reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

basia 2 kilo?! to niezle [emoji32]

asz teraz to raczej wielka macica uciska tak, ze jelita maja utrudniona prace, nie wiem, ale wam zazdroszcze, serio :D

edit: prosze dziewczynki, spac nie moge znalazlam cos takiego

Częste wypróżnianie w ciąży

W czasie ciąży większość kobiet zmienia dietę, w które dominują bogate w witaminy i sole mineralne warzywa i owoce. A te wzmagają pasaż jelitowy. Przyczyną częstych wizyt w toalecie mogą być również witaminy dla kobiet w ciąży, które rozmiękczają stolec. W związku z tym częste wypróżnianie w ciąży jest zjawiskiem normalnym (pod warunkiem, że kał jest normalnej konsystencji, kształtu i koloru). Niepokój powinno wzbudzić oddawanie luźnych, półpłynnych stolców częściej niż 2–3 razy dziennie.

Ostatnia edycja:
reklama
Przykro mi... Jak fajna teściowa to kurcze odchodzi...

Ja z moją aktualnie nie gadam....nie jest zła nie wtrąca się i zawsze pomaga ale.kurde mamy taką jedną w rodzinie jej wnuczke....porażka patologia.... A ta jej wiecznie pomaga bo aż tak ja chroni.... Ta nawet na nas wygaduje kłamstwa różne a ta dalej jej pomaga....wiec przez to się nie odzywam...

Moje.dziecie waży dwa kilo!
Wow to mamunia dobrze dziecię odżywia mój też już gdzieś tak będzie[emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No widzisz. Ja nie wiem jak z tym jest, na początku ciąży miałam straszne zaparcia, jak miałam iść do toalety to łzy w oczach i krew się lała. W tym momencie wypróżniam się codziennie rano bez problemu, czego nie miałam nie będąc w ciąży, bo raczej co 2 dni.

Wow Basia, będziesz miała dużego synka :)
Moja teściowa temat rzeka, całe szczęście, że widzę ją kilka razy w roku :p
Jeśli chodzi o przetwory mogę dodatkowo polecić ketchup z cukinii, i takie pikantne leczo z pomidorów i papryki jest super do gołąbków pizzy itp. Sama jeszcze robię czereśnie w zalewie bo mamy drzewko, sałatkę szwedzką, buraczki w słoikach. Truskawki mrożę w całości, robię dżem albo sok ale też blenduję, przepuszczam przez sitko dodaje cukru i mrożę, zima deser jak znalazł :) Marchewkę, pietruszkę, seler, por tarkuję maszynką pakuję w torebki, mrożę i potem mam całą zimę domową mrożona włoszczyznę :) W tamtym roku kupiliśmy zamrażarkę więc warzywa najczęściej przechowuję właśnie mrożone.

Asiunia 1988 ja chyba tyle przetworów nie ogarnę, ale buraczki przydałoby się jeszcze zrobić. Chyba do mamy bardziej się uśmiechnę :) Zazdroszczę dużej zamrażarki.

Basia7777 ja też nie biorę żadnych witamin i ograniczam cukier, aby dziecko nie było duże, bo miałam kłopot z urodzeniem syna. Syn w 29 tc ważył 1572 g, a teraz córka waży 1265 g, więc mam nadzieję na mniejsze dziecko, tak max 3500 g :) Ale jak ma być duże, to i tak będzie.

Link do: Dzikowiec od kuchni: Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!
Robię z tego przepisu i polecam :)
Link do: MojeTworyPrzetwory: Buraczki tarte na zimę
A stąd buraczki, też rewelacyjne.
Ja co prawda biorę witaminy ale w składzie mają tylko jod, żelazo, wid D, kwas foliowy i dha więc nie sądzę aby miały wpływ na wagę dziecka. Przy córce brałam te same i waga urodzeniowa 3400. Miała być większa ale miała sporą główkę (36 cm) więc to zawyżało pomiary, teraz tez na to liczę bo zapowiada się mały klopsik :p

Ja słyszałam , że witaminy nie mają wpływu na wagę dziecka. Ale kto wie...

Kurde ale mi robicie smak na te przetwory a ja w trakcie przeprowadzki i nie mam kiedy jak i gdzie. Jutro podobno już tam śpimy. Jak nie to się rzucę jak to moja mama mówi za pociąg.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha no to trzymam kciuki zebys spala juz na swoim i ze spokojem mozna sie rozpakowywac i urzadzac:-)
Chetnie bym probila jakoes przetwory ale nie mam gdzie przechowywać:-( moze skuszę sie i zrobie parę sloikow buraczkow o ogórków w occie bo córeczka uwielbia

Do góry