reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Cześć dziewczynki :-)

U mnie piękna, wiosenna pogoda :-) aż chce się żyć! Po obiedzie jedziemy do znajomych tak więc dzień zapowiada się super :-)

MADISON kuleczko dasz radę!! :-) twarda babka jesteś!

MOLIA zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj :tak:

BEETKA poryczałam się!! Aaaaaaaaaaaaaaaaa!

MONYA ah zazdroszczę wyjazdu :tak: mój G. chce mnie namówić w maju ale nie wiem czy dam radę bo to będzie 30tc ale jak gin pozwoli :-)

KAMI zima? :szok: nie gadaj! U mnie wiosna - wpadaj!

KAHAKA ooo jej.. zdrówka i wszystkiego najlepszego dla córci !! :-) :****

DOMI &&&&&&&&&&& za wizytę!!

MISIURA witaj :-)

Miłego dnia!

reklama
Cześć dziewczyny :)

Chciałabym do was dołączyć. Trochę późno, ale raz, że ze względu na moją tzw. historię wolałam przeczekać ten newralgiczny pierwszy trymestr zanim zacznę się bardziej cieszyć a dwa dopiero niedawno trafiłam na to forum :) Dopisałam się do wątku poznaniowego, żeby było z grubsza wiadomo kto ja :) Teraz powoli nadrabiam zaległości w czytaniu i jak tylko się zorientuję who is who to będę się udzielać :)

Anusiach - jeszcze nic Tobie nie napisałam ,ale czytałam i myślałam o Tobie , nie mogłam znaleźć słów , bo nie ma takich słów , które ukoją ten ból , po części Cię rozumiem bo sama straciłam Aniołeczka ,ale ja na etapie 7tc i bardzo ciężko to przechodziłam , dlatego tulę mocno i ściskam i pamiętaj ,że po burzy zawsze wychodzi tęcza , czasem prędzej czasem później ,ale wychodzi i życzę Ci wszystkiego co najlepsze ;*

Madison- tulam ciepło , trzymaj się ;*

Martusska - jak tam u lekarza co powiedział ?

Dziś przyjechała nasza nowa sofa , robimy wymianę bo mamy wielką kanapę ,a pokój malutki i musimy się pomieścić jakoś , dlatego wybraliśmy coś mniejszego.
Przywieźli też stół ogólnie jeszcze nie tak dawno w pokoju mojej mamy były przedpotopowe stare meble i wstyd było kogokolwiek zaprosić , nie było kasy na nowe meble.
Latem mieliśmy remont , położone panele i malowanie , została jeszcze łazienka ,na którą patrzeć nie mogę ,ale to już grubszy koszt ,a na razie są inne wydatki.

Jeśli chodzi o meble to został obskurny ławostół i pra stare krzesła tak paskudne ,że szok ,a teraz mamy nowiutki stół i 4 nowe krzesła do niego;)
Wszystko stoi w garażu na razie bo ja sama jestem w domu i wnieśli mi tylko do garażu mebelki ,ale cieszę się bo obicie ,które wybraliśmy jest fajne i podoba mi się;)

Ja wczoraj poczułam chyba bąbelka ;) mój brzuszek na razie zbyt wiele nie urósł i się obawiałam jakoś nie wiem czemu ,że może za mały albo ,że to źle ,że nie rośnie już tak jak na początku ,ale przecież jeszcze ma czas by powiększyć rozmiary do lata jeszcze trochę i pewnie jakby tak rósł i rósł to by był ogromny ;)
No ,ale wracam do tego co chciałam napisać , poczułam wczoraj takie delikatne pukanie jakby wróbelek mnie tam dzióbał ;) leżałam na lewym boku i z lewej strony tak właśnie 3 razy co jakiś czas i dziś jak wyszłam na spacer to miałam wrażenie ,że też czuję ruchy myślicie ,że to już to?Chyba sobie nie uroiłam ;p

No i dziś mamy marzec , za 10 dni mam wizytę kolejną to już nie długo ;)

Atana, Misiura cześć!!!

