reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witajcie kochane,

zdrówka dużo dla chorych i przeziębionych mam oraz dla tych co im dziś słabo, czy mają bóle głowy etc. Jak zwykle się przyłączam :-D

Martuskaaa ale mi smaka na kopytka zrobiłaś, aż odgapie i u nas też dziś to mimo iż ja teraz mięsna i obiady musza być w tym wypadku dwa, bo kotlety mi się umarzyły :-D

Judyta ma dziś ten wyjazd, niepokoje się trochę. Bardziej o siebie, co jak zasłabnę albo weźmie mnie na wymioty to nie wiem.. boje się..
tu filmik z tego z innych lat..
Young Voices

Tyle chciałam odpisać i już zapomniałam co komu.
Natkusia a espumisan jesz? Chyba iwem o jakie bóle Ci chodzi, u mnie pomagał jak wzięłam ze 4 od razu i do tego dobra pozycja by trochę upuścić :-D

Wyczekana, trochę nie rozumiem Twoich wypowiedzi :szok: Pierw piszesz, by się nie stresować lekami etc a później, że się tak refluksem przejmujesz. Też miałam to za dziecka choćby i z Jud i mówiło się trudno.
Co zaś się tyczy hydro i relanium, które od lat jadałam regularnie, nie mogę pojąć na jakiej podstawie lekarz pozwolił Ci to stosować w ciąży, tym bardziej w późniejszym czasie. Hydro nie wolno brać od conajmniej 7 miesiąca bo są potworne problemy przy porodzie i to już nie o nas chodzi a o dziecko.. ono dostaje zupełnie inne dawki niż my przyswajamy..
Relanium uzależnia i że to jest benzo wywołuję problemy z ciążą i u dziecka. Mało dziewczyn, które na prawdę tych leków potrzebują pozwala sobie na przyjmowanie ich w ciąży, Trochę mało odpowiedzialny ten Twój lekarz był, który to przepisywał.
Co do ciąży to oczywiście gratuluję :tak:

Wybaczcie, że mało spójnie i gładko ale chyba mi ciśnienie skoczyło :laugh2::-D

Asiołek, super że córa zuch i daje sobie rady, nie martw się :*

Co do włosów, pisałam Wam, że zrobiłam się na platynę przed zajściem w ciąże i mimo, iż teraz już nibby mogę mam pietra strasznego by włosy rozjaśnić. To w końcu co innego niż farbowanie, bo bez amoniaku nie idzie. Mogłabym to zrobić farbami fryzjerskimi, mam ale utleniacz musiałby być wyższy więc od razu się boję.
Czy któraś z Was rozjaśnia ale w ciemnego brązu do bieli??

Jeszcze te rybki, wędzonki etc. Dobrze, że taka rozmowa się wywiązała, im więcej informacji tym lepiej :tak:

reklama
Ewciol - ale mi smaka na ziemniaczki narobiłaś , uwielbiam :)

Kahaka - niby tak ale żebym miała te 100 % pewności to musiałabym sobie sama rybkę uwędzić ;)

Witam się poniedziałkowo i nadrabiam z 3 dni:p

Siepniowa i my także słyszeliśmy serduszko!Na usg „genetycznym „. Piękne chwileJ
Aza przykro mi strasznie…brak słówL
Cwikla super wieściJ
Natkusia co u Ciebie? Jak samopoczucie?
Gawit Martynka pewnie odczuwa zmiany spowodowane Twoim odmiennym stanem i być może sprawdza czy mamusia jeszcze ją kocha. Dzieci są bardzo inteligentne.
Kobietko nie wiem kiedy robi się te badanie, ale fakt smakuje okropnie. Robiłam jako nastolatka…
Wyczekany witaj w klubieJ
MaDunia sushi jest całkowicie bezpieczne pod warunkiem, że zawarta w nim surowa ryba była wcześniej zamrożona. Proces mrożenia skutecznie zabija chorobotwórcze robaki. Te ze sklepu jest zwykle bezpieczne, bo musiało być zamrożone przez co najmniej dobę. Unikać dania należy tylko w razie wątpliwościJ
Domi, kahaka trzymajcie sięJ
Martuskaa i było! Akurat DDtvn oglądam raczej regularnie, choć raz z większym , a raz z mniejszym zainteresowaniem. Jednak warto, bo często poruszają fajne tematy!
Odnośnie ogniska, u nas można wypalać na działeczkach jeszcze do 21 lutego
J

Ewcol ja akurat nie mam ochoty na takie ziemniaczki, ale ognicho w planachJ Będzie kiełbaska, jeśli dołączysz mogą być też ziemniakiJ

I nadrobiłam, zostają pozostałe wątki, ale najpierw obiadek- schaboweJ

Miłego dnia!!!

EWCOL ja jestem za ogniskiem!! to kiedy kiedy? :-D

LILITH ja relanium brałam ok 30tc w pierwszej. Dali mi w szpitalu na zanik skurczy aby macica się uspokoiła i brałam chyba z 2 tygodnie :tak: z espumisanem muszę spróbować, a można w ciąży?

WYCZEKANY biedna jesteś.. no ale cóż, trzeba przeżyć :sorry:

ja nie mam pojęcia co z JMM :-(

MALRLENKUS dziękuję, dzisiaj lepiej się czuję :tak: a co tam u Ciebie?

