reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A my dzisiaj odwozimy córeczkę do dziadków na noc i idziemy na kolacje do przyjaciół. Jutro nie będę miała pobudki przez Małą o 6:30, mam nadzieje ze sie wyspie [emoji6]

A u mnie dzien jak codzień :-) juz sie gubię jaki jest dzien tygodnia :-)
Odbije sobie wszystkie grille w przyszłym roku podwójnie

Miłego weekendu i troszkę chłodku wam zycze

Asiunia, ktory masz laktator madeli ?
Miałam Medela Mini Electric , teraz jeśli zajdzie taka potrzeba planuję kupić Medela Swing podobno jest lepszy, choć tamten świetnie dawał rady. Do tego buteleczki do przechowywania pokarmu też z medeli ale tak jak pisałam karmiłam dziecko ściągając mleko więc potrzebowałam w miarę dobrego sprzętu, a tak na prawdę gdy laktator jest nam potrzebny okazjonalnie gdy chcemy gdzieś wyjść i zostawić z kimś dziecko to wystarczy ręczny.
U nas szczególnych planów nie ma na weekend, jutro na pewno wybierzemy się na organizowany przy szkole w naszej miejscowości dzień dziecka i pewnie jak co tydzień zakupy spożywcze bo już lodówka opustoszała. No i dziadków odwiedzić trzeba :p

Hej dziewczyny! Ja od czwartku wypoczywam z synem na wsi.wracamy za 10 dni. staram się was podczytywać i być na bieżąco,ale tu ciezko z dostępem do sieci .przy okazji mam mini odwyk od internetu .syn upodobał sobie dziadka do wszelkich zabaw, więc ja mam luzik. Jutro z mężem mamy 6 rocznicę ślubu, ale on zastał w domu ,więc wspolnego świętowania nie będzie.

U mnie dzień jak co dzień, sama z dzieckiem przez cały dzień, bo mąż od dwóch miesięcy pracuje 7 dni w tygodniu :/ Już mam tego dość (on pewnie ma podwójnie dość), marzę o odpoczynku i jakimś choćby krótkim wyjeździe, ale jeszcze trochę trzeba się pomęczyć.... Do tego zawsze wiosną i latem tęsknię mieszkaniem w domu, za podwórkiem (wychowałam się na wsi) i męczy mnie mieszkanie w bloku, szczególnie teraz kiedy mam dziecko i jestem w ciąży odpoczęłabym sobie pod jakąś jabłonią.... W ogóle jakiegoś doła mam ostatnio i smutna chodzę :( Do tego mój syn ma trudny okres, a ja mam wyrzuty, że nie daję z siebie 100% jak wcześniej. Jak ja sobie z dwójką dzieci poradzę??? To się wyżaliłam, o!

Witam nowe-stare i całkiem nowe forumowiczki :)

Ktoś pytał o laktator, ja miałam ręczny avent i uratował mi on życie, a cycki na pewno ;) Przydał mi się już pierwszego dnia po powrocie ze szpitala, bo zaczął się u mnie nawał pokarmu, cycki jak kamienie, okropny ból i gorączka 39 st. Korzystałam z niego dość regularnie, ale nie codziennie i dawał radę.

Ja miałam kupiony ochraniacz do łóżeczka, ale go nie używałam, bo miałam wrażenie, że dziecko jest odcięte od świata, takie odizolowane, nic nie widzi przez to itp. Z tego względu do mnie nie przemówiło to rozwiązanie. Mój syn jak był większy i kręcił się po całym łóżeczku to czasem uderzył w szczebelki nóżką albo główką, ale lekko, nawet się nie wybudzał. W łóżeczku był jedynie materac i prześcieradło, syn spał owinięty w otulacz lub wiązany kocyk, jak był większy miał tylko zwykły kocyk do spania.

Hej , u mnie nuda. Siedzę w domu , mąż pracuje nad stroną internetową. Chwilę w ogrodzie posiedzielismy.

W ogóle to zaczynają mi się robić rozstępy , takie sine. Smaruje ale nic pewnie nie da. Zapłata za syna :)

31 tc Ignaś [emoji175]

reklama
Mi też właśnie się rozstępy zrobiły w okolicy pępka. Smaruje 2x dziennie i mam nadzieję że zblednie. Zaraz uciekam na ur koleżanki. Oczywiście za kierowcę robię ;)

Do góry