reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witaj AZA :) fajnie ze i krajanka sie z dolnego ślaska znalazła się wśród nas :) trzymam kciuki za wizytę, ja tez na swoją czekam - już jutro :) Tez Kochana staraliśmy się od początku tego roku dlatego wiem przez co przechodziłaś i tym bardziej życzę zdrowiutkiej ciąży :) a! i nawet dzieciaczki mamy w podobnym wieku :) moja córuchna za dwa tygodnie obchodzi 4 urodzinki :) pozdrawiam

reklama
AZA, witaj :) Ja również lecę w poniedziałek do lekarza na pierwsze USG. Mam nadzieje, że będzie w porządku :)

natkusia, słyszałam o tym przesądzie :p Ale jakoś się nie sprawdził, bo mam dwie mądre córki :p

U mnie dzisiaj lepiej. Odpoczęłam sobie przez noc i na razie nic mnie nie boli. Teraz wiem, że nie wskazany mi jest taki wysiłek.

Witam się niedzielnie :-)

Kurcze.. jutro rano wizyta a ja już o niczym i innym nie myślę :-D

MISIA ja też jak przebieram Michała to oo matko.. czasami wstrzymuję oddech :confused2: a jak jest G. to mnie wyręcza ;-)

IZIS ja też nie wierzę w przesądy a ten to najbardziej mnie rozśmiesza :-D wolno wolno, wyobrażasz sobie nie obcinać włosów przez 9 mscy? Masakra..

witaj AZA :-) i trafiło na sierpień :-) ja rodziłam w lipcu i mi się podobało.. z Maluszkiem można szybko wyjść, jest ciepło :tak: gorzej z porodem i szpitalem w takie ciepło ale idzie przeżyć ;-)

MALUSIOLKA ciesze się, że czujesz się lepiej :tak:

Izis86- nie musisz brać dodatkowych leków. Im mniej tym lepiej. Ja w pierwszej ciąży tez tylko kwas foliowy potem tylko witaminy prenatalne także nie ma to tamto.
Co do obcinania włosów i przesądów-w zadne nie wierzę, bo to bzdury, nie ma co sobie łowy nimi zaprzątać. Także ja ścinam włosy,farbuję bo w ciąży nie chce wyglądać jak 7 nieszczęść. na to przyjdzie czas jak się dziecko urodzi :p
natkusia- no ja lula tez w sierpniu rodziłam i jak na złość lato 2010 to był upał od maja do końca sierpnia. Mój lipiec wyglądał tak,że 3,4 razy dziennie zanurzałam się w wannie,zeby nie spłonąć ;/ a potem to już był wrzesień i zimno się zaczęło.

Zdrowia dla reszty!

Witam wszystkie sierpnióweczki 2014 :-) ja wlasnie sie dowiedzialam. Maly szok bo zaszlam w ciaze bez starania juz po miesiacu. Ale sie ciesze :-) i troszke boje tez... Obecnie z mezem przebywamy w UK a tu ciaze prowadzi polozna, nie lekarz i to zupelnie odrebnie od lekarza. Nie ma tylu badan co w Polsce i mnie to przraża... Ale jakos sobie to wszystko zorganizuje :-). Jeszcze raz witam wszystkich !!!

Witam z rana :))) Widzę, że już troche jest sierpniówek, super, im więcej tym lepiej. Jak już będę miała zapewnienie, że ciąża to oczywiście ładnie się przedstawię bo czeka nas wspólnie dobrych pare lat. Przynajmniej z moimi kobitkami z listopada 2009 mamy do tej pory kontakt i mogę powiedzieć, że naprawdę się przyjaźnimy :)))

Ulika super, że jesteś z Wrocławia. Zastanawiałam się właśnie czy trafi się ktoś na miejscu :))) Rozumiem, że jesteś z grudniówek 2009? Ja powinnam być bo urodziłam 2 grudnia 2009 ale termin miałam na 26 listopada więc zadomowiłam się na listopadzie 2009 :)

Malusiolka to trzymam kciuki za wizytę :)))

Annias spokojnie, będziesz pewnie przyjeżdżała do Polski to będziesz tu sobie robić wszystkie możliwe badania, tak przynajmniej robi większość dziewczyn.

I ja się witam niedzielnie :) fajnie, że już nas tak dużo!
Mnie się dzisiaj nic nie chce.
Od piątku dobrze się czuję i mnie to stresuje :/ wcześniej miałam mdłości. Na serio dziewczyny, już wolę się źle czuć :/

FIUFIU tak przypomniałaś mi.. kilka pryszniców dziennie, wiecznie włączony wentylator :sorry: ale przeżyjemy nie? Dla Maluszków wszystko :tak:

ANNIAS witaj :-) gratuluję niespodziewajki :tak: dziecko to wielki Skarb. Cieszę się, że z nami jesteś!

AZA ja mam z lipcówkami kontakt i nie wyobrażam sobie życia bez nich :-D człowiek strasznie się przyzwyczaja ;-) myślę, że u nas będzie podobnie!

KAHAKA bez paniki! :-p na pewno wszystko jest ok. Ja w ogóle nie miałam mdłości uf uf.. Mnie też się nic chce więc łączę się w bólu..

Jest już sporo sierpniówek - bardzo się cieszę :tak: nie zapominajcie o liście https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2014-f548/lista-sierpniowek-bez-komentarzy-68998/ - podawać dane na pw :-)

natkusia, niby wiem, że ciąża może być zupełnie bez objawów, ale w końcu miałam je do tej pory...Poza tym po 3 poronieniach trudno o spokój :eek: co do moich danych - wysłałam Ci wczoraj wiadomość, dostałaś?

reklama
Do góry