reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

A ja wozilam babcie do lekarza i jak czekałam w samochodzie to przyszła burza mimo że oglądałam godzinę wcześniej pogodę i nie nadawali. Parę razy porządnie huknelo, dawno nie spędziłam burzy w samochodzie w dodatku sama :-o dobrze ze z przerażenia nie zaczęłam rodzic ;-) ale na szczęście walilo z 15 minut a potem to już tylko padał deszcz.

reklama
Przeczytałam co t u was ale odpisywanie z kom. To nie wypali. Szkoda mi ciebie Asiolku z tym palcem. Izis trzymaj sie kochana,katushka juz chwilą i będzie dziecko z tobą. Gorgusiu tybchyba rzeczywiście w terminie urodzisz.

A ją przeżywam deja vu. Irena i Ludwik podobne temperamenty. W sali jest że mna babka z synem.to dziecko je ,śpi i kupy wali. Moje popada w rozpacz,autoagresje,panikę,histerię,poty, a to tak w gratisie. Moja mleczna droga zapowiada sie z powtórka,noniej nie będę sobą jeśli choć przez tydzień nie będę katowac cyckow medela,która za okaxyjne pieniądze kupiłam. :-)
Boli mnie macica zdecydowanie bardziej niż za pierwszym razem. Po tym porodzie nie jestem. juz taka hop-siup to kiedy kolejne bobo.choć cały czas ma w głowie teodora,który mógłby sie na tym padole pojawić.
Acha no i jak nauczyć dziecko korzystać że smoka? Bo jednak chce miec znowu ten gadżet.

hejka:-)

Tak sie chwalilam,ze mialam noce przespane i wczoraj spac nie moglam.Nie szkodzi,bo to nie z bolu tylko przez pogode.Burza w nocy przyszla. Od razu zlapal mnie reumatyzm w nodze i katar . Burza przszla wszystko zeszlo i poszlam spac.Padalo i nic sie nie polepszylo, dalej duchota. Dzisiaj tez, wiekszosc dnia burze i deszcz a dalej nie ma czym oddychac.Nie luie takiej pogoy ,moga byc upaly ale nie taka wilgoc bleeeeeeu:no:

Moja mama tez ma pile w szafie, trzezba ja nadmuchac :cool2: a ja sie boje, ze mojego ciezaru nie zniesie.Takie ruchy jak na pilce to od dawna robie bo mnie miednica bolala:sorry2:

Fiuuu :-*
Zanim Maja wybrała smoka sprawdziliśmy 4 modele... Skończyło się na smoczku aventu. Teraz mam zakupione lovi i właśnie avent w sumie 3 sztuki.

Misiura opieki na Ciebie to mąż nie dostanie, ale jeszcze w trakcie wypowiedzenia może iść na L4! niech korzysta ile się da! a swoją drogą to no nie rozumiem takich pracodawców :-( tak samo Asiołek u Ciebie - dziady wstrętne ;-)

fiufiu a mówią, że każde dziecko inne ;-) co do smoczka - nie pomogę. moja Martynka nie chciała przez 4 miesiące, a potem jak się zassała to ssała do prawie 3 lat :szok: no i to był avent - żadne inne jej nie pasowały

Asiołek trzymam kciuki co by palec bardzo nie bolał

No ja sobie siedzę pod wiatrakiem, nawet nie próbowałam golić małej ;-) gdzieś z półtora tyg temu to robiłam więc aż tak zarośnięta nie jestem a po prostu już nie daje rady. kremy do depilacji to żadne na mnie nie działają :no: niby coś tam schodzi ale i tak drobne włoski zostają :wściekła/y:

Zmykam do wyrka - dobrej nocy (ja jutro o 11.45 wizytuję i jestem bardzo ciekawa co tam słychać u małej - będzie usg więc zobaczę ;-))

Oszqrde coś mi się wydaje że ja będę właśnie takim niedobitkiem bo mam termin na 10.08;-) a raczej nic z tych moich straszaków nie wychodzi, promocje widziałam ale u nas nie sprawdza się dada bo przecieka a wcześniej małą odparzało niestety
Ulika my to pewnie spotkamy się na porodówce w Oławie;-) więc bądz cierpliwa a co do sytuacji z mamą to mąż ma racje nie denerwuj się bo to niezdrowe dla Was a jak sama piszesz nie masz na to wpływu
Martuśka92 jak tam kochana lepiej już?
WKasia współczuję kłótni z mężem ale może pocieszy Cię choć troszkę to że u mnie też tak ostatnio jes:angry:t - już pisałm na fb że t końcówka ciąży nie tylko nam kobietom daje się we znaki:-p
Agula82 tulę kochana:-(Caltha fajnie że się odezwałaś:-) co do czkawki albo przeczekać albo coś pić
Wyczekany też wczoraj zastanawiałam się ile zostało nas udzielających się do rozpakowania:confused:
Sierpniowa jak widać maluszek słucha taty;-) i do czwartku chce poczekać
Madison super że impreza udanai że goście nie zapomnieli też o Tobie:tak: zawsze to miło - ja mam nadzieję że moja też sama z siebie odda smoka i nie trzeba będzie walczyć o to
Sylwia_k oj masakre masz z tą rodzinką ale najważniejsze że Twój jest po Twojej stronie:tak:
Amelia ja też miałam taki problem z brodawkami na początkuale wierzę w Ciebie, dasz radę:tak:
Gorgusia oby coś to dało :tak:
Anna trzymaj się kochana jeszcze troszeczkę:tak:
Edys ja też ostatnio zaczęłam się bać porodu - pewnie dlatego że wiadomo co nas czeka;-):baffled:
Natkusia dzięki za podpowiedż z tym oktaniseptem - w razie czego to spróbuję:tak:
Gawitt oj współczuję oparzenia ale nie martw się na pewno nie będzie żadnego znamienia bo moja byłaby łaciata;-) taka ciapa byłam
Asiołek biedactwo z tym palcem mam nadzieję że już lepiej:shocked2: co do golenia to ja tak ostatnio "namiętnie" walczyłam że się pozażynałam no ale od czasu do czasu trzeba
Ewaelinka No waga małej jest spora:shocked2: oby malutka w końcu się zdecydowała na wyjście
Katushka ale może zadziałają coś tak jak piszesz i wywołają:tak:
Fiufiu w textilmarket, pepco o rossmanie są niedrogie może któryś podłapie :tak:

U mnie burza porządna przeszła a teraz tak fajnie chłodno się zrobiło
Widzę umawiacie się na czzwartek kobitki;-) - ciekawe czy rzeczywiście coś z tego wyjdzie:-D
A u mnie ciąg dalszy kłótyni z moim i czasami zastanawiam się kto jest w ciąży bo ma takie humorki że szkoda gada:angry:ć - w końcu uduszę go w nocy poduszką:wściekła/y:
Zmykam poczytać jeszcze inne wątki i zmykam spać
Trzymajcie się laski

Cześć.

Strasznie dużo piszecie, ciężko nadrobić... Postaram się choć ostatnie strony nadrobić, żeby być jako tako na bieżąco...

Jesteśmy w domu całą czwórką, powoli się ogarniamy i wypracowujemy rutynę. Laktacja mi się rozchulała. Dobrze, że mam doświadczoną położną i bardzo pomaga przy nawale: masaże, okłady i kiedy laktator a kiedy mały ssak. Florian niestety leniuszek, pociągnie 10 minut i odpływa, dobudzić go nie sposób.

Spokojnej nocki.

reklama
Do góry