reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

papercut-narazie łóżysko i przepływy są ok, co chwile robią usg i to sprawdzają, istnieje taka możliwość że to po prostu geny, rodziłam się 6dni po terminie z wagą 2600g, do dziś jestem szczupła i drobna(obecnie ważę 62,4kg) ale pewności nie ma bo synka rodziłam dużego.. dziś znó krocze mi żyć nie daje, w dodatku od 3 nocy śpie nie więcej niż 3h ale to pewnie nerwy, zostało juz tylko 12 dni i muszę jakoś wytrwać

reklama
Dziewczyny załamka :( w pierwszym trymestrze miałam opryszczkę wtedy z zalecenia lekarza brałam Heviran i smarowałam ją maścią, kurcze wczoraj żadnych oznak swędzenia czy czegokolwiek, dziś opryszczka, nie jest w tym samym miejscu bo nad ustami (poprzednio miałam na pograniczu ust)
mój lekarz ma urlop no i nie wiem co robić ?? czy to na tym etapie ciąży niebezpieczne ??

Cos z tymi ruchami jest na rzeczy, bo u mnie było tak, że od godziny 17 nie czułam ruchów dziecka i prosiłam cały czas o ktg, bo nie reagował na budzenie tak jak zawsze a o 3 w nocy dostałam skurczy porodowych i urodziłam. Przez cały ten czas baaaardzo niewiele czułam ruchy mimo, ze ktg wychodziło ok. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy jakaś zależność ze dziecko sie mniej rusza jak sie zbliża poród?

Nie mam pojęcia...
Ja w szpitalu..... Miałam skurcze regularne.... Zauważyłam w domu popołudniu że brzuch mi się stawia ale wiadomo czasami tak jest. Zaniepokoilo mnie ze co chwile się powtarza.... Pojechałam i rzeczywiście... Mam kroplowke na wyciszenie i sterydy na rozwój płuc.... Ahhh Zła jestem bo dużo zamiatalam w sobotę... Całe podwórko...

Miejmy nadzieję że dziś będzie już lepiej....

ojej basia trzymaj sie.. to twoja pierwsza ciaza? kurcze juz trzeba uwazac na siebie.. myslalam, ze szpitalne atrakcje zaczna sie w lipcu na forum a tu nawet wczesniej.. najwazniejsze ze sterydy podane i w razie co dzidzia silniejsza bedzie, gdzies aniolkowa pisala chyba, ze te urodzone bez sterydow zdecydowanie gorzej sobie radza

Basia trzymam kciuki, żeby lekarze opanowali sytuację. Kurcze aż strach coś cięższego robić...zaplanowałam jeszcze generalne sprzątanie domu...

Oj basiu trzymaj sie ale nam wszystko bedzie dobrze, ale trzeba juz uwazac
Mąż trochę w weekend ogarnął mieszkanko cziesze sie bo juz mnie ten brud denerwował
Trzymajcie sie dziewczynki dzielnie w tych szpitalach i dajcie znac co u was slychac

reklama
Oj dziewczyny nie przemeczac sie, bo roboty się nie przerobi, a to już końcówka niech te maleństwa jeszcze w brzuszku posiedzą.
Zdrówka Wam życzę wychodzcie z tych szpitali i zostańcie jeszcze w dwupaku:)

U nas deszcz pada pogoda tylko do spania, nic mi się nie chce, ale muszę jakieś ciacho zrobić, bo goście się zapowiedzieli. Moja malutka kopie jak szalona daje znać, ze wszystko jest ok

Do góry