reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

witam się wiosennie:-)
u nas dziś tak ciepło ,że przez cały dzień na dworze w samym sweterku śmigałam. Poprałam, wysprzątałam chałupe , no i pomału zaczynam wynosić graty na strych bo w tym tyg zaczynamy remont;-)

anna ja butelki kupiłam bo znając życie i moje cycki to będe musiała dokarmiać:sorry:
ewelinka zazdroszcze takiej przesyłki!;-) ja z mamą też rzadko się widuje bo spory kawałek do siebie mamy
paossa witaj. mamy taki sam termin:-)
kobietka tez czasem mam taki ból, a pepek mi się równa już praktycznie z brzuchem więc to pewnie od tego

ja połówkowe mam za tydzień. teraz się tak zastanawiam czy aby za wczesnie się nie zapisałam? jak myślicie? to bedzie 19t4d

reklama
Witajcie.
Ja w pracy....do 21. Dziś do południa źle się czułam- było mi duszno i nie miałam siły rozmawiać z klientkami...Ale później się poprawiło i jest ok.
Ja mam połówkowe na początku kwietnia,więc 21-22tc.
Dziś wszystkie klientki mi mówią,że nie widać,że już prawie połowa ciąży i zaczęłam się stresować....na wadze mam 3kg na plusie,więc chyba ok. Oby do wizyty za tydzień....

Cześć,

kahaka :*

martuska mam nadzieję, że drugie bobo będzie równie bezproblemowe co obecny malec w tych pierwszych miesiącach życia ;)

Amelia mi coś na pamięć siadło, np. po każdym spacerze zostawiam klucze w drzwiach nie z tej strony co trzeba ;/

natkusia ja to nawet nie wiem kiedy ten brzuszek taki duży, jakoś z dnia na dzień się taki zrobił szok ;)

dziś mi doskwiera ból głowy.... rzadko miewam bóle głowy... ciężko

Atana, kurcze raczej nie pomogę, Huta to dla mnie teren nieznany. Myśmy brali ślub w 2012 w Dworku Białoprądnickim (mój US jest na Lubelskiej, mogliśmy też wybrać Willę Decjusza lub oczywiście salę US), zmierzam do tego, że imprezę taką obiadową planowaliśmy zorganizować w dworku, przy czym było nas 16 osób, a przy takiej ilości restauracja miałaby być normalnie otwarta co nam zdecydowanie nie odpowiadało. Znaleźliśmy coś innego, ale szału tam nie było. Mogę polecić barkę Aquarius przy Jubilacie - byliśmy tam kiedyś na weselu było smacznie, a sam lokal bardzo przyjemny. Cóż tylko to wszystko kawałek od Nowej Huty.
A tak jeśli coś mogę poradzić jeszcze, bo ja niestety byłam później 3 tygodnie chora. Nie wiem jakie jest Twoje podejście do tematu "wesela" i tych wszystkich bajerów, bo ja z tych co im to do niczego nie potrzebne i strasznie się upierałam, że nie chcę fotografa, zdjęcia miał robić mój brat i co kupa trochę wyszła, bo tak prawdę powiedziawszy zdjęć mamy sporo, ale wydaje mi się że trzeba kogoś kto to wszystko fachowo ogarnie, coś zaproponuje, zrobi jakieś zdjęcia grupowe, itp. bo to się naprawdę później z przyjemnością ogląda...kościołowego nie planujemy więc muszę zadowolić się tym co mam....mąż szuka już fotografa na sesję brzuszkową i noworodkową, tu już nie będę dyskutować :-D

Hej Gorgusia czy ty może tez jesteś kosmetyczka? Jesli tak to podziwiam cię ze jeszcze pracujesz. Ja bym nie dala rady! Jak sobie przypomne np strzelanie z Ipl przez 3 h ciagiem albo endermomasaze to mi sie na sama mysl slabo robi:eek:
Brzuszkiem się nie martw przeciez różnie rosna i nie raz bywa tak, ze ni jak sie ma rozmiar brzuszka do rozmiaru dzidziolka. Mi wszyscy mowia ze mam duzy brzuch ale przeciez wcale to nie znaczy ze dziecko jest większe od twojego np. Widywalam juz male brzuszki u znajomych a dzieci rodzily calkiem slusznych rozmiarów!

Kurcze podobno zima ma o sobie przypomnieć, brrrr.

Ja tez zaliczylam, po przymusowej przerwie, w ostatnich dniach fryzjera, mani i pedicure oraz kosmetyczke i od razu lepiej :) Takze Cwikla rozumiem Twoja radośc i spełnienie urodowe :)

Gorgusia - super sprawa to studio.

Caltha - znam te zaslabniecia za dobrze. Trafiłam jakis czas temu na archiwalne wypowiedz lekarza w DDTV, ze to często jest nagły spadek ciśnienia, a najszybciej mozna go wyrównać pijac szybko szklankę wody. Od tej pory nie ruszam sie bez małej butelki wody :)

Domi - Twoje ciśnienie faktycznie jest wysokie. Cos poza bolami głowy Ci dokuczalo, ze zaczęłas je mierzyć w domu? Ja mam niskie ciśnienie i nawet nie wiem czego sie spodziewać w przypadku gdyby miało sie to przy ciazy zmienic.

Martuska92 - dobrze mówisz, jakby sie nastroje nie chciały zmienic warto iść do lekarza. Ja ciezko znosilam pierwszy trymestr, miałam koszmarne mega objawy i z bezsilności plakalam, nawet u lekarki. Bardzo wyraźnie i dobitnie mi mówiła, ze jesli mam jakies ciężkie myśli itd to koniecznie do lekarza specjalisty, bo oprócz depresji poporodowej sa i ciazowe. U mnie akurat minęło jak tylko przestałam rzygac cała dobę i z łóżka wstalam po 7 tygodniach.

Caltha dzięki za pomysł, następnym razem go wypróbuję!
Dziewczyny znające się na zabiegach twarzy, na jakie możemy sobie pozwolić w ciąży? Po poprzednim porodzie wybierałam się na piling kwasami bo mi straszne plamy na buzi powychodziły, no ale tak długo zwlekalam że aż zaszłam w ciążę. Wiem że teraz nie mogę ale może jest jakiś zabieg co poprawił by mi cere? Wole nie iść i pytać kosmetyczki bo dla nich to wszystko jest dozwolone :/

reklama
Barbarka - ja mogę odpowiedzieć tylko jako klientka. Nie mozna nic z prądem i kwasami to jasne. Moja kosmetyczka nie chce tez nakladac alg (ze wzgledu na jod) czy silnie dzialajacych serum.
Ja np robię mikrodermabrazje, moja skóra nie reaguje inaczej niz poza ciaza. I rożne delikatnie odżywcze czy nawilzajace maseczki i kremy. I dla przyjemności masaż twarzy :)

Do góry