reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Monya - tez tak miałam ze 2 tygodnie temu. Przez dwa dni jakbym sie nke starała na to patrzeć było inaczej i mega słabo. Musiałam mocno reke przyłożyć by czaaaaasem cos poczuć. Nie wytrzymałam i pojechałam do gin.
Okazalo sie, ze to przez ułożenie. Ale u mnie to inna bajka - małe były tak przytulone, ze chyba ich poprostu nie odroznialam.
Bez tej wizyty bym zwariowala, musiałam sprawdzic.
Ale juz następnego dnia wróciło do normy.

reklama
Położną niepokoją słabsze ruchy no i ból jak nie przejdzie do wieczora. Mnie niepokoją głównie słabsze ruchy bo oczywiście wymyślam czarne scenariusze.
Ja głównie leżę od 4 tyg i do tej pory mnie to tak niemęczylo, a dziś chyba stres robi swoje.

Spróbuję się zdrzemnąć.

Ja nie panikuję z odczuwaniem ruchów, czuję je raz mocniej raz słabiej ale jak mówiłam nie raz i nie dwa jestem gruba i bez ciąży więc dzieciaczek nieraz musi się namachać, żebym go poczuła no i zależy też właśnie, w którą stronę kopie :-)

A wiecie co mnie sie przypomnialo? ze ja rodzic poszlam na piechote, nie wiem jaka moze byc odleglosc (Katushka pomoz wiezowce na woj.polskiego ile moze byc do szpitala) moze 500 m, skurcze mialam od jakiejs 22, cala noc sie bujalam w lozku, o 7 rano bylam umyta i gotowa do drogi:tak:. Pomalutku pomalutku 1 listopad ludzie na cmentarz ja do szpitala, jak juz sie doczlapalam to 2 papierosy wypalilam jeden po drugim (cala ciaze nie palilam). Grunt ze doszlam, i tak teraz mysle ze moj ex to byl glupszy ode mnie i czemu po taxi nie zadzwonil nie wiem. Fakt ze o 12 juz bylo po:-)

Myślę że jest tak z 600-700m. Swoją drogą, rzeczywiście, odważni byliście że na piechotkę do szpitala.

A ja chwilami panikuje jeżeli chodzi o ruchy... Czasem ich zwyczajnie nie czuję i wtedy stres....

Witam:)
Natkusia rany! dawaj znaka co u Ciebie, trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok:)
Ewaelinka to wszystkie wskakujemy do tego basenu,obawiam się że może cała wodą wypłynąć:)

A ma dziś byliśmy na tym bezpłatnym USG 4D w Galerii Bronowice. Niestety jestem rozczarowana. Fakt,byłam na początku kolejki (bo przyjechaliśmy dużo wcześniej), ale:
-badania miały być od 10 (byliśmy już przed 9) a zaczęły się o 11.
No nic.Kobiet tyle że szkoda gadać. Najgorsze bylo to,że naprawdę miałam wielkie nadzieję,że skoro 4D to coś zobaczę. Zobaczyłam niewiele. No!stópkę zobaczyłam. I to wyraźniej ją widziałam w 2D niż jak przełączyła na 4d. Właściwie to 4D zostało włączone tylko 2 razy,przy próbie zobaczenia buzi, ale "jest źle odwórcona i nie nie widać", potem przy stópce "no też kiepsko widać, no widzi pani,troszkę paluszki widać". W zasadzie tyle. Jak chciałam upewnić się co do płci,to Pani patrzyła i patrzyła i mówi "no chyba dziewczynka,bo nic tu nie widzę między nóżkami".
Liczyłam naprawdę na więcej,ale czego się można spodziewać po bezpłatnym usg i do tego na każdą kobietę przeznaczono 15min. Może ja miałam pecha,że mała tak niefortunnie była ułożona.
Jedynie co wiem,to że mała waży 1100g.

Idę się teraz położyć,bo M z synkiem zasnęli na kanapie:)

Katushka - to musiał byc widok: ciężarna w 9 miesiącu z fajkiem w buzi! :) A żadnych komentarzy nie było w szpitalu? :) musiało byc czuć te papierosy.
I zeby nie było - nie oceniam, bo przed pierwsza ciaza palilam z zamiłowaniem :)

Ojaka - szkoda, ze tak wyszło. Do usg 4d to trzeba i dobrego sprzętu i szczęścia w ułożeniu dziecka i na pewno zaangażowania badajacego, o które ciezko w takim młynie.

Ojaka to sie biedactwo tam nastalas :-( co do jakosci 4d to ja mam na kazdej wizycie -wykupilam caly pakiet kosztowalo mnie to 120eu ale co wizyte mam zdjecia i nagrywane filmy badanie trwa ok 40 min i kiedys jak sie spytalam lekarki czy zobaczy plec ,ze mam nadzieje ze mala sie dobrze ulozyla to mi odpowiedziala ze to nie zalezy od ulozenia a od umiejetnosci i chyba cos w tym jest bo ona to mi sie karze obrócić na bok to tu przygniecie to tam przygniecie i mala zawsze widac jedyne co to ona robi nam psikusa bo a to paluski w buzi a to trzyma sie za glowe ,zawsze cos tam majstruje

jakie komentarze jak ktos nie byl wtajemniczony to i nie wiedzial ze ja w ciazy, a czlowiek w stresie to dziwne decyzje podejmuje:tak:

reklama
Hej.

Jestem w szpitalu na patologii.
Na razie miałam badanie i niestety mam rozwarcie na jeden palec.. Jaka jest szyjka to nie wiem bo w tępie ekspresowym wzięli mnie na Ktg. Teraz leże pod Ktg i zobaczymy. Staram się nie panikować.
Potem mam mieć jeszcze Usg.

Trzymajcie &&&&&! Podejrzewam, że czeka mnie leżenie do końca..

Do góry