reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja z pierwszym dzieckiem nie mialam ochraniaczy. Nigdy się nie zaplatal w szczebelki a spał w śpiworku więc też ciepło mu było.

reklama
ja smigam w swoich wkladkach bo mam plaskostopia obydwa mocno zaawansowane :)

ale tymi imionami zasypalyscie, mam nadzieje ze nic nie pomylilam :D beata chodzilo ci o wizyte 17.06 jak rozumiem? ;p

mika ja z nexta mam ta przeurocza sukieneczke ♡

tamtusia co studiujesz? czy dobrze mi sie wydaje, ze na podyplomowych nie ma obrony tylko same egzaminy? czy pisze sie jakas prace?
Tak dokladnie wizyta 17.06:)
Widzisz, ja juz sierpniem zyje;)

O fajnie, ze mamusie powrocily do nas:)
Witam, tez nowe:)

Mnie dzisiaj brzuch pobolewa jak na @, nie lubie tego bolu, bo sie stresuje, ze cos nie tak, ale chyba ma prawo czasem pobolewac

image.jpeg
Ja miałam ochraniacz, z jednej strony od strony łóżka nie zaslanialam, tak abym widziala córeczkę. Ochraniacz był dobrze przywiązany i wogole nie ma przy nim opcji aby dziecku sie coś stało. A łóżeczko uważam ze wyglada dużo ładniej i przytulniej :-). Teraz tez będę miała. Znalazłam jakieś takie zdjęcie mojego łóżeczka

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    47,3 KB · Wyświetleń: 443
Niunia102 ja czuje sie bardzo dobrze od poczatku ciazy. Zadnych wymiotow, mdlosci czy zachcianek i oby tak zostalo do konca.
Ten artykul o ochraniaczach daje do myslenia, ale z drugiej strony do wszystkiego tak naprawde mozna sie przyczepic. Ale temat warty uwagi i przemyslenia przed zakupem.

Laktator można kupić po porodzie, bo może okazać się niepotrzebny. Ja mam aventa ręczny i okazyjnie spisywał się bez zarzutu.

Ochraniacz też mam, taki mały z Ikei, moim zdaniem przydatny później jak się dziecko już po całym łóżeczku kręci, żeby się boleśnie w główkę nie uderzyć.

Hej dziewczyny :) czytam was regularnie, udzielilam sie tylko kilka razy na poczatku, ale pozniej czasu braklo. Mam na imie Diana, to moja pierwsza ciaza. Termin mam na koniec sierpnia około 28. W brzuszku noszę synka. Mielismy ogromny problem z wyborem imienia dla malego, bo nastawialam sie na dziewczynke i dla corci mialam kilka propozycji a tu sie okazalo, ze bedzie synio. Na chwile obecna zdecydowalismy sie na Nikodem :)
Ogolnie ciaze przechodze bardzo dobrze, praktycznie zero objawow. W poniedzialek mam kolejna wizyte i pewnie niedlugo ostatnie USG. We wtorek wybieram sie tez na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Jestem bardzo ciekawa tych zajec mimo, ze pewnie beda czysto teoretyczne, ale w ramach zajec jest rowniez zwiedzanie porodowki i to mnie ciekawi najbardziej chociaz jeszcze mi sie nie spieszy, zeby sie tam znalezc :) pozdrawiam wszystkich
Cześć Diana [emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy nowe mamusie i te co udzielaly sie i te co dopiero dolaczyly:-)
Moniczka dobrze kojarze ze mialas problemy z waga na poczatku ?? Ale widze ze juz jest lepiej
Koronka, dian_a jak sie czujecie ??
Ja się czuję bardzo dobrze [emoji2] Jedyny mały szkopuł to podwyższone aspat i allat czyli próby wątrobowe i biorę od 3 tyg. Ursofalk żeby wątróbka dobrze pracowała[emoji4]

A już jest w sumie ok. Było gorzej. Teraz tylko czekam na mojego syneczka i już się nie mogę doczekać [emoji5] Ale to chyba każda z nas tak ma [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oj każda tak ma, mnie czeka jeszcze malowanie i przemeblowania więc niech mały posiedzieć trochę jeszcze [emoji2]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ale wysyp kubusiow :) wyslijcie mi w wiadomosci co wpisac do kalendarza bo tak to strasznie duzo klikania mam z szukaniem postow itp jesli oczywiscie w kalendarzu chcecie widniec ;)

witamy spowrotem ;) czesci dziewczyn nie ma bo schowaly sie na zamknietym watku
Kochana u mnie ten Kubuś na razie na roboczo, mój szanowny m nie może się ciągle zadecydować[emoji54]
A teraz wrzucam tu gwoli ścisłości jak wyglądam teraz [emoji16]
1465026191-1d1mld.jpeg

Tak dokladnie wizyta 17.06:)
Widzisz, ja juz sierpniem zyje;)

O fajnie, ze mamusie powrocily do nas:)
Witam, tez nowe:)

Mnie dzisiaj brzuch pobolewa jak na @, nie lubie tego bolu, bo sie stresuje, ze cos nie tak, ale chyba ma prawo czasem pobolewac
Oj ma prawo czasem pobolewac nie stresujmy się [emoji2]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Karolanka fajne zdjecie ale mało brzuszek widać :)

A dziewczyny jakie plany na weekend?
Ja dzis jade do szwagierki na grila. Ona na ostatnich nogach juz to chce dziewczyna korzystać :) a jutro działeczka pewnie bo mamuska rozpacza ze dzis nie przyjdziemy :p

Do góry