reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Malusiolka wyznaczanie daty porodu oparte jest jak najbardziej na OM ale i z pierwszego usg ;)
Ja z pierwszym synkiem miałam taaaki długi cykl, że lekarz stwierdził, że nie wpisze daty z OM tylko z pierwszego usg - różnica była 6-7 tygodni (oczywiście sama sobie wyliczyłam z om) i śmiesznie bo urodziłam bliżej tej daty z om niż z usg ;) Troszkę się nadwyrężyłam latając na uczelnię także tym można tłumaczyć wcześniejszy poród....
ta spodziewana data porodu jest b. orientacyjna..... :p

Hejka :-)

NIKITKA zdrówka dla Małego!! Twój teść też dobry.. :sorry: ja nie wiem skąd w ludziach taki tupet..

EDYS no to rozumiemy się bez słów ;-) uciekaj na L4 Kochana bo się zajedziesz :* wytłumacz ginkowi i bez problemu Ci da.

JJM ja w ogóle w ciąży nie plamiłam więc nie pomogę :-( może zadzwoń do lekarza?

MALUSIOLKA beta podrosła to dobry znak :-) a kiedy robiłaś pierwszą?

KAHAKA witaj :-) no nie widać suwaczka.. jak masz problem to zapraszam na pw.

u mnie w pierwszej ciąży do mój lekarz liczył ciążę wg pierwszego USG (była o ok 10 dni młodsza od OM) ale w szpitalu patrzeli tylko i wyłącznie na OM więc chyba to jest najważniejsze :tak:

Wiecie co.. biorę Luteinę 2 razy dziennie po 2 tabletki i jest mi już nie dobrze od niej :confused2:

Hej. Mnie lekarz kazał łykać yylko kwas foliowy. Czy te z Was, któtym nic nie dolega też biorą np. luteinę ?
Czy słyszałyście coś o obcinaniu włosów w ciąży ? Tzn . jakieś przesądy ? Wierzycie w takie rzeczy ? Bo ja mam długie włosy i zaczęły mi mocno wypadać, pomyślałam żeby je trochę skrócić :/

IZIS ja słyszałam, że jak się obcina włosy w ciąży to się obcina rozum dziecku :-D:-D:-D to mój ulubiony przesąd ;-) Ja wczoraj byłam u fryzjera, obcinałam włosy no i cóż.. moje dziecko będzie "głupie" :-D

Ja biorę Luteinę bo mnie podbrzusze bolało.. przy Michale też brałam z tego samego powodu :tak: jak nic Ci nie dolega to nie musisz i ciesz się bo jest ohydna :sorry: a poza tym biorę kw. foliowy

Afja, dowiem się wszystkiego w poniedziałek :) Najważniejsze, że beta rośnie :)

Natkusia, pierwsza we wtorek, a druga dzisiaj. Ale lekarz mówi, że jest dobrze :) Mam nadzieje, że USG też dobrze wyjdzie.

Znowu się dzisiaj narobiła i źle się teraz czuje;/ Dobrze, że dziewczynki już śpią i jestem wykąpana. Zaraz tylko do łóżeczka spać.

Witam,
my dziś z Natalką zaliczyłyśmy fryzjera a tata urzędował ze Stachem:tak:potem obiadek, sprzątanie i przyznam,że się zmęczyłam:-Dw piątek zanim M wrócił z Białej Stacho narobił w pieluchę i tak to czuć było,że zanim go przewinęłam to prawie zwymiotowałam:eek:w ciązy ze Stachem było tak samo:-Dbrudną robotę w całości musiał przejąć M:-D

heheh...natkusia dobry ten przesąd:-Dto wszystkie moje dzieci będą miały problem:-D aaa. dane to Ci podam później...jak już się dowiem dokładnie,kiedy się spodziewać porodu;-)
malusiolka super,że beta rośnie i niepotrzebnie się martwiłaś:tak:trzymam kciuki za usg:tak:super teściowie zareagowali:tak:
izis ja biorę tylko folik:tak:zresztą w poprzednich dwóch ciążach też tak bylo....witaminy dopiero gdzieś koło 20-ego tygodnia jeśli dobrze pamiętam...ja nawet później,bo czekałam aż skończą się wymioty,a witaminy mogą je potęgować:eek:

u mnie też liczyli za każdym razem według OM,choć z usg wychodziły ciąże młodsze i w ten sposób obie były tydzień przenoszone:-Dpewnie i tym razem mnie to czeka:sorry:

izis, jak Ci nic nie jest, to po co Ci luteina? Kwas foliowy wystarczy. Ja jestem o ładowana lekami i zastrzykami, naprawdę nie jest to fajne.
A co do fryzjera i innych ciążowych przesądów- nie wierzę w takie głupoty :)

Mnie luteina nie jest potrzebna, zainteresowałam się nią bo widzę że bardzo dużo dziewczyn ją bierze :) pomyślałam że może tak "zapobiegawczo" :p
Ja w przesądy też nie wierzę, ale muszę do tego przekonać np.męża :p tzn.on nie wierzy w przesądy ale różnymi metodami stara się mnie przekonać żebym nie obcinała włosów ;)) stara się mi wmówić że nie wolno :p
Mnie dzisiaj mniej mdli, objawy trochę zelżały. Wizyta dopiero 20, chciałbym już w poniedziałek żeby wiedzieć czy wszystko dobrze :)

reklama
Hey dziewczyny! Dołączę się do Was a co... :)))) Póki co zrobiłam 2 testy i ciąża jak nic więc jest sierpień choć powiem szczerze, że zawsze mówiłam byle nie w sierpniu co by całe lato z bęcem nie łazić. Staraliśmy się o dziecko od stycznia i akurat wypadł sierpień hehe... We wtorek idę do gina to tak na 100% dam znać czy będę mogła oficjalnie zwać się sierpniówką :)))

Do góry