reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny a te skurcze przepowiadające to Was tak mocno bolą? Bo dziś boli mnie już 3 dni i przybiera na sile, tak jak na okres ( co jakiś czas w ciągu dnia), teraz leże zwinięta w kłębek, dotąd wszystkie wyniki miałam dobre.

reklama
Ja mam w domu jedną koszule ale już mam zamówione następne. I na razie jeden stanik do karmienia. Co do podkładów to waham się czy brać czy nie. Jakoś tego pobytu w tym szpitalu sobie nie widzę :-/

azamamew mi się raz zdarzył taki mocniejszy ale po chwili cisza i ok. A tak to słabiutkie. Tylko czasem mam taki mega ostry ból który promieniuje od pachwiny do środka... Ale położna stwierdziła że to od więzadeł może być. Też po chwili mija.

U nas dupa szpital daje tylko podklady i podpaski nic wiecej. Takze musze sie zapakowac. Tez dzidzia duza sie zapowiada niewiadomo czy nie brac 62od razu

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dzieeczyny przezylam zakończenie roku córeczki wróciłam cała mokra masakra
Co do rzeczy do szpitala mogę wrzucić swoją liste moze komuś pomogę co jeszcze zabrać tylko ze u nas w szpitalu daja rzeczy dla dziecka wiec w tym nie pomogę:-)

Macie jakies pomysly na szybki obiad bo juz mi sie wena skonczyla

Ja mam większość 62 , naprawdę kilka sztuk mniejszych. Dzieci szybko rosną i wolę żeby miał ciut duże niż po kilku chwilach małe :)

Igi [emoji173]33 tc

Wyprawka do szpitala: dokumenty
· karta przebiegu ciąży
· dowód osobisty
· pisemna informacja o grupie twojej krwi
· wyniki ostatnich badań (morfologia krwi, mocz, WR, USG, antygen HBs, posiew z pochwy na paciorkowce)
· plan porodu

Wyprawka do szpitala: ubrania, obuwie i inne
· Koszule nocne do karmienia 2-3 sztuki
· Szlafrok
· 1–2 biustonosze do karmienia
· kilka par majtek
· skarpetki
· klapki pod prysznic
· papcie/kapcioszki
· woda mineralna mała i duża butelka

Wyprawka do szpitala: środki higieny i kosmetyki
· duże, chłonne podpaski
· wkładki laktacyjne
· płyn do higieny intymnej
· środek przyspieszający gojenie się krocza (np. Tantum Rosa)
· dwa ręczniki bawełniane – kąpielowy i mniejszy
· żel pod prysznic
· szampon, odżywka
· pasta i szczoteczka do zębów
· dezodorant
· kremy: do twarzy, rąk i podrażnionych brodawek
· dobry sztyft do warg
· przybory do włosów: szczotka, spinki, gumki itp.

Wyprawka do szpitala: rzeczy dodatkowe
· ładowarka do telefony
· słuchawki do telefonu
· książka
· trochę drobnych
· przekąski: biała czekolada, wafle ryżowe

Wyprawka do szpitala: kuchnia
· kubek
· sztućce
· ręczniki papierowe
· talerzyk

Jak coś jeszcze to piszcie :)