reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Witaj AZA :) fajnie ze i krajanka sie z dolnego ślaska znalazła się wśród nas :) trzymam kciuki za wizytę, ja tez na swoją czekam - już jutro :) Tez Kochana staraliśmy się od początku tego roku dlatego wiem przez co przechodziłaś i tym bardziej życzę zdrowiutkiej ciąży :) a! i nawet dzieciaczki mamy w podobnym wieku :) moja córuchna za dwa tygodnie obchodzi 4 urodzinki :) pozdrawiam

reklama
AZA, witaj :) Ja również lecę w poniedziałek do lekarza na pierwsze USG. Mam nadzieje, że będzie w porządku :)

natkusia, słyszałam o tym przesądzie :p Ale jakoś się nie sprawdził, bo mam dwie mądre córki :p

U mnie dzisiaj lepiej. Odpoczęłam sobie przez noc i na razie nic mnie nie boli. Teraz wiem, że nie wskazany mi jest taki wysiłek.

Witam się niedzielnie :-)

Kurcze.. jutro rano wizyta a ja już o niczym i innym nie myślę :-D

MISIA ja też jak przebieram Michała to oo matko.. czasami wstrzymuję oddech :confused2: a jak jest G. to mnie wyręcza ;-)

IZIS ja też nie wierzę w przesądy a ten to najbardziej mnie rozśmiesza :-D wolno wolno, wyobrażasz sobie nie obcinać włosów przez 9 mscy? Masakra..

witaj AZA :-) i trafiło na sierpień :-) ja rodziłam w lipcu i mi się podobało.. z Maluszkiem można szybko wyjść, jest ciepło :tak: gorzej z porodem i szpitalem w takie ciepło ale idzie przeżyć ;-)

MALUSIOLKA ciesze się, że czujesz się lepiej :tak:

Izis86- nie musisz brać dodatkowych leków. Im mniej tym lepiej. Ja w pierwszej ciąży tez tylko kwas foliowy potem tylko witaminy prenatalne także nie ma to tamto.
Co do obcinania włosów i przesądów-w zadne nie wierzę, bo to bzdury, nie ma co sobie łowy nimi zaprzątać. Także ja ścinam włosy,farbuję bo w ciąży nie chce wyglądać jak 7 nieszczęść. na to przyjdzie czas jak się dziecko urodzi :p
natkusia- no ja lula tez w sierpniu rodziłam i jak na złość lato 2010 to był upał od maja do końca sierpnia. Mój lipiec wyglądał tak,że 3,4 razy dziennie zanurzałam się w wannie,zeby nie spłonąć ;/ a potem to już był wrzesień i zimno się zaczęło.

Zdrowia dla reszty!

Witam wszystkie sierpnióweczki 2014 :-) ja wlasnie sie dowiedzialam. Maly szok bo zaszlam w ciaze bez starania juz po miesiacu. Ale sie ciesze :-) i troszke boje tez... Obecnie z mezem przebywamy w UK a tu ciaze prowadzi polozna, nie lekarz i to zupelnie odrebnie od lekarza. Nie ma tylu badan co w Polsce i mnie to przraża... Ale jakos sobie to wszystko zorganizuje :-). Jeszcze raz witam wszystkich !!!

Witam z rana :))) Widzę, że już troche jest sierpniówek, super, im więcej tym lepiej. Jak już będę miała zapewnienie, że ciąża to oczywiście ładnie się przedstawię bo czeka nas wspólnie dobrych pare lat. Przynajmniej z moimi kobitkami z listopada 2009 mamy do tej pory kontakt i mogę powiedzieć, że naprawdę się przyjaźnimy :)))

Ulika super, że jesteś z Wrocławia. Zastanawiałam się właśnie czy trafi się ktoś na miejscu :))) Rozumiem, że jesteś z grudniówek 2009? Ja powinnam być bo urodziłam 2 grudnia 2009 ale termin miałam na 26 listopada więc zadomowiłam się na listopadzie 2009 :)

Malusiolka to trzymam kciuki za wizytę :)))

Annias spokojnie, będziesz pewnie przyjeżdżała do Polski to będziesz tu sobie robić wszystkie możliwe badania, tak przynajmniej robi większość dziewczyn.

I ja się witam niedzielnie :) fajnie, że już nas tak dużo!
Mnie się dzisiaj nic nie chce.
Od piątku dobrze się czuję i mnie to stresuje :/ wcześniej miałam mdłości. Na serio dziewczyny, już wolę się źle czuć :/

FIUFIU tak przypomniałaś mi.. kilka pryszniców dziennie, wiecznie włączony wentylator :sorry: ale przeżyjemy nie? Dla Maluszków wszystko :tak:

ANNIAS witaj :-) gratuluję niespodziewajki :tak: dziecko to wielki Skarb. Cieszę się, że z nami jesteś!

AZA ja mam z lipcówkami kontakt i nie wyobrażam sobie życia bez nich :-D człowiek strasznie się przyzwyczaja ;-) myślę, że u nas będzie podobnie!

KAHAKA bez paniki! :-p na pewno wszystko jest ok. Ja w ogóle nie miałam mdłości uf uf.. Mnie też się nic chce więc łączę się w bólu..

Jest już sporo sierpniówek - bardzo się cieszę :tak: nie zapominajcie o liście https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2014-f548/lista-sierpniowek-bez-komentarzy-68998/ - podawać dane na pw :-)

natkusia, niby wiem, że ciąża może być zupełnie bez objawów, ale w końcu miałam je do tej pory...Poza tym po 3 poronieniach trudno o spokój :eek: co do moich danych - wysłałam Ci wczoraj wiadomość, dostałaś?

reklama
Do góry