reklama
Karolanka
Fanka BB :)
Ja miałam cudowną teściową z którą też mieszkałam była dla mnie jak mama, odcięta i nie pasująca do przydomki teściowej - była taka jaką zawsze chciałam mieć.. umarła w marcu tego roku..Wiecie co ona ze mną pod jednym dachem mieszka a interesuje się tylko wtedy jak chce dowalic jakaś szalona porada. Nawet nie wie który mam tydzień co na wizycie itp. Nie pyta nie gada nic. Ostatni raz po usg zeszła do niej na dol i zapytałam czy chce się coś dowiedzieć może czy coś i to było w chyba 26 tygodniu. Także ten
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dominika81
jaspis - robiłam głównie dżemy: jabłka, jabłka+truskawki, truskawki, truskawki + rabarbar. ze 40 słoików to lekko wyszło...
jeszcze będę na pewno robiła przecier pomidorowy, ale to jakoś koniec lipca/ sierpień jak będa tanie pomidory. I może maliny I śliwki. ogórki robi moja mama kwaszone, konserwowe I krojone w musztardzie, bo chodują ogórki to zawsze biorę od niej słoiki kiedy chcę. na więcej się nie porywam, bo kiedyś kombinowałam za dużo I wszystko leżało. teraz robię to, czego najwięcej jemy I co na pewno w zimę zużyję.
jeszcze bardzo chciałam zrobić syrop z kwiatów czarnego bzu, bo akurat kwitnie, ale nie wiem czy dam jeszcze radę. ciągle brakuje mi dnia na wszystko...
już bym chciała ta pracę rzucić I iść na l4, a tu ciągle coś wypada I nie mogę. mam nadzieję, że nie będę tak do porodu chodziła. daję niby sobie maks do końca czerwca, ale ostatnio mówiłam, ze maks do końca maja...
jeszcze będę na pewno robiła przecier pomidorowy, ale to jakoś koniec lipca/ sierpień jak będa tanie pomidory. I może maliny I śliwki. ogórki robi moja mama kwaszone, konserwowe I krojone w musztardzie, bo chodują ogórki to zawsze biorę od niej słoiki kiedy chcę. na więcej się nie porywam, bo kiedyś kombinowałam za dużo I wszystko leżało. teraz robię to, czego najwięcej jemy I co na pewno w zimę zużyję.
jeszcze bardzo chciałam zrobić syrop z kwiatów czarnego bzu, bo akurat kwitnie, ale nie wiem czy dam jeszcze radę. ciągle brakuje mi dnia na wszystko...
już bym chciała ta pracę rzucić I iść na l4, a tu ciągle coś wypada I nie mogę. mam nadzieję, że nie będę tak do porodu chodziła. daję niby sobie maks do końca czerwca, ale ostatnio mówiłam, ze maks do końca maja...
niunia102
Oj dominika kochana a moze jednak czas na odpoczynek praca nie zajac nie ucieknie a bez ciebie sobie na pewno poradza:-)
Dominika81
niunia - no niby sobie poradzą, ale kolega mnie ciągle dręczy o jeden temat I nie chcę tego tak rozgrzebanego pozostawiać... I tak już ide mocno do przodu we wdrażaniu koleżanki I ona już w zasadzie większosć robi. ale jeszcze się łamię czy jechać we wtorek w delegację czy już jej to zostawić. po ostatnim wspólnym wyjeździe była mocno przerażona, ale się akurat trafił naprawdę ciężki.. akurat jestem na samodzielnym stanowisku I nawet jak zostawię listę spraw to nikt nie wdrożony nie bedzie się umiał niczym zająć.
jaspis
Dominika kradnę pomysł na jabłka+truskawki, jeszcze nigdy nie robiłam takiego połączenia, a brzmi smacznie. Przecier pomidorowy i maliny też mam w planach, ale nie wiem czy dam radę. Ogórki też mam już obiecane przez mamę
Swoja drogą, to podziwiam cię, pracujesz na wysokich obrotach, mam dwoje dzieci w domu i jesteś w zaawansowanej ciąży i ogarniasz tyle spraw, a ja często nie mam siły kurzy powycierać.
Swoja drogą, to podziwiam cię, pracujesz na wysokich obrotach, mam dwoje dzieci w domu i jesteś w zaawansowanej ciąży i ogarniasz tyle spraw, a ja często nie mam siły kurzy powycierać.
Dominika81
jaspis - te jabłka I truskawki mi przez przypadek wyszły, bo robiłam najpierw truskawki, a potem zostało mi może na pół słoika no I brudny garnek niezbyt dokładnie wybrany z truskawek, którego nie chciało mi się myć I dorzuciłam do tego jabłka I wyszedł taki różowy
jakoś tak to wszystko z czasem wychodzi. chyba najmniej ogarnięta byłam jak miałam 1 dziecko I wtedy z niczym zdążyć nie umiałam, teraz z dwójką I w ciązy jakoś to wychodzi raczej bez problemów większych. czasem się kumuluje, ale rzadko. zresztą wtedy miałam jeszcze bardziej wymagająca pracę, którą zmieniłam rok temu. teraz w ciąży nawet jak pracuję to jestem rzadko w biurze, częściej w domu, ale jednak już męczy mnie to. ale ogólnie nie ma zmiłuj, codziennie trzeba wstać 6:10 czy się chce czy nie. czy mam siłę, czy nie mam.
jakoś tak to wszystko z czasem wychodzi. chyba najmniej ogarnięta byłam jak miałam 1 dziecko I wtedy z niczym zdążyć nie umiałam, teraz z dwójką I w ciązy jakoś to wychodzi raczej bez problemów większych. czasem się kumuluje, ale rzadko. zresztą wtedy miałam jeszcze bardziej wymagająca pracę, którą zmieniłam rok temu. teraz w ciąży nawet jak pracuję to jestem rzadko w biurze, częściej w domu, ale jednak już męczy mnie to. ale ogólnie nie ma zmiłuj, codziennie trzeba wstać 6:10 czy się chce czy nie. czy mam siłę, czy nie mam.
Przykro mi... Jak fajna teściowa to kurcze odchodzi...
Ja z moją aktualnie nie gadam....nie jest zła nie wtrąca się i zawsze pomaga ale.kurde mamy taką jedną w rodzinie jej wnuczke....porażka patologia.... A ta jej wiecznie pomaga bo aż tak ja chroni.... Ta nawet na nas wygaduje kłamstwa różne a ta dalej jej pomaga....wiec przez to się nie odzywam...
Moje.dziecie waży dwa kilo!
Ja z moją aktualnie nie gadam....nie jest zła nie wtrąca się i zawsze pomaga ale.kurde mamy taką jedną w rodzinie jej wnuczke....porażka patologia.... A ta jej wiecznie pomaga bo aż tak ja chroni.... Ta nawet na nas wygaduje kłamstwa różne a ta dalej jej pomaga....wiec przez to się nie odzywam...
Moje.dziecie waży dwa kilo!
reklama
Mamakulka, o to miałam dzisiaj pytać -jak Wasza przemiana materii, bo ja po dwa razy dziennie z toalety minimum korzystam i zastanawiam się, czy mi się wartości odżywcze wchłaniać zdążają. A mięso jem normalnie. Może dzieć po jelitach kopie po prostu?