reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

No to razem będziemy na samolocie latać :D

No ja ro rozumem, że mnie nie wzięły bo ja ostatnia przylazlam akurat na etapie tego forum chyba. Ale wy? No cóż dobrze ze zosalysmy , bo jesteśmy najfajniejsze :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamakulka, a liczysz ruchy? Bo ja wczoraj wyczytałam ze w ciagu godziny powinno być 10, a tyle to na pewno nie czuje. W ciagu dnia to przez to bieganie prawie wogole, a jak sie wczoraj wieczorem położyłam to dopiero po godzinie gdzieś przeciągnęła sie ze dwa razy i tyle.
Dziewczyny naprawdę macie czas na liczenie ruchów??? Myślę, że wtedy to naprawdę można podlapac jakaś schize.. [emoji45][emoji54][emoji19][emoji29]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka, To daj znać, będę wdzięczna :)
Niunia ja właśnie po jedzeniu musiałam z godzinę czekać aż sie ruszy i to mnie zmartwiło.

A i zapomniałam Wam napisać , zeby z truskawkami nie przesadzać. Ja w pierwszej ciąży sie obżerałam nimi ( synek tez sierpniowy wiec w tym samym okresie) i okazało sie pózniej, ze mały na alergie na truskawki. Rok po roku po zjedzeniu truskawek wychodziły mu takie zmiany na skórze i dermatolog powiedziała ze to ewidentne uczuleniowe, a ponieważ nic innego nowego w tym czasie nie jadł to musiały być truskawki. Na nic innego nie jest uczulony. W tym roku zaryzykowałam znowu i póki co jadł 2 razy i narazie spokój, mam nadzieje ze to oznacza ze mu przeszło, bo strasznie biedny jest bo lubi ogromnie i jak idziemy na zakupy na targ, to sie pyta czy może powąchać, bo już sie przyzwyczaił do tego ze mu nie wolno.
Ja tam wcinam codziennie po pół kilo [emoji14][emoji16]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wszystkie tematy sa dozwolone dla ciezarowek:) ja z wyproznianiem nie mam zadnych problemow a ciazy ani wczesniej wiec nie znam tematu.

Ale jedzenie OMG ostatnio ciagle moge jesc.. przeraza mnie to ze bede gruba ze bede miala rozstepy i w ogole. Oprocz jedzenia to jeszcze mam sny erotyczne i potem chce mi sie szalec hehe a z tym brzuszkiem to coraz miej tych pozycji zostaje hehe

Ja bym nie dała rady liczyć bo mój syn jest mało aktywny a ja często nie czuje na brzuchu a pod ręką. Może jutro na wizycie dostane przykazanie żeby liczyć. Nie wiem :)

aniołkowa mamo super wieści :) silnego macie Kubusia :) :) jak dobrze że laktacja Ci się rozkręca :) oby tak dalej! A jak będzie gotowi to poprosimy o zdjęcie na e maila :D

a mi wróciły krwotoki z nosa i trądzik :/ mam nadzieje że to szybko minie.
współczuję wszystko przeziębionym, mnie na szczęście jak na razie od poczatku ciąży choroby omijają i oby tak do końca.

Słuchajcie jaką akcje dziś miałam... Stoję w sklepie w kolejce, przede mną babeczka 50+ plotkuje z jedną panią z obsługi, odwraca sie i patrzy na mnie i mówi, ,,no ciężarną to ja przepuszczę". To ja przechodzę grzecznie przed nią a ta dorzuca tekst ,,te 500+..." Ja oburzona się odwracam i mówię słucham?? A ta powtarza te 500+....to ja do niej że ustawa jest od kwietnia, a ja w ciążę zaszłam w styczniu wiec nie dla tego programu a poza tym to moje pierwsze dziecko i mi 500+ nie przysługuje pomimo że też płacę podatki i zrzucam się na ten program jak wszyscy. To ona żebym się już nie obrażała, że tak wszyscy mówią. To jej odpowiedziałam że głupio mówią i żeby sobie takie teksty darowała. Ekspedientka mnie obsłużyła, życzyła mi dużo zdrowia i lekkiej pogody, podziękowałam grzecznie i wyszłam.[emoji14]Ale wyobraźcie sobie jak mi ciśnienie podniosła...człowiek sie starał, w ciągu 1,5r stracił 2 ciążę a kiedy sie udało to wychodzi na to że dla kasy bo jakaś ustawa została wymyślona.
Nie ma rady na takie "mochery" brzuch do przodu i płac to!

ja mam realne sny strasznie, ze nie jestem pewna co jest prawda co nie potem dochodzenie robie bo np jest sytuacja a mi sie ona sni z innym przebiegiem i juz sama nie wiem jak bylo miesza mi sie wszystko :D

Hehe ja zawsze mialam duzo snow czasem nawet trzy jednej nocy i zazwyczaj pamietam ale jednak sa tez minusy bo koszmary tez pamietam i pozniej mam np zly humor jak cos zlego mi sie przysni.

reklama
Mnie się ostatnio snila wojna. Lecialam prywatnym VIP samolotem do USA żeby uciec i szukałam lekarza na w razie porodu. Był jeden który faktycznie jest ginekologien u nas w szpitalu ale powiedział ze on nie ma czasu na marnowanie go na moje dolegliwości. Nawiasem mówiąc w rzeczywistości taki sam buc jak w śnie.

Do góry