reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej dziewczyny:-) ja dzisiaj na szczęście w dużo lepszym humorze i o wiele spokojniejsza:tak:
Domi88 współczuję kochana tego wstawania rano:-( Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 5 miesiąca na 3 zmiany także wiem co czujesz. Teraz mimo, że mam małego szkraba do 9 spokojnie pośpię:-) Przykro mi z powodu plamień. Sama wiem, że najmniejsze plamki a strachu co nie miara. Dobrze, że masz tak wspaniałego męża:tak:
Olciakk witam wśród nas i pamiętaj bądz dobrej myśli.:tak:
Ma_Dunia gratuluję udanej wizyty:happy:
An30 witam i gratuluję 2 kreseczek:tak:
Ewcol3 widać zdolne dzieciaczki pewnie po mamusi ;-)
-caroline- będzie dobrze zobaczysz:yes:
Annias to pracodawce masz super :-) tylko po zazdrościć i oby udało się z totolotkiem ;-)
jutka:) współczuję mdłości:-( i będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę
ookatkaoo1993 witam wśród sierpniowych mam:-)
Lilith fajnie że choć samopoczucie się polepszyło oby tak z resztą było:tak: sama teraz bym wcięła sernika :-D
oszqrde &&&&&&& za teścik i dawaj szybko znać:tak:
Malusiolka znam to mam tak praktycznie cały czas:szok:
Natkusia kochana mam prośbę o zmianę terminu porodu na 10.08:tak:

Powiem Wam dziewczyny, że dzisiaj po wizycie to chyba nikt nie popsuje mi humoru:tak: Za kolejne kobietki trzymam kciuki &&&&& za wizyty.
Ogólnie tą ciąże odczuwam jakoś inaczej niż poprzednią, Ciągnie mnie na kwaśne strasznie. Jakoś mam tak mniej energii, Może dlatego, że przedtem pracowałam a teraz siedzę w domu. Co prawda mam mojego szkraba na etapie wchodzenia wszędzie gdzie się da i biegania:szok: ale pewnie wiecie o co mi chodzi.
Dobra ja zmykam. Mam nadzieję, że odpisałam każdej a jak nie to poprawię się następnym razem:tak:

reklama
MONIA zmienione na 10.08

Ja dzisiaj jestem cały dzień nie do życia.. mdłości męczą :-( nawet obiadu nie zjadłam :sorry2:

Nadzieja na lepszy dzień.

Przepraszam, że nie odpisze ale nie mam sił ..

Mykam do wyrka. Dobranoc :*

Bafinka- ja tez nie mam zadnych uciazliwych objawow. To moja pierwsza ciaza i sie obawiam czy na pewno wszystko jest ok.

oszqrde trzymam kciuki za test i życzę II kreseczek :-)
natkusia odpoczywaj i oby już nie męczyło
bafinka, annias ja też nie mam żadnych męczących objawów i gdyby nie brak @ to nawet nie wiedziałabym że jestem w ciąży:blink:

Witam porannie sierpnióweczki:p

Ja już na nogach bo spać nie mogłam tak się boję o te wyniki Bety że chyba zaraz zawału dostane... będę dzwonić już o 12 do labo się
dowiadywać. Głowa mnie coś strasznie boli, mam godzinkę zanim moja mała wstanie i piję kawkę, jak wstanie to zabiorę się za sprzątanie, brat z bratową zrobili niespodziankę mieli być w sobotę a już wczoraj byli w Pl i dziś koło południa mają mnie odwiedzić, A taki mam syf na chacie, wg jakoś tak dziwnie czuję się jakby był wrzesień- październik zero kompletnie zero Uczucia Świąt, zero Śniegu... małż mówi że chyba chociaż sobie okna tym sztucznym spryskamy:0
U nas na święta ma być do +10 stopni. Szok Normalnie. Chciała bym żeby chociaż właśnie na Święta spadł, już nie pamiętam kiedy W Święta padał śnieg:]

Czy któraś z was już choinkę ubrała?
Ja bym chciała, i może bym tą "Magię" Świąt w końcu poczuła ale u mojego m tradycja taka że choinkę się kupuję w Wigilię...

Prezent dla córki w drodze zamówiony kurierem w poniedziałek mam nadzieje że do piątku dojdzie., my chyba jako tako sobie prezentów nie kupujemy bo stwierdziliśmy że teraz jak już prawie mamy cud w drodze( mówię prawie bo te wyniki Bety ) czekamy:D chyba sobie kupimy wspólny prezent do domu, chcielibyśmy fotele do ławy:)

Bardzo przepraszam że jeszcze tak nie odpisuję każdej w sensie że nie odpowiadam bo po prostu nie znam was jeszcze muszę się zadomowić na tym wątku...:p
Nie znam waszych nicków tak do końca, w sumie też mi tak dziwnie bo nie jestem z wami od samego początku:D że tak to ujmę.

A co do objawów to powiem tak, więcej mogłam dopatrzeć się w zeszłym cyklu, teraz kompletnie na to nie zwracałam uwagi ...Jestem tylko trochę śpiąca, jakby więcej przemęczona, bolą plecy i głowa. Nic poza tym, Z córką jak byłam w ciązy to tylko poczułam mięso i już kibel a teraz nic, a praktycznie w poniedziałki środy i piątki robie mężowi mięso na obiad:p

Miłego dnia kochane:-*

Ookatkaoo1993: My zrezygnowalismy z zakupu prezntow bo nie mamy do tego glowy. Mam jedynie kilka z nich a ta nasza "cud niespodziewajka" jest najlepszym prezentem :-)
Z twojego postu tak wywnioskowalam, ze z miesem to raczej jestes na bakier, jestes wegetarianka? Pytam bo ja sama nie jem zadnego miesa juz ponad 17 lat.

Annias- Niee... chodzi o to że ja jem mięso ale nie dużo, jak zaszłam w ciąże z córka to jak poczułam że moja teściowa dusi mięso czy cokolwiek z niego robi od razu kibel, przez pierwsze 4 miesiące to wisiałam na kiblu...

A powiedz mi kochana "niespodziewajka" to dlatego że nie chcecie znać płci dziecka do samego porodu czy jak? I ile jeżeli można wiedzieć ma twoja pierwsza pociecha?

Jestem w 8smym tygodniu dopiero :-) a niespodziewajka bo szczerze mowiac nie bylamplanowana, albo raczej byla na przyszly rok. Ale jak tylko mi sie @spoznial to oboje z mezem skakalismy z radosci. :-)

Witam czwartkowo, wybaczcie ale nie mam sily doczytac, mam nadzieje ze u was wszystko ok. Ja mecze sie od wczoraj z okropnym bolem glosy. Nie takim migrenowym ale takim z tylu glowy, po prostu jakas masakra, ledwo funkcjonuje. Cale szczescie dzisiaj ostatni dzien w pracy i bede miala weekend.

reklama
oszqrde, szkoda ze nie zatestowalas z porannego moczu. Mi popoludniu test wyszedl dopiero w 11dpt no ale ja z blizniakami i to wtrdy taki bladzioch wyszedl.

Do góry