reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
ta moja tez jakos bez zajawki na pierwsza wnuczke tylko rzuca komentarze jak to pozniej brzuch widoczny miala czy szpital ktory wybralam zly bo 15 lat temu costam

niunia coraz blizej :) ja wlasnie wysylam mojego po jogurt naturalny i truskawki :D

reklama
Dominika81 jakie przetwory na zimę robiłaś? Ja póki co prócz dżemu truskawkowego jeszcze nic.

Mamakulka tak tak czapeczka musi być!!! :D Pamiętam ile się nasłuchałam (od obcych na ulicy też), jak mój niemowlak bez czapki był na spacerze. Babcie to przerażone były, jakby miał od tego umrzeć, a nigdy nawet kataru nie miał. W ogóle moja mama poza tą czapeczką nigdy się nie wtrącała, czasem powiedziała tylko swoje zdanie wcale mi go nie narzucając. Za to teściowa próbowała na początku rządzić: zróbcie tak, nie róbcie tak, tak nie wolno, źle to robisz, a weź go posadź, nie noś tyle, nie śpij, daj mm, bo mu się pić chce itp. Ja zawsze delikatnie ale stanowczo dawałam jej do zrozumienia, że swoje dzieci już wychowała, teraz nasza kolej i mamy prawo robić to po swojemu i uczyć się na swoich własnych błędach. Szybko przekonała się, że nasze metody mają sens i odpuściła, dziś już w ogóle się nie wtrąca. Mąż zawsze stoi murem za mną. Ale początki były baaaardzo trudne zanim się dotarłyśmy w tym temacie, dodatkowo teściowa wówczas była krótko po chemioterapii, więc i my musieliśmy uważać, by dodatkowo jej przykrości nie robić.

azamamew to mój teść uważa, że za dużo internetu i mądrych książek o wychowaniu się naczytaliśmy i teraz wymyślamy :). Ja z mężem z tego się śmiejemy i jak mówimy swoje zdanie, to zawsze dopowiadamy, że to ,,zgodnie z rozdziałem takim i takim, strona ta i ta" :D

beata0526 ja nowe ubranka piorę i wszystkie prasuję, ale tylko ten jeden raz jeśli o prasowanie chodzi, a potem tylko prasuję to co wymaga prasowania :p Mam jedno małe opakowanie proszku lovela, potem przejdę na zwykły. Tylko ja zawsze każde pranie (nasze też) na podwójne płukanie nastawiam. Tak już mam :)

papercut ja też nie mogę dużo zjeść, bo mnie zaraz żołądek boli, nawet nie mogę się najeść, czuję głód, a więcej się już nie mieści :/ Moja córa jest już ułożona główką w dół i jak mnie kopie po żołądku to też boli

Do góry