reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

martuskaa przeczytałam ostatnio na forum (nie pamiętam jakim niestety), że kiedy nic już nie pomaga , można sięgnąć po kefir lub jogurt z bakteriami kwasu mlekowego ( nie chodzi o stosowanie doustne)

Ja potwierdzam, z 10 lat temu męczyłam sie chyba z 2 lata z infekcjami juz nawet papierowych ręczników używalam i za nic nie mogłam wyleczyć. Po odstąpienia może tydzien dwa przerwy i znowu. Wyleczylam jogurtem naturalnym i przeplukiwaniem od czasu do czasu zewn części woda z cytryną. Babciny sposób , ale pomógł i szczerze mówiąc od tego czasu może raz coś złapalam.

Co do dolegliwości dziewczyny, bardzo Was przepraszam, ale nic w przyrodzie nie ginie. Ja ciążę przechodzę bezproblemowo(tfu,tfu) aż sama sie dziwię, lekarz tez dopytuje, bo to ponoć stan normalny, ze ciągle coś. Więc skoro u mnie cisza to gdzieś to musi się skumulować;)
Oczywiście żartuje, co by nikogo nie urazić. Miłego dzionka.

reklama
to mówicie, zebym probowała tym jogurtem się tam okładać? ale jaki jogurt wybrać, bo wiem, że z tymi dobrymi bakteriami to nie wszystkie są...

martuskaa a prubowalas sobie robic nasiadowki z tantum rosa?? ja pamietam ze kilka lat temu jak mialam silna infekcje tez te cholerstwa niepomagaly.Wyrzucilam cala bielizne kupilam nowa wygotowalam i uzywalam tylko szarego mydla do ich plukania a do podmywania tylko zele do higieny intymnej .No i nasiadowki wlsnie z tantum rosa...Jakos trzy tygodnie temu zaczelo mnie swedzieci jak diabli odrazu cala bielizne poproaalam w szarym mydle i tfu tfu odpukac spokoj.

co do mich obowa to ja juz niewiem co myslec.Niby nic sie niestalo ale chyba jednak bedzie zapalenia pecherza bo dosc mocno piecze.Puki co kolejnego wycieku niemialam....Ale boje sie potwornie bo jednak to nic ciekawego :/

Caltha ja w 1 trymestrze wymiotowalam po 11 razy dziennie... o spuchnietych stopach,lydkach i dloniach nie wspomne mam napuchniete okropnie przez to cale cisnienie... w sobote przestalam brac leki na wymioty i bylo ok az do dzisiaj ... dzisiaj juz 2 razy wymiotowalam .. wlasnie bede dzwonila zeby dalej mi leki przepisali bo nie dam rady ... czuje sie okropnie ... a tu trzeba w pracy siedziec

Anna - ja mialam w piątek, zaczęło bardzo piec i bolało przy siusianiu, do tego bolal caly dol brzucha.... dzwonilam do gina, kazal brac nospę 3 razy dziennie, wit C do tego i furaginum 3x2.... nastpenego dnia bylo juz znacznie lepiej.... ale na wszelki wypadek pobralam leki przez 4 dni... przy pecherzu takie wycieki się zdarzają, ...
co do tantum rosa - to jest dla mnie tak delikatne, ze pomaga na chwilke doslownie..
bielizne juz tez zmienilam, kupilam sobie nową, ciązową, bawelnianą.... jeszcze proszek do prania zmienię.... choć winowajcą jest bakteria, ktora się tak zadomowila, że jej wytepić nie mogę, to z tym proszkiem tez sprobuję.... ach....
byle do porodu dotrwać jakoś ;-)

Jogurty służą do odbudowania właściwej flory bakteryjnej. Więc lepiej stosować je jak Ci sie wydaje , ze zaleczone. Przy aktywnej grzybicy nie polecam, bo Ci się jeszcze nasili. Ja nakładalam na patyczek do czyszczenia ucha i sruu do środka. No i od tamtej pory do podmywania używam tylko mydla dziecięcego Bambino. Szare mydło jest ok, ale ma właściwości wysuszające, a nawracajace infekcje są przyczyny wajałowienia pochwy zbyt dużą ilością antybiotyków.

Tez mialam ten problem. Kupilam sobie masc crotrimazolum czy jakos tak, do tego mylam sie mydleem bambino i po kilku dniach przeszlo

Tyle że u mnie przyczyną jest bakteria a nie grzyb i wszelkie maści przeciwgrzybicze w niczym mi nie pomagają....
ja się podmywać specjalnym żelem, Pliva fem B - wlasnie na stany zapalne spowodowane infekcjami bakteryjnymi....
podejrzewam, że jak bakterii nie wytepię, będę się tam męczyć.... tylko czym ją zabić, jak specjalne robione nawet globulki nie pomogły??? a może musze poczekać kilka dni po odstawieniu na poprawę?

Jeju dziewczyny, współczuje Wam z tymi zapaleniami, swędzeniem itd. Ja miałam to tylko na początku ciąży, ale w sumie bez żadnych bolesnych objawów. Jedynie z wyniku badania moczu wyszło, że coś tam nie tak. Dostałam ziołowe tabletki, które pomogły od razu. Niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwy, pamiętam, że były w kolorze niebieskim:-)

reklama
Ja sie poddalam, zadzwonilam do lekarza i mam dalej brac te tabletki na zyganie... recepta bedzie gotowa dzisiaj po 16.30... dobrze ze mialam w zapasie 4 tabletki w domu... w ciagu godziny wymiotowalam 3 razy :-(Juz raczej do konca ciazy bede musiala brac te tabletki. Czuje sie paskudnie. Przepraszam was ze wam tak smece i non stop narzekam ale naprawde nie mam juz sily :-(

Do góry