już pociechy kupujecie coś maluchom od dzidzi. Czytałam że to bardzo pomaga w zazdrości dziecko starsze od razu inaczej patrzy na maluszka i cieszy się. I łatwiej niby przejść mu rozłąkę z mamą która jest z innym dzieckiem w szpitalu.

ja nie praktykuję I nie praktykowałam czegoś takiego.
zresztą moje dzieci sa na tyle pragmatyczne, że już słysze ten million pytań: ale jak to możliwe, a dlaczego, przecież on nawet mówić I chodzić nie umie to jak niby miał prezent kupić itd.... to na pewno mama kupiła, ale dlaczego kupiłaś, przecież nie mamy urodzin itd.. nie wyplątałabym się z takiego "prezentu" :-D
już prędzej odwrotnie - weźmiemy dzieci I poprosimy, zeby wybrały coś z własnych zabawek, żeby dac dzidzi, żeby przywitać nowego członka rodziny jak się urodzi.
poprzednio też tak zrobiliśmy, tylko mały nie miał nawet 2 lat, więc nie wiem czy coś zrozumiał, ale zabawkę dla brata miał, wybrał ze swoich. jakoś specjalnego problem z zazdrością nie miałam, zawsze wszystko tłumaczyłam jak dorosłemu człowiekowi I raczej podkreślałam ważną role starszego brata.

Co do prezentu od dzidziusia dla starszego rodzeństwa to w 100% zgadzam się z Dominiką, mam identyczne podejście. Mój ma ciut ponad dwa lata, a też miałby nie lada rozkminę jak to ten dzidziuś zrobił :) Podarujemy starszemu synkowi najlepszy prezent pod słońcem - rodzeństwo :)
Też tłumacze synkowi wszystko jak dorosłemu. Niestety widzę już u niego maleńkie przejawy zazdrości, szczególnie jeśli tatuś przytula się do brzuszka albo mowa jest o tym, że dzidzia będzie piła mleczko z piersi.

OMG!:) als napisalyscie Duzo :) nie widzialam konca :).

Dob dobrze Ze nic Sie nie stalo dzidzi I czujesz ja Jak zawsze. A warga, siniaki zagoja Sie szybko. Odpoczywaj I Dbaj o was

Ja tez spotkalam raz z przepuszczeniem w rossmanie ale niestety Tylko raz bo pozniej kasjerka mnie widziala Na pewno ale udala Ze ja nie w ciazy Chyba :)

Co do Spadku wagi po ciazy przdchodzilam to rok temu. Naczytalan Sie przed porodem wlasnie Na temat Spadku wagi I pozniej bylam rozczarowana. Bo u mnie pobyt w szpitalu Sie przedluzyl do tyg bo Maja miala zoltaczke a waga spadla moze o 2-3kgz bylam zalamana bo myslalam Ze spadnie chociaz polowa.
Na szczescie waga sama spadala do 4 miesiecy Jak karmilam piersia to prawie nic nie moglam jesc bo Maje bolal Brzuszek? Wiec zylam Tylko Na sucharkach, wodzie, szynce I gotowanym indyku ;)

Dziewczyny dzis udalo nam Sie skonczyc pokoj malego Adasia :) styl Marynarski :) Chodz do morza mamy 5 godz :) hehe ale bardzo spodobal mi Sie ten styl :)
Torbe musze dopakowac I wyprac ciuszki, ktore znajomi jutro przywioza z Anglii I jestem gotowa I zwarta Na porod ;)

Dobrej nocy Kochane !:) ja bede w niedziele dopiero bo gosci mamy jutro ;) buziaki
1468618918-lejnll.jpeg
1468618943-ood0qe.jpeg
1468618963-jonk4j.jpeg
1468618979-jvd0ny.jpeg
1468618997-2kzksd.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć sierpnioweczki

Co jakis czas zaglądam i sprawdzam co u was i czy sa juz jakies maluszki na świecie. Juz tak blisko i sie bedziecie wszystkie rozpakowywać :-) u mnie dopiero by był 33tc!! Pewnie byłabym wielka! Ostatnio dwie osoby sie mnie zapytały kiedy rodzę czyli jeszcze nie wyglądam jak przed ciążą :-( ale co tam kiedyś zrzucę :-)

U nas ok. Wzięliśmy sie w końcu za szykowanie pokoiku i całą wyprawkę! Do tej pory nie było czasu. Mamy jeszcze jakies 3 tygodnie do wyjścia Kubusia ze szpitala, wiec jeszcze sporo. Mały waży 2kg i uczymy sie karmienia. radzi sobie dobrze chociaz woli sobie pospać z cycusiem w buzi :-) jest jeszcze taki malusi ale juz tak patrzy i sie rozgląda, reaguje na nasze głosy i sie uśmiecha. Patrzę na niego i nadziwić sie nie mogę jaki nas cud spotkał!!

Aniołkowa super ze wszystko u Was dobrze. Bardzo się cieszę :) fajnie, że znalazłaś chwilkę do nas napisać. Jak już Kubuś wyjdzie ze szpitala prosimy o jakieś zdjęcia :)

[emoji173]

Aniolkowa cały czas trzymam za was kciuki i życzę wam jak najlepiej :-) milo sie czyta jak piszesz ze Kuba dzielnie sobie radzi az lezka w oku sie kreci jak czyta sie historie dzielnych maluszków:-)

Koronka sliczny pokoik:-)

Happymum , tamtusia a co u was i waszych maluszków słychać jak sobie radzicie?

