reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Dziewczyny jestem w SZOKU!!!
Podczytuję Was cały dzień- a to z laptopa, a to z telefonu...i ciągle w tyle jestem! Ot trafiłam na mistrzynie klawiatury;) Ale przynajmniej się dzieje;)

Co do tematów:
Dieta, odchudzanie itp.- nie ma nic bez przyczyny. Najważniejsze to dobrze czuć się we własnym ciele i z samym sobą;) Jeśli kogoś obruszają opinie innych tzn. że z tą samooceną jest kiepsko. I warto wtedy coś z tym zrobić, a nie szukać wytłumaczeń i usprawiedliwień.

Co do warunków po porodzie- to już na samiuśkim początku pisałam, że komfortowo byłoby znaleźć się w tak zwanej jedynce;) Podtrzymuje.

Ja z tych katolików wierzących i praktykujących. Dodatkowo bardzo toletancyjnych;)

To tyle w tematach ogólnych;)
Natkusia nie czuj się pominięta;) Ale fajnie, że zwróciłaś na to uwagę;)

reklama
Ja w sumie nie wiem jakie są sale u nas w szpitalu, ale wiem że np. dla odwiedzających jest taka jakby poczekalnia i jak ja byłam z mężem w odwiedzinach u jego siostry to ona wychodziła z małym do nas, a nie my do niej do pokoju. Nie wiem czy tak jest zawsze i czy teraz, bo to było jakieś 5 lat temu.

Witam sie porannie majowo, ale z łóżka i dzis nie zamierzam wstawać wcześnie o nie, choć w planach praniu ogarnianie mieszkania. Za bardzo sprzątać sie nie opłaca, bo w sobotę mój mąż rusza z remontem.

Na majowce byłam na komunii u siostrzenca i mi sie jakaś masakra z nogami porobila. Cała drogę w nocy nogi w dole (900 km) z środy na czwartek, potem w niedziele cały dzien do 20 siedzenie przy stole i obzarstwo, a w poniedziałek w nocy na wtorek powrót i nogi jak balony. Kupiłam krem z Bielendy na opuchnięte stopy i nogi dla mam i po nocnym odpoczynku wyczuwam już kostki. Puchną Wam już stopy? Ja byłam bardzo zdziwiona, bo to mój pierwszy raz.

Witajcie , pierwsze 30 min czytalam zaleglosci ,az mi kawki braklo ;-)
U mnie w szpitalu jest 7 sal porodowych -pokoi z ktorego kazdy jest w pelni wyposazony zn. Wanna sznury linki pilki i te wszystkie roznosci do poprawienia jakosci porodu . Na oddziale mamy 4 pokoje rodzinne za ktore sie placi ,ale wiem ze to nie duza kwota -pokoje te sa zrobione "ala styl dom" lozko małżeńskie ,telewizor kwiaty zaslony ,naprawde czujesz sie jak w domu i maz moze byc z toba dzien i noc nawet starsze dziecko jak masz ,do tego sa dwie stacje (nie wiem po ile pokoji) 2-osobowek -kazdy pokoj ma swoja toalete i lazienke z prysznicem ,polozne robia tak ze kazda upieczona daja do osobnego pokoju zeby miala swoj spokoj ,ale jak jest wysyp to musza dac druga chodz jeszcze nie widzialam zeby tak sie zdarzylo :-) oprocz tego na stacji sa dwa pokoje typowo do karmienia -czyli zaciemniona atmosfera wygodne fotele i delikatna muzyczka -wydaje mi sie ze ja na standard swojego szpitala nie moge narzekać i mam nadzieje ze nie bede musiala :-/ ale wszystko wyjdzie w praniu .
Aha dzwonilam wczoraj po wyniki ale niestety nie przyszly z laboru i mam dzis rano dzwonic aaaaa kurcze stres -no i w planach mam zadzwonic dzis do mojej starej hebamy (poloznej)tej co mialam przy Oliverku mam nadzieje ze sie zgodzi byc moja i nie planuje zadnego urlopu bo mam do niej straszne zaufanie !!!!

No i pustka w glowie co komu mialam napisac aaaa caltha to udana masz tesciowa chodz fajnie ze nasuwa mysl co chce uslyszec -latwo ja zadowoli ;-)
Katushka -a masz mozliwosc umowienia sie na zwiedzanie szpitala -bo u nas oprowadzaja i wszystko pokazuja
Atana ja zawsze jak czekam na paczke to tez tak mam ,przewaznie musze wyjsc albo cos ale mam super sasiadow i mi zabieraja to :-)

Nie wiem co mialam na jeszcze napisac ,ale na telefonie zabardzo do tylu sie nie da cofac :-/ jak pominelam cos to prosze mnie skrzyczec
Caluski moje Panie :-*

Karaiwina -mi pomalu tez ,a raczej u mnie to woda ,jak nacisne palcem to zostaje bialy punkt ,mi troszke pomaga chlodzacy krem do stop ale zamierzam kupuc ten dla ciezarnych wczoraj mignal mi przed oczyma w sklepie z firmy hipp

Ostatnia edycja:
Witam,
cale 15 minut na czytanie zaleglosci. co do zaparc to ja juz 3 razy bylam w toalecie:-D.

Ja to nie wiem czy wszystko z glowa mam dobrze ale wiecie mam reklamowke za drzwiami z koszulami nocnymi i czyms do mycia na wypadek tfu tfu.

Kawe zdazylam zrobic i gaz sie skonczyl, no coz obiadek u sasiadki, jakos damy rade.

Witam sie i ja od 10 minut pruboje wyjsc z psem ale cos mi to nie idzie. Wypilam cappuccino i do tego 4 ciastka zbozowe i jakas ciężka się zrobilam.Maluszelk wlasnoe robi sobie worek bokserski z mojego pęcherza.

Ewa to super u was szpitale. Ja jeszcze niewiem jak jest u nas. Trza by sie dowiedzieć. W razie wu jade do coebie hihi.

Anna nie ma sprawy :-D ja malego zaraz gonie do szkoly i wypadaloby cos poprasowac a wizji na ta czynnosc jakos nie ma :-/ pogoda tez cos przykra jest niby cieplo ,ale zachmurzone niebo -nie pomaga to w nastawieniu hihihi

Dzień dobry;)
Jak widać warunki mamy bardzo różne...
Oby opieka medyczna była na podobnym- wysokim poziomie;)

Chciałam zapytać o Szkołę Rodzenia. Chodzicie/ macie w planach/ czy odpuszczacie temat?

A wiesz ze u nas tez brzydko. Powietrze niby chlodniejsze ciut ale jednak takie blleeeee. Moj tez sie szykoje do szkoly. Dzisiaj zamiast do 16 ma lekcje tylko do 13 ech. Kto chętny pojsc mi kupic wode do soczewek.

reklama
Dziewczyny aaa!! Jutro mam egzamin praktyczny z prawa jazdy i mam takiego stresa ze zaraz zwariuje! Normalnie brzuch mnie boli i dzisiejsza nocke chyba mam z głowy.. masakra ;d

Do góry