reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Mama mia.. mój syn ma dzisiaj cycowy dzień :confused2:

GORGUSIA hehe nie dziwie się ;-) pochwal się potem!

GAWIT do jutra w samotności wytrzymasz :* a potem będziesz miało gwarno w domu :tak:

MADUNIA u nas kiepska pogoda.. więc siedzimy w domu :sorry2:

FAISCA dobrze, że już mała się rusza uff.. niech już wychodzi!

MADISON Izis na fb napisała:

Jesteśmy już w domu. Zanim nadrobię co u Was i kto już ma bobasa po drugiej stronie to miną wieki.
Musimy się ogarnąć z nową sytuacją co niestety utrudnia mój stan. Krew z 12 spadła mi do 7. Do tego brak snu, i masakra w dolnych partiach. Ledwo chodzę. Nawet chodzeniem bym tego nie nazwała.

I malutka która jest kochana, ale jak nie śpi to by tylko jadła albo płakała żeby dać vjej cycka ;))
Cieszę się strasznie z powrotu do domu :-)

Pozdrawiam Was z nadzieją, że wszystko jest dobrze :-)

pewnie jak się zorganizuje to się odezwie :tak:

MARTUSKA super, że kikut odpadł :-) ja też na to czekałam hihi

ANGIE fajnie, że wszystko ok :-) głodomorka masz małego ;-) jeżeli karmi się piersią to podaje się wit KiD (jeżeli mm to wit. D). Jeżeli karmi się piersią to MATKA musi zażywać DHA :tak:

a my za niecały miesiąc chrzciny :szok: jestem na etapie poszukiwania ubranka dla małego ale jakoś nic fajnego nie umiem znaleźć..
dla siebie wstępnie znalazłam Bluzka do karmienia Grace - sklep bieliznadlamamy.pl tą na dole turkusową.. do tego leginsy i obcasy :-)

aaaa mój ssak woła..

reklama
Lilith sto lat! Właśnie wyszłam od swojej gin, zaczynam 37 tydzień według miesiączki a 38 według usg a synek waży już 3500 jestem przerażona to moje drugie dziecko pierwsze rodziłam sn i drugie tez mówią ze urodZe ale boje sie ze mały przybędzie do 4500

My dzisiaj zawieźliśmy Dominika do teściów i już tęsknie za moim dziubaskiem :-(

Jutro na badania rano do szpitala, KTG, wizyta i we czwartek przed 7 na przyjęcie. Na pewno nie będę spać już jutro w nocy...

Ciekawe jak to będzie. CC mam we czwartek 14:00 i zastanawia mnie kiedy wyjdziemy ? Bo w sobotę też są wypisy ale czy to będą skończone 3 doby ? :dry: kurde nie wiem.

W ogóle to jak ja czytam o tych Waszych nacięciach krocza to chyba nawet lepiej, że będzie to CC. Kuź*a przecież z tymi szwami na kroczu to jak chodzić, sikać, podcierać się i myć tam ???

To już chyba wolę przeleżeć 10 godzin, wstać i po 4 dniach czuć się jak przed porodem. Tzn. przynajmniej tak miałam..
Daj Boże żeby teraz było jeszcze lepiej !! :happy2:

Lilith - 100 lat !! :*

A tak na marginesie to M złożył mi stół do przewijania z ikei i już go oporządziłam :-) Kosmetyków nie układałam bo przy dwulatku to nie da się :-p
WP_20140812_024.jpg

Załączniki

• WP_20140812_024.jpg
    WP_20140812_024.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Anias ja w maduroeiczu ale nikomu nie polecam :( przez ten czas od porodu Martyny wiele sie tu zmienilo i niestety na gorsze :(

Mexi karmie tylko mm. Nawet juz laktatorem nie odciagam bo wczoraj kompletnie nic nie lecialo. Cycki miekkie :(

Dostalam kolezanke na sale :) taka gadule wiec fajnie. Kornelce krostki znikaja w oczach. Chcialabym zeby nas jutro wypuscili ale czy to nastapi? Nadzieje sa ale nie chce sie nastawiac zeby rozczarowania nie bylo.
Kornelka to maly zarloczek :) zjada sporo wg poloznych i w nocy spoko 4-5 h wytrzyma ale w dzien jadlaby co 2-2,5 h.

Spala przed kapiela od jakiejs 18.30 do 20.00 i po kapieli dalej spi. Nakarmilam ja na spiocha :) pewnie znow w nocy bedziemy sobie gadac :)

Martyna obys szybko doszla do siebie po cc. U mnie do wczoraj byla masakra a dzis jest super wiec i Tobie tego zycze

Dziewczyny te plastry na blizne po cc to sie zaklada jak juz blizna sie wygoi?

Moze zajrze w nocy :)

Hej dziewczyny dawno nie pisalam ale wciąż was podczytuje. Miedzy czasie zaliczyłam mega dola od tego czekania ale od ostatniego nic sie nie zmieniło juz tydzien jestem w szpitalu nadal w dwupaku. Wlasnie godzinę temu miałam preindukcje z prostaglandyn także proszę o kciuki :)

Lilith Najlepszego!

Pamiętajcie żeby popatrzeć w niebo dzis noc spadających gwiad :)
Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Martyna ja za pierwszym razem byłam nacięta, za drugim miałam sporo małych pęknięć i mimo szwów od razu normalnie funkcjonowałam. Gdybym miała cc to pewnie znacznie bardziej bym była ograniczona i dłużej dochodzilabym do siebie.

Dziś powiesilam Florianowi zabawkę w łóżeczku i wpatrywał sie w nią z dwadzieścia minut. Komunikacja też mu się wzbogaciła o pomruki jakie wydaje mały niedźwiadek który pierwszy raz wyszedł z gwary. Muszę to nagrać, będzie super pamiatka.

Jutro badanie U3 u pediatry. No i szczepienie...

Spokojnej nocki.

Do góry