reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Huppymum ja wlasnie zauważyłam śluz z odrobiną krwi i pojechałam do szpitala. Okazało sie ze mam rozwarcie, ale przetrzymali mnie jeszcze dwa tyg. Tylko ja leżałam na podtrzymaniu.

reklama
aniołkowa tyle ze ja mam zaplanowaną indukcje na 36tc, którą i tak przesuneli bo chcieli robić w piątek lub sobote w 34tc. Ja wiem co oznacza śluz z krwią bo tak zaczął mi się pierwszy poród więc wiem że nie mam co jechać bo powstrzymywać i tak nie będą, ale ostatnią dawke steryd dostałam w sobote o 14 więc nie jest źle.

happymum, basia - trzymacie się jeszcze w dwupakach!

ja od piątku nie miałam prądu. już z rana rozpętała się taka ulewa że dużo drutów u nas pozrywało.
w niektórych miejscach to było bardzo niebezpiecznie, bo leżały na ziemi a u jednego sąsiada na ogrodzeniu I miał ogrodzenie pod prądem.
szybko straż pożarna przyjżdżała I dogradzała kolejne ulice.
niestety I zwierzęta ucierpiały, bo jeden kot się dotknął takiego drutu pod napięciem. stracił zęby, połowę sierści I potem zdechł :sad:

chociaż 3 dni bez meczów I wieczory przy świecach, nie powiem, nie było tak źle :wink:
przy okazji lodówka I zamrażalnik wymyte I uprzątnięte z konieczności. dobrze że kuchenkę mam na gaz.
u nas miało nie być tego prądu do środy, bo mieli grafik co robią po kolei, ale jakoś się uwinęli I w niedzielę zaczęłi naprawiać.
biorę sie za robotę bo mam zaległości.

hej,
jejku jak dawno do was nie zaglądam, ale byłam ciągle zabiegana i wkońcu przestałam nadążać w czytaniu waszych wspisów :(

happymum no trzymaj się jeszcze jakoś przez te dwa tygodnie! Basia ty też nie daj się skurczom!

aneta gratulacje, cieszę się że znowu jesteś w dwupaku i oby spokojnie do końca :)

u mnie nieciekawie, tydzień temu zaczęła mnie swędzieć skóra, dwa razy już chorowałam na cholestaze ciężarnych więc wiem o co kaman, w krwi jednak jeszcze nic nie wyszło ale z dnia na dzień swędzenie coraz bardziej mnie męczy i idę powtórzyć badania. Mam nadzieje że będzie w miare bo nie chcę mieć wywoływanego porodu mimo iż ostatni nie był zły ale jakoś marzy mi się żeby zaczęło się naturalnie no ale strach o dziecko jest górą więc zrobię co trzeba będzie.
Podobnie jak Happymum nie mam możliwości położenia się teraz do szpitala, wakacje zaczynają się dopiero 8 lipca a u nas wcale nie ma lżej pod koniec roku wręcz przeciwnie kalendarz z terminami mam wypchany po brzegi. Nie mamy nikogo do pomocy a mąż ma zleceń od groma :/ ech jakoś to będzie mam nadzieje

pozdrawiam was wszystkie!
postaram się regularnie zaglądać

tak patrzę dziewczyny że chyba nie ma wątku zamkniętego, tylko po prostu kilka dziewczyn przestało pisać z różnych przyczyn :p
wszystkim dziewczynom życzę dużo zdrówka i oby jak najdłużej w dwupaku, będzie dobrze, trzymam kciuki!

udało mi się dokończyć kostkę ;) wyszła wieksza niż myślałam ale trudno :D najwyżej zostanie podusią ;) przytulaczek wyjdzie mi taki jak należy :p

Załączniki

• 636020254117447069.jpg
    636020254117447069.jpg
    99,6 KB · Wyświetleń: 104
  • WP_20160620_003.jpg
    WP_20160620_003.jpg
    967,4 KB · Wyświetleń: 102
Ladna kostka ;)
Ja nie uszyje juz chyba nic.
Mika , któraś z dziewczyn pisała , że dostała na priv zaproszenie do zamkniętego wątku dlatego był temat .
.
Happymama hej hej
Oby to nie była cholestaza, to chyba okropna choroba a jak Ty przechodziłas dwa razy to wiesz. Współczuję.

Igi [emoji173]33 tc

Happymum zastrzyk na plucka dostala dzidzia to najwazniejsze:)

Basia -3maj sie dzielnie bedzie dobrze:) dziewczyna ktora ze mna lezala tej jej twardnial brzuch doslownie co 5min i dostawala tylko nospe lezala i jej przeszlo:)

Mika super kostka podziwiam wytrwalosci:)

Ale mi mama niespodzianke zrobila dziewczyny:) wie ze ja nienawidze prasowac i bierze do siebie wszystkie ubranka i mi popierze i poprasuje:) ja sobie tylko szafy przygotuje:)

reklama
Polcia ale masz farta, ja cały czas zabieram sie za te ciuszki.. Trzy dni temu zauważyłam ze żyłki mi popękały i wyglada to jak żylaki. Można cos z tym zrobic? Czymś smarować? Niestety od tego krwiaka boli mnie cała noga;-//

Do góry