reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A my dzisiaj odwozimy córeczkę do dziadków na noc i idziemy na kolacje do przyjaciół. Jutro nie będę miała pobudki przez Małą o 6:30, mam nadzieje ze sie wyspie [emoji6]

A u mnie dzien jak codzień :-) juz sie gubię jaki jest dzien tygodnia :-)
Odbije sobie wszystkie grille w przyszłym roku podwójnie

Miłego weekendu i troszkę chłodku wam zycze

Asiunia, ktory masz laktator madeli ?
Miałam Medela Mini Electric , teraz jeśli zajdzie taka potrzeba planuję kupić Medela Swing podobno jest lepszy, choć tamten świetnie dawał rady. Do tego buteleczki do przechowywania pokarmu też z medeli ale tak jak pisałam karmiłam dziecko ściągając mleko więc potrzebowałam w miarę dobrego sprzętu, a tak na prawdę gdy laktator jest nam potrzebny okazjonalnie gdy chcemy gdzieś wyjść i zostawić z kimś dziecko to wystarczy ręczny.
U nas szczególnych planów nie ma na weekend, jutro na pewno wybierzemy się na organizowany przy szkole w naszej miejscowości dzień dziecka i pewnie jak co tydzień zakupy spożywcze bo już lodówka opustoszała. No i dziadków odwiedzić trzeba :p

Hej dziewczyny! Ja od czwartku wypoczywam z synem na wsi.wracamy za 10 dni. staram się was podczytywać i być na bieżąco,ale tu ciezko z dostępem do sieci .przy okazji mam mini odwyk od internetu .syn upodobał sobie dziadka do wszelkich zabaw, więc ja mam luzik. Jutro z mężem mamy 6 rocznicę ślubu, ale on zastał w domu ,więc wspolnego świętowania nie będzie.

U mnie dzień jak co dzień, sama z dzieckiem przez cały dzień, bo mąż od dwóch miesięcy pracuje 7 dni w tygodniu :/ Już mam tego dość (on pewnie ma podwójnie dość), marzę o odpoczynku i jakimś choćby krótkim wyjeździe, ale jeszcze trochę trzeba się pomęczyć.... Do tego zawsze wiosną i latem tęsknię mieszkaniem w domu, za podwórkiem (wychowałam się na wsi) i męczy mnie mieszkanie w bloku, szczególnie teraz kiedy mam dziecko i jestem w ciąży odpoczęłabym sobie pod jakąś jabłonią.... W ogóle jakiegoś doła mam ostatnio i smutna chodzę :( Do tego mój syn ma trudny okres, a ja mam wyrzuty, że nie daję z siebie 100% jak wcześniej. Jak ja sobie z dwójką dzieci poradzę??? To się wyżaliłam, o!

Witam nowe-stare i całkiem nowe forumowiczki :)

Ktoś pytał o laktator, ja miałam ręczny avent i uratował mi on życie, a cycki na pewno ;) Przydał mi się już pierwszego dnia po powrocie ze szpitala, bo zaczął się u mnie nawał pokarmu, cycki jak kamienie, okropny ból i gorączka 39 st. Korzystałam z niego dość regularnie, ale nie codziennie i dawał radę.

Ja miałam kupiony ochraniacz do łóżeczka, ale go nie używałam, bo miałam wrażenie, że dziecko jest odcięte od świata, takie odizolowane, nic nie widzi przez to itp. Z tego względu do mnie nie przemówiło to rozwiązanie. Mój syn jak był większy i kręcił się po całym łóżeczku to czasem uderzył w szczebelki nóżką albo główką, ale lekko, nawet się nie wybudzał. W łóżeczku był jedynie materac i prześcieradło, syn spał owinięty w otulacz lub wiązany kocyk, jak był większy miał tylko zwykły kocyk do spania.

Hej , u mnie nuda. Siedzę w domu , mąż pracuje nad stroną internetową. Chwilę w ogrodzie posiedzielismy.

W ogóle to zaczynają mi się robić rozstępy , takie sine. Smaruje ale nic pewnie nie da. Zapłata za syna :)

31 tc Ignaś [emoji175]

reklama
Mi też właśnie się rozstępy zrobiły w okolicy pępka. Smaruje 2x dziennie i mam nadzieję że zblednie. Zaraz uciekam na ur koleżanki. Oczywiście za kierowcę robię ;)

Do góry