Powiem Wam, że jak wieczorem z mężem sobie pobaraszkuję to następnego dnia lepiej się czuję :szok: i to sprawdziło mi się już kilka razy :-D chyba zostanę seksoholikiem ;-):zawstydzona/y:

Co do ryb i mięs to umiem przeboleć.. ale ser pleśniowy UWIELBIAM! I ledwo sobie z tym radzę.. choć ostatnio oglądałam Bosacką i tam padł tekst, że można jeść ser pleśniowy.. przesz ukł. pokarmowy nie można zarazić się listerioza, ponoć przez ukł. płciowy więc ten ser trzeba byłoby włożyć do pochwy :eek: ciekawe ile w tym prawdy..

Lilith - ja ostatnio też jestem mięsna, a że cora za kopytami nie przepada, to dla niej będę robić udka pieczone, więc pewnie i ja sie załapę i będę miała 2w1 ;-)

Natkusia może już na końcówce można, może bardzo niska dawka w tak późnej ciąży. Hydro w takim czasie nie można. A relanium na początku tym bardziej. Chyba, że mam samych durnych psychiatrów :-D

Kochana, espumisan można. Trochę czytałam a i w pierwszej ciąży jadłam i nic nie było. Za to jednak ulgę może przynieść. Nie zawsze, nie idealną ale jednak. Spróbuj, nie męcz się, boli Cię pewnie bardzo bo to byle ruch a jakby rwało wszystko w środku :( sprawdz też ciepłą herbatkę, taką bez teiny bo ciepło po espu też pomaga :*

Martuskaaa to smacznego Ci życzę :tak: Udka pieczone też smacznie brzmią, mniam mniam. Mam teraz mięsną manie i jadam obiady i na śinadanie :szok: a pamiętam jak niedawno te wstręty miałyśmy :tak: Ale o kopytkach myślę i myślę, zaraz się zbieram i one idą w ruch jako pierwsze. Takie na słodko pychaaa. Oj kochana :-D

Za to od kiedy się pozbyłam uporczywych wzdęć piję w koło wodę sodową. Mam ten bajer do robienia wody czy innych napojów jak się smaka doda. Wiecie jak mi ta woda smakuje. Pamiętacie BYSTRZANKE?? Taką w szklanych butkach? To jest właśnie to :-D

Lilith - proszę, specjalnie dla Ciebie, świeżutkie, pyszniutkie:happy:

Załączniki

• IMG_3582.jpg
    IMG_3582.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 46
martuskaa Ty nas tu fotkami nie kuś ,bo zaraz się wszystkie do Ciebie na kopytka zwalimy :-D:-D:-D
u mnie dziś żurek + ziemniaczki z boczkiem -mmm pychotka :-)
kurcze zadzwoniłam dzis do mojej lekarki bo jak pójde do niej na wizytę 24 lutego to będę 18 t 5 d i myslalam ,że juz połówkowe usg zrobi a tu du** dopiero na następnej wizycie buuuuuuu

serdecznie Was pozdrawiam Mamuski :-)

reklama
Smacznie tu sie zrobiło :-) Ja jestem marna kucharka, no ale skoro zaleglam w domu i to na długi długo to chyba wykorzystam to i zacznę używać kuchni.
Nie wpadalam tez na to, ze można by ziemniaki w kominku zrobic :-)

Lilith, Natkusia - ja już przeczytałam tony wątków dot ciaz blizniaczych i tam b czesto dziewczyny lądują w szpitalu na zatrzymaniu skurczy/ porodu i prawie zawsze jednym z wielu leków jest relanium. W pierwszym momencie w szoku byłam, ale zakładam, ze wiedza co robią na patologii.

Kobietka - czy Ty Pytałas o test obciazenia glukoza? To po połowie ciazy, 24-28tydz. I całe szczęście, do tego czasu mdłości i wymioty nam mina, bez tego badanie byłoby koszmarem.

Moje lekarki mówią ze ryby i mieso tylko po obróbce termicznej, ja da świętego spokoju odpuszczam temat wędzonek, a sushi tylko pieczone. Gdybyśmy tylko takie problemy miały w ciazy ;-)

Wyczekany, Hania witajcie i zaglądajcie częściej :-)

Georgusia - szczesciara jesteś z tym dobrym samopoczuciem :-) Generalnie wydaje mi sie, ze u nas powyżej średniej z tymi dolegliwosciami.

Zdrowka dla wszystkich dziewczyn chorujących, w poprzedniej ciazy zaliczylam dwa przeziębienia i dwa zapalenia ucha, na szczęście po 1 trym już czymś tam sie można ratować.

Ja dziś SAMA zajmowałam sie Synkiem przez 3,5 godziny. Pierwszy raz od 2 miesięcy. Chwilami łatwo nie było, ale przetrwalam, teraz moja mama już jest więc ja sie regeneruje. Dobrze powoli wracać do normalnego życia. Tego co było nawet nie chce wspominać. Muszę zmienić wszelkie kremy, balsamy, mydla, proszki do prania, wszelkie te zapachy kojarzą mi sie strasznie.

Jak miło znowu widzieć słońce na niebie :-)

Do góry