reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mój mąż to przylepa ale irytuje mnie takim " ale co się czepiasz daj sobie spokój weź się opanuj co Ty wariat?" Jak coś chce albo mówię że czegoś nie zrobił. Wrr

Ja biorę 3 pary body krótki rękaw 3 pary body długi rękaw 2 pary drwsikow ew bluza. Jak będą takie upały to nie ma szans żebym grubo go ubrała.

Paper chyba trzymają . Wczesniaczki nie trzymają a noworodki mają nawet wyższa.

Dla siebie koszula do porodu i koszula do karmienia , klapy kapcie i kosmetyki. Tetrowe ze 3 , pampersy i nara :) nie będę przecież brać domu a i tak dużo hehe

Igi [emoji173]33 tc

reklama
po przeanalizowaniu listy umieszczonej na stronie szpitala ja biorę dla synka:
2x pajace
2x body krótki rękaw
2x kaftaniki
1x body długi rękaw
2x czapeczki
2x półśpiochy
i może jakiś ciepły kombinezonik lub bluzę. Na wyjście jeszcze mąż dowiezie kocyk
oczywiście do tego pieluszki i chusteczki do pupy.
Sobie wezmę 2x koszule do karmienia, kilka wkładek do stanika, majtki jednorazowe + gigantyczne wkładki, klapki, kosmetyki, 2x tetra, ładowarka do telefonu i chyba tyle....pewnie dorzucę coś do torby w międzyczasie jak mnie olśni :D

a skarpetki i te smieszne rekawiczki?

ja nie wiem to pakowanie torby to jakis koszmar :D kupilam dzisiaj 2 koszule i 2 staniki do karmienia wiec teoretycznie juz wszystko mam tylko te dzieciece ubranka wybrac

rękawiczki jedne wezmę, a skarpetek nie bo i w półśpiochach i w pajacach stópki zakryte ;) a no i stanik do karmienia oczywiście :D

Ja tych rękawiczek nawet nie kupuje. Uważam , że dziecko powinno rozwijać zmysł dotyku. Przecież nie zadrapie się tak żeby nie wiadomo co się działo. Te paznokietki takie delikatne są na początku.

Skarpetki wezmę ale nie wiem czy będzie potrzeba zakładania skoro taka cieplota. Albo założę i będę kontrolować. Wiecie , że coraz pewniej się czuje ?

Chciałabym tylko żeby poród sprawnie przebiegł, Igi bezpiecznie wyszedl i chciałbym być tak naprawdę orzy wypisie juz :)

Jutro przyjeżdża moja komoda i wanienka a w piątek jak kasa będzie zamawiam materac i resztę aptecznych rzeczy. No i czekam!

Igi [emoji173]33 tc

na instagramie czasem widze zdjecie noworodka z szrama na pol polika i podpisuja, ze sie lobuz zadrapal wiec sie troche dygam :D

E nie ma lipy , trzeba zobaczyć czy się urodzi ze szponami :) musi poznać swoją buzie i inne struktury :) jak mój się zadrapie to dam znać :D

Igi [emoji173]33 tc

Nogi dwa razy większe niż były, tylek spocony, ale już po wizycie u położnej... Za to wracam z pyszną drożdżówką:p
Ja do małego nic do szpitala nie biorę aby pieluchy i chusteczki resztę daje szpital. Do wypisu ciuszki mąż przywiezie.

Co do facetów to z nimi faktycznie pod górkę :p
Właśnie dotarło łóżeczko :p

reklama
U nas też szpital daje ubranka, lecz można mieć swoje i ja coś tam wezmę, z dwa komplety, bo pamiętam, że z synkiem akurat nie chciałam wołać położnych, a mi się przesikał, a potem już nie potrzebował za dużo ciuchów, bo miał żółtaczke i tylko w pampersie leżał :-) Ale bardzo dużo tych pieluch poszło. Szpital daje chyba 7 tylko. chusteczki trzeba miec swoje też. Ja właśnie muszę poszukać moich staników do karmienia... biorę jeszcze podkłady na łóżko, bo ja nie lubię prosić o nic, tzn starałam się być być miarę samowystarczalna. I octenisept już kupiłam, jeszcze maltan musze zakupic. Mam 3 koszule, ale jeszcze nie mam szlafroku...

Do góry