U mnie słoneczko za oknem, w kuchni gołąbki pyrkają na gazie, a po obiedzie odwiedzinki u mamy niestety w szpitalu;/

Pozdrawiam ;*

Witajcie jeszcze raz w takim razie :) Pozdrawiam też lokatorów waszych brzuszków.
Podczytuję Was tu czasem. Zachęcona miłą, wręcz rodzinną atmosferą, setki razy już się przymierzałam, aby się wreszcie odezwać, ale zawsze jest coś, a to za wcześnie, żeby nie zapeszyć, a to może jednak po kolejnej wizycie, itp. itd... Ale dość tego! Jestem i bardzo się cieszę :-D

Po wczorajszej wizycie wiemy, że będziemy mieć Córcię. Mąż dumny jak paw. Cieszymy się niesamowicie.

A co do ruchów dziecka, ja też od kilku dni mam wrażenie, że coś czuję, takie pukanie i raczej mniej więcej o tej samej porze przed snem, ale lekarz powiedział, że to jeszcze trochę za wcześnie, że czasem nawet dziewczyny czują coś dopiero po 24tc. A książki, które mam sugerują, że to nawet 16 tydzień. Cóż sama już nie wiem. Tym dziewczynom, które już wiedzą, że to dzisiuś strasznie zazdroszczę :tak:

Buziaki, trzymajcie się.

PS. Lekarz jest na 100% pewien, że to będzie dziewczynka. Jak będzie chłopak to kupuje nam wózek :-D
Oj, uśmialiśmy się wczoraj w tym gabinecie....

Anusiach przytulam ...

Kahaka wszystkiego najlepszego dla córeczki :-)
Atana, Misiura witajcie ;-)
Kobietka22 gratuluję ruchów, super uczucie no nie? :tak:
Domi88 za wizytę &&&&
U mnie za oknem pochmurno i zimno. Ja i córcia na szczęście w domku, szpital nas chyba ominie. Mała wygląda o niebo lepiej niż wczoraj. Nawet noc przespała bezkaszlowo, teraz trochę w dzień ją męczy ale w porównaniu z wczorajszym kaszlem to pryszcz. Apetyt jako taki wrócił. Właśnie wstaje po 3 godzinnej drzemce.
Madison jak synek?
Martuskaaa jak Twoje zdrówko? Mnie chyba pobiera wirus od małej, od rana męczę się z bólem głowy i kiepskim samopoczuciem...

Natkusia... Nam lekarz pozwolił latać w obrębie Europy. Ciąża jest praktycznie bezproblemowa dlatego nie miałam obaw. W czerwcu jednak juz będziemy jechać samochodem, bo na pokład samolotu ponoć w 3 trym nie wypuszczają.

Przytylam 2 kg w ten tydzien. Jestem w szoku. Wczesniej ledwo 0,5 kg udawało mi się w tygodniu nabrać a teraz od razu 2. Nic dziwnego, ze brzuchol wyskoczył. Póki co jest 1 kg na plusie od wagi początkowej.

Witam nowe Sierpniówki!

reklama
Oj u nas dzisiaj też pięknie chociaż wieje zimny wiaterek.

Zaczęłam nowy semestr na uczelni - stety i niestety, trochę zajęć jest chociaż to ostatni semestr i wcale nie mam chęci się na tych studiach skupiać ;)

Wycieczka samolotem z bobasem ? Ja w tamtym roku byłam pierwszy raz za granicą, i to samochodem szybki tygodniowy kurs Praga-Wiedeń :D Samolot tylko widziałam ;-) Nie wiem kiedy będzie okazja, żeby gdzieś się wybrać, nie mówiąc o podróży samolotem - dla mnie pierwszej w życiu. Przypuszczam, że za kilka lat ;-) tutaj bardziej doświadczone w wycieczkach mamy muszą się wypowiedzieć :-D

Na uczelni koleżanka stwierdziła, że mam mały brzuch, kolejna...do tego ja z tym czuciem dziecka nie za bardzo, a ona twierdzi, że powinnam już czuć. Zaraz stwierdzę, że może faktycznie coś nie gra :confused2::dry:

Madison w ramach przeprosin za tą informację o antybiotykach napisałam do Ciebie wiadomość, ale w ogóle jej nie ma - tzn. nie ma u mnie w wysłanych, coś się porąbało tu :tak: W każdym razie nic złego na myśli nie miałam ! :-)

Ahh i co tu począć, ja wróciłam z uczelni, K. poszedł do pracy, mama gdzieś jedzie, pogoda ładna, a ja nie mam koncepcji na sobotę :tak:

Do góry