Happymama a jak tam sytuacja u ciebie jesteś jeszcze w dwupaku ?

Ostatnia edycja:
ja sama z siebie niewiele jem, smakuja mi salatki, ciemne pieczywo itp pizza czy cos od wielkiego dzwonu, to w ciazy mi tak odwalilo, ze slodycze mi smakuja albo chodzi za mna kajzerka z maslem, normalnie do takich rzeczy mnie nie ciagnelo za bardzo, chyba jedyna slaboscia makarony byly.. no zobaczymy jak to bedzie

dominika dopytywal o ktorej wrocic, powiedzialam ze jak skonczy spotkanie bo to i tak bez sensu od serca sobie nie pogadamy i tak jak na moment chce wpasc, finalnie bez slowa w ogole sie nie pojawila

milych wakacji! przez 2 tyg duzo sie tu moze zmienic :D

ja nie ogladalam ale kolejna osoba poleca, to jak rozumiem bardziej babskie jest? co do chinskich napisow notorycznie takie filmy mi sie trafiaja, juz na stale mam w odtwarzaczu zolte napisy zeby bylo widac na tych znaczkach :D

polcia ja sikam jak glupia, potrafie isc zrobic siku przy okazji wizyty w kuchni po czym nie mogac sobie przypomniec czy sikalam czy nie po 3 minutach znowu isc, moj sie patrzy czasem na mnie jak na kosmitke :D

basia to niezle to niesolenie zadzialalo :o

w ogole sluchajcie gin mi zlecila sprawdzenie sodu w organizmie, nadmiar powoduje zatrzymywanie wody w organizmie a ja mam ... uwaga ... niedobor, lekki bo lekki ale zglupialam juz calkiem

pokoj sliczny, fajne takie tematyczne :)

aniolkowa milo ze o nas pamietasz :) ominelo cie najwieksze zdezelowanie organizmu, my tu takie umeczone ;p w 3 tygodnie wiele mozna zrobic, super, ze z kubusiem wszystko ok :) niech rosnie duzy okraglutki :)

czas na narzekanie! :D normalnie czesto bola mnie plecy, mam lordoze ktora znacznie sie poglebila w ciazy ale akurat na bol tego odcinka kregoslupa na szkole rodzenia polozna podrzucila super sposob (jakby ktoras byla zainteresowana trzeba sie polozyc na plecach na ziemi z nogami na kanapie i dociskac bolacy odcinek ledzwiowy do ziemi, na poczatku strasznie boli ale jak sie to zniesie to za ktoryms docisnieciem juz nie boli i potem generalnie na troche jest ulga od tego bolu nie pamietam czy wam to juz pisalam czy nie) a teraz bolalo mnie w sumie 3h jak nie lepiej troche ponizej, jakby obok kosci ogonowej i promieniowalo do nogi nie bylam w stanie ani normalnie lezec ani chodzic bogu dzieki, ze juz minelo to bo sie umeczylam

aniołkowa - supeeer :) tak miło się czyta wiadomości od Ciebie :) a tak myślałam dziś co u Ciebie, chyba ściągnęłam Cie myślami :D

koronka bardzo fajnie Wam to wyszło :) w pokoju gdzie ściany są ciemne dobrze będzie się spało :D

Z tym rossmanem to u mnie jakaś kicha jest, ani razu nie zostałam obsłużona bez kolejki. Raz jak stałam z mężem w kolejce, przed nami z 6 osób (oczywiście nad każdą kasą wielki plakat z brzuchem i napisem ,,mamy pierwszeństwo") nagle podeszła druga ekspedientka, otworzyła nową kasę i powiedziała,,zapraszam do kolejki" ja widząc że reszta ludzi nie reaguje, wystrzeliłam do przodu a wtedy jedna z pań z początku kolejki podeszła do mnie i z pretensją powiedziała że ona też stała w kolejce. Widać że w ciąży jestem a kasjerka nic. Wściekła wyszłam z tego Rossmana bo skoro ciężarnych nie wołają do przodu to niech zdejmą te plakaty. W sumie to w żadnym sklepie nie zostałam przepuszczona, może po prostu wyglądam grubo? :p

ja chyba w kolejnym tygodniu już spakuję tą torbe do szpitala tak w 100% żeby spać spokojnie. Ale najpierw wypiorę pajace które dziś upolowałam, uznałam że kilka w rozmiarze 56 nie zaszkodzi :)
materac na razie też jest w folii dlatego myślę by to wszystko pościelić tak z 2-3 tyg przed terminem Żeby przewietrzyć i niech zbiera domowe bakterie :) przykryje kocem to kurz się nie zbierze, ostatecznie wypiorę pościel po powrocie ze szpitala a malutki prześpi się pod kocykiem lub w śpiworku :p :)

reklama
Wrzucę zaraz jakies zdjęcie na naszego maila. Miło mi że jeszcze o mnie pamiętacie :-)
Ja jestem ciekawa jak bym znosiła te ostatnie 3 miesiące. Troche mi żal, że tak krótko byłam w ciąży, ale mam nadzieje, że w następnej sie uda dłużej :-) dobrze, że chociaz upały was omijają i troche chłodniej sie zrobiło.

Dziewczyny w jakiej temp pierzecie ubranka?

Do góry