reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Oj dziewczyny... zostawić Was na jeden dzień, to nadrabiania na kilka godzin. Przepraszam, ale nie dam rady wszystkiego nadrobić.

Kochane moje pracuję na pełen etat od poniedziałku do piątku, więc na BB nie bardzo mam czas. W związku z tym stworzyłam grupę na FB Sierpniówki 2014 , jest to grupa zamknięta, do której dostęp będziemy miały tylko MY.

Jeśli chcecie dostac się do tej grupy, to musicie spelnic dwa warunki:
1.Napiszcie mi PW ze swoim imieniem i nazwiskiem jakiego uzywacie na FB,
2.Kliknijcie TUTAJ ipoproście o dołąćzenie do grupy.

W kwestji wyjasnienia: ta grupa na FB absolutnie nie ma nam zastapic BB, ale zapewnić miejsce do bardziej intymnych spraw lub dla tych nie mających zbyt wiele czasu tak jak ja ;)

Stworzę w tej grupie liste z naszymi nickami, żebyśmy wiedziały kto jest kto ;)

reklama
jjm, też mi się tak wydaje. Ale dzisiaj jest lepiej. M dzisiaj do 15-tej w domu więc pomoże mi :)

Dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuje. Zaraz lecę jeść i na betę. Proszę trzymajcie &&&& aby dobrze wzrosła :)

Wtam się z rana :-)

Ja dzisiaj będę mało dostępna bo mam sporo roboty ;-)

MALUSIOLKA powodzenia na becie &&&&&&&&&&!

Jak ktoś mi dane do listy prześlę to uzupełnie wieczorem :tak:

Miłego i spokojnego dnia :*

jjm mój syn od przedwoczraj wymiotuje i ma gorączkę a nie był szczepiony. Może to znowu jakiś wirus? tydzień był w żłobku po chorobie a teraz znowu tydzień w domu. Tragedia. a co do teściów dziewczyny to ja nie wiem czy ktoś pobije mojego który jak byłam w pierwszej ciąży nawrzeszczał na mojego (wtedy 25 letniego) meża że życie sobie zmarnował, a powinien rozwijać siebie i podróżować po świecie (ale on chyba nigdy nikogo nie kochał) :-). wtedy wyłam 2 dni ale wiecie jak to uodparnia :-). O drugiej ciąży powiemy mu chyba tuż przed porodem. Będę się chować 9miesięcy :-). wychodzić balkonem jak wpadnie z Nienacka .

Ide zobaczyć czy mój mały żyje bo już 1,5h śpi a to nietypowe dla niego. I jeszcze zasnal bez pieluchy na naszym niezabezpieczonym łóżku. musze być czujna! :-)

Witam się weekendowo :) Na razie zadko się udzielam dziewczyny, ponieważ jak pracuję to po powrocie do domu marze o śnie, Non - Stop jestem nie wyspana. Sama mnie juz to troszkę drażni - bo nie mam weny na nic,
Muszę pogadać z ginem zeby dał mi L4 - bo długo to ja tak nie pociągne.
Nikitka25 - doskonale Cie rozumiem w sprawach chorobowo - żłobkowych. Moja córka od września w żlobku niby - bo i tak czesciej w domku :-(
życzę miłej soboty :-)

Natkusia - tak spojrzałam na fb
Mamy tego samego pracodawce ( dlatego tak doskonale się rozumiałyśmy :-) )

Ostatnia edycja:
Witam w tę piękną słoneczną sobotę. Wreszcie troszkę czasu dla siebie. W tygodniu po 12 godz/dziennie poza domem. Wcześniej mnie to jakoś nie męczyło specjalnie ale w tym tygodniu to już myślałam że nie dotrwam do weekendu. Dwa razy zasłabłam, bez utraty przytomności ale jednak. Nie zdarzało mi się to. Ciemno przed oczami i gdyby nie to że od razu usiadłam to chybabym fiknęła :/ Okropnie się odżywiam, muszę to zmienić. W ciągu dnia nigdy nie jadłam za wiele. Wieczorem dopiero po powrocie z pracy taką obiado-kolację porządną a widzę że to nie jest dobre i chyba przez to tak mi słabo. Poza tym mdli.... cały czas. I brzuch boli, takie skurcze jak przed @. A Wy? jak się czujecie? Miałam dziś sprzątać w domu ale... mi sie nie chce zwyczajnie, siły nie mam :(

Malusiolka, powodzenia :)

Nikitka25, moja teściowa jak się dowiedziała, że zaręczylam się z jej synem, to powiedziała tak "co ty kombinujesz, przeciez nie masz pieniędzy na ślub" :)- było minęło i żyć z nią trzeba :)

Mam też WAŻNE PYTANIE, bardzo się martwię, bo wcześniej potwornie bolał mnie brzuch i byłam w szpitalu dwa razy. Teraz brzuch nagle przestał boleć, ale pojawiło się brązowe plamienie, kilka kropel. Czy któraś z Was plamiła tak w szóstym tygodniu?

Ulika, bardzo współczuję Ci 12 godzinnej pracy w Twoim stanie. Dbaj o siebie!

Wróciłam :) Beta wynosi 64,9 mlU/ml Czyli poszła w górę o ponad połowę. Pytałam się lekarza, który mi pobierał krew co z moją beta i dlaczego taka niska. Ona powiedziała, że mam się aż tak nią nie sugerować i wzrost jest prawidłowy. Nawet z ciekawości zapytałam o to jak się liczy ciąże i też powiedziała od pierwszego dnia ostatniej miesiączki :) Już się nie denerwuje. Wczoraj wieczorem powiedzieliśmy teściowej, a dzisiaj teściowi. Wiem, miałam nie mówić, ale pozytywnie jest. Tak się ucieszyli aż myślałam, że mnie uduszą ze szczęścia :p Teść powiedział, że fajnie będzie jak w końcu będzie dziedzic, ale jak dziewczynka się urodzi też będą szczęśliwi :)

reklama
Hej :)
Piszę tu po raz pierwszy, więcej o mnie w wątku "Poznajmy się".
Ja dzisiaj mam taki senny dzień, trochę się snuję z kąta w kąt, tylko zlew w łazience umyłam i kurze starłam. Córcia śpi od godziny i mi nudno :)
jjm ja miałam w ciąży z córką takie plamienia chyba w 7 tyg, wzięłam wtedy więcej luteiny i po paru dniach przeszło. Ale denerwowałam się bardzo, wiem, że Ty też jesteś po przejściach jak ja. Mam nadzieję, że Ci minie to plamienie zaraz.

Nie wiem, czemu nie widać suwaczków, hmmm...

Ostatnia edycja:
Do góry