reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam wszystkie sierpniowe mamusie. Mój termin to 10-12 sierpień. Będzie to moje czwarte dziecko. Mam już starszaki 15, 11 i 8 lat. Bardzo się cieszę z tej ciąży. Nikt oprócz mnie i męża jeszcze nie wie, chcemy to zostawić do świąt. Jestem pełna obaw jak większość z was. W sierpniu tego roku straciłam aniołka stąd też moje obawy są jeszcze większe. Wierzę, że wszysktie dotrwamy do końca szczęśliwie, wspierając się i pocieszając wzajemnie. Buziaki dla was wszystkich

reklama
Witam się tak na szybko:)
W końcu miałam wolny weekend więc chcieliśmy go w pełni wykorzystać. W sobotę wzięliśmy się na porządki,umyłam dwa okna,po południu mieliśmy gości,a dziś byliśmy u rodziców. Jutro znowu powrót do szarej rzeczywistości:(

Witam nowe mamuśki-przepraszam że tak ogólnie, a nie każdą z osobna,ale uwierzcie jestem w przelocie:) Tyle co wróciliśmy, młody nam usnął,zaraz czas szykować kolację.
Drugą wizytę już z wynikami badań mam w czwartek, a prawdopodobnie w środę poinformuję kierownika w pracy,bo wtedy dopiero się z nim widzieć będę.

Mdłości paskudne dopadają mnie o różnych porach, na szczęście bez wizyty w toalecie:)
Synuś jak się dowiedział że będzie dzidziuś to od razu ochrzcił do Jasiem i tak już do niego mówi:) a jak się pytamy, co jak będzie dziewczynka?to mówi że wtedy będzie "księżniczka"
i tym miłym akcentem żegnam się na dziś:)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie nowe sierpniowe mamusie :)
u mnie weekend minął leniwie. Cały wolny od pracy od dłuzszego czasu. Dlatego tez wczoraj zakupy - kupiliśmy juz wszystkie świąteczne prezenty. A dziś caluski dzien dla rodziny :)
u mnie mdłości się nasiliły - co nie bardzo mi się podoba:( na szczęscie bez wymiotów - ale potrafią być uciążliwe

Witam i ja ;-)

Jestem mamą czerwcową 2012. O pierwszą dzidzię staraliśmy się prawie 3 lata, a druga nas nieco zaskoczyła ;-) Termin wg OM 4 sierpnia.
Mam małe obawy jak to będzie z dwójką z tak mała różnicą wieku, ale widzę, że dużo z Was ma lub będzie mieć podobnie... Więc będziemy się wspierać :tak:

U lekarza już raz byłam - było widać tylko pęcherzyk. Kolejne usg w czwartek.

Choruję na niedoczynność tarczycy i ginek mnie trochę postraszył, bo pomimo zażywania leków TSH wyszło mi 4,5, ale w sobotę endokrynolog mnie uspokoiła, że dawka została podwyższona w porę.
Jeśli chodzi o objawy to o ile z Zośką prawie ich nie miałam, tak teraz bywa różnie.. Niestety zdarzają się całodzienne mdłości, niesmak w ustach, wyczulenie na zapachy. A dzisiaj dość mocno bolał mnie brzuch, ale na szczęście przeszło....

Lecę ustawić sobie suwaczek ;-)

Hejka :-)

Ja dzisiaj też miałam leniwy dzień.. trochę brzuch mnie pobolewał więc odpoczywałam ;-) a jutro do lekarza! Nie umiem doczekać się kiedy zobaczę moją Kruszynkę :-):-)

EWAELINKA witaj i gratuluje :-) pewnie, że możesz się zakorzenić ;-)

LILITH odpoczywaj Kochana :tak:

EWCOL witaj :-) czwarte dzieciątko? Super! Nas jak będzie stać to też bym chciała dużą rodzinę :-)

OJAKAto jak będzie syn to koniecznie Jaś - wyjścia nie macie :-D oby mdłości szybko Ci przeszły..

EDYS współczuje mdłości.. jeszcze trochę j przejdą :*

witaj MAĆKU :-) mamy dzieciątka z jednego czasu, przewaga kilku dni ;-) poza tym kojarzę Cię bo czasami bywałam na czerwcówkach.. cieszę się, że do nas dołączyłaś! :-)

Dziewczynki śmigam spać.
Dobranoc.

Witajcie,
Witam nowe sierpniówki.miałam szalony weekend. Dużo sprzątania i biegania z Kacperkiem. Ma jakiś ciężki okres i niestety dużo go muszę nosić. Poza tym nikt nie traktuje mnie w domu ulgowo. M mnie wkurza na potęgę... Nawet nie zapyta czy dobrze się czuje i czy wszystko ok... Ja poza ogromną płaczliwością nie mam żadnych objawów. Aż mam czarne myśli,a wizyta dopiero 30.12....spokojnej nocy.

Witam wszystkie sierpnioweczki... :-)

Czytam,czytam-sporo tego... Nie zazdroszcze wam tesciow. U mnie bardzo,ale to bardzo sie ciesza i oczekuja na maluszka...

Nie zagladałam przez weekend-goscie zawitali do mojego progu.Ostatnio mam kiepski humor,staram sie panowac nad złymi emocjami,ale czasem sie nie da. Do tego jest za dwoje...I tyje z dnia na dzien. Ciesze sie ale wszystko mnie przytlacza. Do tego nie nawidze przyjedz u rodzinki- robie za kierowce...No i tak minal weekend...

reklama
Czesc dziewczyny,

A u mnie weekend na lezaco...
Zaczelam delikatnie podkrwawiac:-( Po wizycie u GP dostalam globulki Clotrimazole i mialam je brac przez 3 noce. Tak tez zrobilam. I potem zaczelo sie podkrwawianie i dziwne, nieprzyjemne uczucie w pochwie, jakby podraznienie, Juz nie wspomne, ze potem dowiedzialam sie, ze tego leku nie mozna w I trymestrze :no: Angielscu lekarze maja mnie w tylku, powiedzieli, ze jak ma byc to bedzie, a jak poronie do 12tc to dla nich naturalne:-( Nie zrobia absolutnie nic!

W czwartek mam wizyte u polskiego gina mam nadzieje, ze nic zlego sie nie stanie!!! Jestem przerazona:-(

Do góry