reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam,

Ostatnio mnie mało, bo znów mój Maluch chory...ehh... Ileż można? Do tego i mnie od wczoraj coś złapało. Pomyśleć, ze do stycznia praktycznie nie chorowalismy...

Beetka, a ten syrop jest na receptę? Moze tez pomysle, bo u nas, to juz 3 antybiotyk w przeciągu miesiąca z hakiem :(
Młody wiadomo za bardzo chętny to nie jest wiec i warzywa i owoce odpadają...

I mnie ostatnio brzuch boli/ciągnie... Od 3 dni lecę na nospie. Choc mi się wydaje, ze to albo wina Malucha, bo daje niesamowicie o sobie znać, albo wina zrostów po cesarce.
A co do ruchów, to w poprzednich ciążąch także czułam od 16 i 17 tyg.teraz poczułam w 17, a po 2 tygodniach mały tak mi skacze, ze brzuch mi podskakuje. Wcześniej, aż tak szybko tego nie czułam. Chociaż teraz jestem spokojniejsza, bo wiem, ze wszystko jest ok :tak:

reklama
Dziewczyny ja zaczelam stosowac pewna kuracje ... jak tylko katar mi sie nasila to przez 5 dni wieczorem biore przecisniety czosnek na lyzce i zalewam go miodem i to polykam i zapijam herbatka.... wzielam 3 razy i normalnie ozdrowialam :) jeszcze musze do czwartku to brac i pozniej koniec, znowu jak bede czula ze jakas niewyrazna jestem powtarzam kuracje. Poki co dziala :-) Do przyjemnych nie nalezy ale wazne ze pomaga !

beetka - ja brałam Drosetux na kaszel, ale Stodal swobodnie można. Dziś mi ginek powiedział, że mogę, bo dzisiaj mnie akurat coś kaszel męczy.
Aha, te bóle są normalne!! to rozicągające się wiązadła. I to nie bole jajnikow, bo one w tej chwili nie pracują, takie tylko wrazenie.... bole w podbrzuszu to też roziąganie.... ginek powiedzial, że niepokojące będą tylko bole typowo macicy - jak robi się twarda i napina się.... wszystko ponizej macicy i po bokach jest normalne!!!

Martuskaa to skąd ja ten stodal wzięłam.... Dobrze, że można bo już zaczęłam pić, byłam pewna że Ty go miałaś ;-)
Ewcia ten syrop bez recepty, ja właśnie małej go podałam po trzech antybiotykach z rzędu, no i pamiętaj żeby probiotyk podawać jeszcze ze 2 tygodnie po odstawieniu antybiotyków.
Imunoglukan P4H, syrop dla dzieci, 120 ml - Portal Dbam o Zdrowie
ja podawałam córce, która nie ma trzech lat, ale podawałam mniejszą dawkę 3 ml, tak mi kazał lekarz.

Beetka, dziękuję Ci bardzo!
Właśnie wynalazłam go w googlach jak o nin napisałaś i zastanowiło mnie to po 3 latkach, ale, ze widzę, ze nasze maluchy w podobnym wieku, to też mojemu będę podawać po 3 ml :tak:

Beetka...nikt mi nie mierzył temperatury. Przyszłam przed 10ta więc sie zapytaly o której szukałam do słoiczka, jak powiedziałam, ze po 8 mej to stwierdziły , ze mocz za długo stał w temperaturze pokojowej i mogły sie namnorzyć bakterie, więc badanie nie będzie miarodajne.

Monya - dziwne te panie w laboratorium. Ja sikam zazwyczaj ok 7 bo tak wstaję. Po 8 jestem w laboratorium, ostatnio czekalam 40minut. A laboratrium czynne do 10, więc ten mocz caly czas tam stoi.... do tego zanim przyjadą po niego z innego miasta, trwa to kolejne 2 godziny....
a wyniki mam super :)))
następnym razem powiedz, ze nasiusiałaś 30 minut temu;-)

U nas lipa. Chyba jutro znowu oddział.
Wysypka to najprawdopodobniej alergia na antybiotyk, ale przy okazji kazali pójść do laryngologa, ten męczył labolatorium o wyniki wymazu z zeszłego tygodnia i kiepsko jest. Bardzo poważne bakterie i to nie jeden rodzaj. Nawet lekarka sie zmartwila skąd to wszystko u niego. Leczenie tych bakterii u dzieci tylko w szpitalu, dożylnie antybiotyk. Czekamy na jutro na antybiogram. Aż sie boje ci lekarz jutro powie, dzis zupełnie sie nie spodziewałam takich wieści...
Boje sie o małego. Juz nawet to, ze nie mogę byc w szpitalu zeszło chwilowo na drugi plan.
A wyglada i zachowuje sie jakby byc zdrow jak rybka.

Przy okazji dowiedziałam sie, ze po szczepionce po ospie nie ma polpasca. Bałam sie, ze moze to złapał bo w takim miejscu ta wysypka, a znajoma powiedziała, ze troje dzieci w jej otoczeniu to ma.

Trzymajcie sie zdrowo!

reklama
Madison biedny ten toj synek! Dobrze ze chociaż czuje sie chyba na tyle dobrze, ze zachowuje się normalnie. Oby jak najszybciej wracal do zdrowia! A moze wyniki sie jeszcze zmienia...?

Do góry