reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

mi się zawsze marzyło, zeby robić swoj własny chlebek, chyba w tym roku namówię meża, żebyśmy sobie kupili taki sprzet na rocznicę :tak:
u nas dziś bez deszczu, nawet lekko słoneczko się pojawia i wiatr mniejszy jak wczoraj... da się wyjść
kami - słodki ten Twoj synek :))) mojej się już troszkę znudziło i już etap wielkiej euforii ma za sobą, myślała, że to szybciej pójdzie, a tu tyle trzeba czekać:-D

reklama
Martuskaa - a po co Ci sprzęt? :-) Wystarczy Ci duża miska i drewniana łyżka, ewentualnie mikser. Są co prawda te maszyny do chleba i całkiem nieźle pieką, no i podobno świetnie ciasto drożdżowe wyrabiają ale ja nie mam. Cały mój sprzęt do produkcji to plastikowa duża miska, drewniana łyżka do mieszania i keksówki. Mikser do chleba baaaaaaardzo rzadko używam, bo nie mam jeszcze takiego planetarnego a zwykły średnio daje sobie radę z gęstym ciastem :-)

Atana - znając mnie, nie będzie mi się chciało machać tą łyżką :-D ale dzięki za radę, jak mi się zachce, będę musiała wypróbować taką wersję

Nie każde ciasto da się "ręcą" :-) Te na zakwasie, które często robię mają taką gęsto-kleistą konsystencję i łyżką jest po prostu wygodniej, zwłaszcza, że tego ciasta się nie wyrabia, ono musi być wymieszane do połączenia składników (chyba, że przepis stanowi inaczej). :-)

witajcie!
Ależ dziś jestem przymulona :/
chyba przez tą deszczową i ponurą aurę za oknem, ale w piątek ma być niby 16stopni, zobaczymy ;)

Ale mi smaka narobiłyście na jakieś ciacho swojej roboty... tyle, że ja tu nie mam piekarnika. Mam tylko opiekacz halogenowy, w nim podobno ciasto też można upiec chociaż ja jeszcze nie próbowałam. Czuję jednak że dziś będzie debiut i jakieś kruche z jabłkami powstanie ;-)

Wczoraj bolało mnie podbrzusze i wzięłam po raz pierwszy w ciąży buscopan forte. I przeszło. A dziś mnie boli tak z boku z prawej strony... i się martwię... czy to normalne? też miewacie takie bóle?
ehh, w ubiegły piątek miałam usg i wszystko było dobrze, więc chyba bez sensu, żebym biegła do lekarza..? on i tak się śmieje, że chodzę co 2-3 tyg a nie co miesiąc, ale nie robi mi też problemów z tych częstych wizyt :tak:

witam wszystkie sierpnióweczki

ja jestem tu po raz pierwszy :)
termin mam na 13 sierpnia (ale i tak z moich wyliczeń wychodzi że będzie to 17) :)
to moja druga ciaża mam synka 6 letniego :)
pozdrawiam

Cześć dziewczynki :-)

Pogoda trochę lepsza to i nastrój lepszy ;-)
Wczoraj z mężusiem kupiliśmy nową furę (Opel Asta w kombiku) i jestem bardzo zadowolona choć trochę przerażona.. jeździłam starym oplem bez wspomagania i ogólnie to twarde auto a jak weszłam do tego nowego to myślałam, że na zawał zejdę i czułam się jak w "L" :szok: strasznie czułe no i muszę się przestawić..

Co do chleba do kusicie.. może i ja spróbuje :-)

MARTUSKA osh Ty leniuszku :-p

ATANA tyś to spec od domowego chleba :-D

KAMI u mnie też senność.. chyba znowu zmiana pogody :confused2:

OJAKA niestety te samopoczucia nasze są różne.. ja w niedziele prawie, że wstać z łóżka nie umiałam :sorry:

MAGDA zdrówka dla Oliwki :tak:

Idę aktualizować naszą listę :-) kogo jeszcze nie ma zapraszam na priv

wlaśnie.. wie ktoś co z LILITH? Martwię się tym jej półpaścem..

reklama
Do góry