reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Mama mia.. mój syn ma dzisiaj cycowy dzień :confused2:

GORGUSIA hehe nie dziwie się ;-) pochwal się potem!

GAWIT do jutra w samotności wytrzymasz :* a potem będziesz miało gwarno w domu :tak:

MADUNIA u nas kiepska pogoda.. więc siedzimy w domu :sorry2:

FAISCA dobrze, że już mała się rusza uff.. niech już wychodzi!

MADISON Izis na fb napisała:

Jesteśmy już w domu. Zanim nadrobię co u Was i kto już ma bobasa po drugiej stronie to miną wieki.
Musimy się ogarnąć z nową sytuacją co niestety utrudnia mój stan. Krew z 12 spadła mi do 7. Do tego brak snu, i masakra w dolnych partiach. Ledwo chodzę. Nawet chodzeniem bym tego nie nazwała.

I malutka która jest kochana, ale jak nie śpi to by tylko jadła albo płakała żeby dać vjej cycka ;))
Cieszę się strasznie z powrotu do domu :-)

Pozdrawiam Was z nadzieją, że wszystko jest dobrze :-)

pewnie jak się zorganizuje to się odezwie :tak:

MARTUSKA super, że kikut odpadł :-) ja też na to czekałam hihi

ANGIE fajnie, że wszystko ok :-) głodomorka masz małego ;-) jeżeli karmi się piersią to podaje się wit KiD (jeżeli mm to wit. D). Jeżeli karmi się piersią to MATKA musi zażywać DHA :tak:

a my za niecały miesiąc chrzciny :szok: jestem na etapie poszukiwania ubranka dla małego ale jakoś nic fajnego nie umiem znaleźć..
dla siebie wstępnie znalazłam Bluzka do karmienia Grace - sklep bieliznadlamamy.pl tą na dole turkusową.. do tego leginsy i obcasy :-)

aaaa mój ssak woła..

reklama
Lilith sto lat! Właśnie wyszłam od swojej gin, zaczynam 37 tydzień według miesiączki a 38 według usg a synek waży już 3500 jestem przerażona to moje drugie dziecko pierwsze rodziłam sn i drugie tez mówią ze urodZe ale boje sie ze mały przybędzie do 4500

My dzisiaj zawieźliśmy Dominika do teściów i już tęsknie za moim dziubaskiem :-(

Jutro na badania rano do szpitala, KTG, wizyta i we czwartek przed 7 na przyjęcie. Na pewno nie będę spać już jutro w nocy...

Ciekawe jak to będzie. CC mam we czwartek 14:00 i zastanawia mnie kiedy wyjdziemy ? Bo w sobotę też są wypisy ale czy to będą skończone 3 doby ? :dry: kurde nie wiem.

W ogóle to jak ja czytam o tych Waszych nacięciach krocza to chyba nawet lepiej, że będzie to CC. Kuź*a przecież z tymi szwami na kroczu to jak chodzić, sikać, podcierać się i myć tam ???

To już chyba wolę przeleżeć 10 godzin, wstać i po 4 dniach czuć się jak przed porodem. Tzn. przynajmniej tak miałam..
Daj Boże żeby teraz było jeszcze lepiej !! :happy2:

Lilith - 100 lat !! :*

A tak na marginesie to M złożył mi stół do przewijania z ikei i już go oporządziłam :-) Kosmetyków nie układałam bo przy dwulatku to nie da się :-p
WP_20140812_024.jpg

Załączniki

• WP_20140812_024.jpg
    WP_20140812_024.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 79
Ostatnia edycja:
Anias ja w maduroeiczu ale nikomu nie polecam :( przez ten czas od porodu Martyny wiele sie tu zmienilo i niestety na gorsze :(

Mexi karmie tylko mm. Nawet juz laktatorem nie odciagam bo wczoraj kompletnie nic nie lecialo. Cycki miekkie :(

Dostalam kolezanke na sale :) taka gadule wiec fajnie. Kornelce krostki znikaja w oczach. Chcialabym zeby nas jutro wypuscili ale czy to nastapi? Nadzieje sa ale nie chce sie nastawiac zeby rozczarowania nie bylo.
Kornelka to maly zarloczek :) zjada sporo wg poloznych i w nocy spoko 4-5 h wytrzyma ale w dzien jadlaby co 2-2,5 h.

Spala przed kapiela od jakiejs 18.30 do 20.00 i po kapieli dalej spi. Nakarmilam ja na spiocha :) pewnie znow w nocy bedziemy sobie gadac :)

Martyna obys szybko doszla do siebie po cc. U mnie do wczoraj byla masakra a dzis jest super wiec i Tobie tego zycze

Dziewczyny te plastry na blizne po cc to sie zaklada jak juz blizna sie wygoi?

Moze zajrze w nocy :)

Hej dziewczyny dawno nie pisalam ale wciąż was podczytuje. Miedzy czasie zaliczyłam mega dola od tego czekania ale od ostatniego nic sie nie zmieniło juz tydzien jestem w szpitalu nadal w dwupaku. Wlasnie godzinę temu miałam preindukcje z prostaglandyn także proszę o kciuki :)

Lilith Najlepszego!

Pamiętajcie żeby popatrzeć w niebo dzis noc spadających gwiad :)
Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Martyna ja za pierwszym razem byłam nacięta, za drugim miałam sporo małych pęknięć i mimo szwów od razu normalnie funkcjonowałam. Gdybym miała cc to pewnie znacznie bardziej bym była ograniczona i dłużej dochodzilabym do siebie.

Dziś powiesilam Florianowi zabawkę w łóżeczku i wpatrywał sie w nią z dwadzieścia minut. Komunikacja też mu się wzbogaciła o pomruki jakie wydaje mały niedźwiadek który pierwszy raz wyszedł z gwary. Muszę to nagrać, będzie super pamiatka.

Jutro badanie U3 u pediatry. No i szczepienie...

Spokojnej nocki.

Do góry