reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Jejku mam nadzieje ze Natkusia juz w szpitalu podpieta do ctg !!!!! I zaraz sie tu odezwie -bo nerwy mnie zjadaja !!!!!

reklama
Nic innego nie robię tylko leżę, bo na nic innego nie mam siły.
Najbardziej się martwię jak ocenić czy ruchy dziecka do wieczora są satysfakcjonujące? Skoro od dwoch dni niepokoi mnie że są inne to nie wiem co musiałoby się stać żeby znowu były takie same.

W każdym razie napięcie brzucha, słabsze ruchy i pessar są zawsze wskazaniem do odwiedzin na IP.

Wcześniej ruchy odczuwalne były przez cały dzien z różna intensywnościa. Nawet jak głodna byłam po przebudzeniu to juz stukal, jak lezalam nie w tej pozycji co trzeba, albo po jedzeniu oczywiście. Ruchy były na tyle intensywne ze brzuch się ruszal.
Teraz w ciągu dnia są bardzo sporadyczne i najczęściej tylko wtedy ja k pouciskam. Po czekoladzie i jedzeniu kopał przez 15 min i cisza. Dziś są wyrazniejsze ale ostatnie dwa dni były bardzo delikatne i takie do wewnątrz. Wieczorami tez nie jest aktywny za bardzo a leżeć mogę na dwoch bokach i nic.
Położna mówi ze to może być związane ze zmianą jego pozycji ale niezaszkodzi sprawdzić.

Ewaelinka i takie zakupy się chwali:tak:
Natkusia :szok: Czekam na wieści!!!!!!!
Madison życzę udanego wyboru niani, która stanie się częścią waszej rodziny;-) Coś o tym poniekąd wiem:tak:
Monya oby przeszło, informuj na bieżąco!
Gorgusia ja na wszelki wypadek zaliczyłam 3 dniowy pobyt nad morzem już w marcu. Ale jeśli w czerwcu przeżyję 2 wesela i będzie ok, to pewnie jeszcze pojedziemy:tak:
A co do prawka… myślałam, że mi jest nie potrzebne, ale jednak poszłam. Szybko się okazało, że jest nie tylko potrzebne, ale i własny samochód jest niezbędny. Teraz śmigam codziennie…nawet do Biedronki oddalonej 200m od domu, bo komu by się chciało zakupy tachać!!!

Ja przez dziewczyny tylko leże.

Monya - dzięki, ze dzielisz sie co i jak to sie czegos uczymy. A co ich bardziej niepokoi - bol czy słabe ruchy czy to ze to akurat sie łączy?
Dobrze, ze nie każą Ci jak większość lekarzy od razu na IP, zeby miec z głowy, bo tam wlasnie wiadomo spędzisz w nerwach i niewygodnej pozycji kilka godzin. Lepiej sie upewnić, ze jest z czym jechać, bo w tych nerwach mozna sie zakręcić niezle.
Trzymam kciuki, zeby sytuacja sie szybko poprawiła i zeby obyło sie bez IP.

Natkusia - wracaj do nas z dobrymi wiesciami!

Ewaelinka - full wypas :) ale bedzie lato!

Gorgusia - na poczatku lipca planuje klnac na czym świat stoi z powodu niewygodny i upałów, a pod koniec rodzic. W sierpniu pewnie bede zastanawiać sie na co mi to wszystko było, czy jedynak to takie zle wyjście?!?? ;))))
Podziwiam Was, ze wyjeżdżacie. Ja sie do tego na pewno nie nadaje, plus mam zakaz wyjazdów i podróżowania od jakiegos czasu.

Monya ja mysle ze slabiej czujesz bo tylko lezysz, pewnie ze masz prawo sprawdzic czy Twoje obawy sa sluszne czy nie. Ja tez staram sie lezec bo mnie brzuch boli jak chodze no i unikniemy grawitacji, choc juz nie wiem bo ja dzis leze i leze a mi znowu hula Mala jakbym 10 czekolad zjadla co tez dobrym nie jest.

reklama
Monya nie wiem czy cie to uspokoi ale moja czesto kopie tak jakby w ktegoslup i to jest takie dziwne uczucie bicia chodzby w gluchy beben ,zdecydowanie jej taka pozycja bardziej sie podoba ,ruchy widoczne na brzuchu mam jak ksiezniczka postanowi sie obrocic wtedy sa intensywne -sprobuj wsluchac sie w swoj brzuch bo moze twoje malenstwo lezy wlasnie w pozycji ze kopie w srodek ???chodz oczywiscie jak cos tylko niepokoi to jedz to sprawdzic !!!!!moze nawet nie czekaj do wieczora

Do góry