reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej Dziewczyny

mam nadzieję, że jeszcze o mnie pamiętacie. Oczywiście znowu awaria sieci była wrrrr. Tęskniłam za Wami. Pędzę poczytać co nowego:-)

reklama
Natktusia espumisan, wogóle symetykon mozna, bo to sie nie wchłania z przewodu pokarmowego. Czyli ulgix wzdęcia i tego typu leki, tylko trzeba czytać zeby był sam symetykon. I ja jadłam tego dużo i jem do teraz jak mam problemy.

Ja hydro i relanium brałam ok 25 tc zjadłam po jednym opakowaniu tego i tego.
Synek zdrów.:)

Hmm uwielbiam wędzone ryby. I też jadłam kilka razy. Ale z moich wyników chyba można odczytać, że już przechodziłam toxo.
Wy już obiadujecie, a ja cały czas jestem na etapie śniadaniowym...rano musiałam załatwić kilka rzeczy i kupiłam po drodze twaróg, śmietanę, szczypiorek i rzodkiewki. .. i zrobiłam taki twarożek. Zjadam go z pieczywkiem posmarowanym masłem i nie mogę się opanować.
Mi też słabo, ale mnie tak jest od 6 tygodnia cały czas. Przywykłam trochę :) Za to bóle głowy id jakiegoś czasu mnie też nawiedzają.
Ale pogoda dzisiaj przepiękna :) to chyba dlatego chęć na takie wiosenne jedzenie u mnie :)

Witam dziewczynki ;) dzis juz po pracy, jeszcze jutro popołudnie i wolne ;)

Mnie mieso odrzuca, wcale prawie go nie jem, Jakos mi smierdzi i nie smakuje hihi ;))

Lilith, w którym miejscu piszę, ze przejmuję się refluksem? Bo tego nie widzę.

co do leków, prosze nie oceniaj! To nie było moje widzi mi się, to były silne stany depresyjne. Nie wiesz, co przechodziłam w pierwszej ciąży, te leki nieraz ratowały mi życie!

Dostawalam to w szpitalu tez, zatem nie tylko moj lekarz to przepisywał.
w szpitalu to normalny lek na patologii ciąży! Jedyne zagrożenie przy stałym stosowaniu to uzależnienie u matki i dziecka!

moja mama 16 lat temu, przy ciazy zagrożonej tez to brała i brat zdrowy i szczerze nie znam, ani jednego dziecka chorego, bo jego mama brała te leki!

studiowałam oligofrenopedagogikę i w przyczynach wad u dzieci nie ma takiego kryterium!
to nie są leki teratogenne w II trymestrze. Mogą wywołać rozszczep podniebienia, gdy bierze sie je w I trymestrze lub hipotermię u noworodka podane tuż przed porodem. Nie brałam tego jak cukierków ! To nie jest tak, ze lekarze o tym nie wiedzą!

Piszę to po to, bo potem dziewczyny nic nie biorą, bo się boją i rodzą wcześniaki, to dopiero wtedy są problemy! Napatrzyłam sie w ośrodku na takie biedactwa.

Ostatnia edycja:
Hej kobietki! Fajnie, że wy już sprzątacie, zakupujecie,a ja ledwo dwa kierunki godzę do tego sesja;( Teściowa wczoraj dzwoniła, że znalazła fajny wózek w internecie i będą chcieli nam kupic, kosztuje 2500zł, ale powiedziała, żeby to był wózek przekazywany w rodzinie z dziecka na dziecko, a ja byłabym pierwsza. Jak dla mnie trochę dużo pieniędzy, ale jak się dba to się ma.
Ostatnio cierpiałam na bolącą głowę całą sobotę i całą noc. Na szczęście obyło się bez tabletek. Dziś zaczął się u mnie 11 tydzień, a z dnia na dzień większa ochota na baraszkowanie z narzeczonym;) Za 2 tygodnie mam badanie prenatalne, jestem dobrej myśli, chcę zobaczyć tylko moją dzidzię. No i brzuch rośnie, jeszcze wciskam się jakoś w ostatnie pary spodni, w tym miesiącu kupie sobie 2 pary wygodnych ciążówek, bo jak siedzę w zwykłych topo jakimśczasie zaczyna mnie boleć brzuch od nacisku.
Trzymam kciuki za wizyty, czekam na pozytywne wieśći. Do usłyszenia,lecę się uczyć.

Witam nowa ciezarowke.
Przepraszam ze jakos malo sie udzielam ale dzisiaj choroba, praca i ledwo daje rade... Wystarczy ze rano tabletki na wymioty nie wzielam i co ? Juz zdazylam odwiedzic porcelanowa kolezanke normalnie masakra, mialam 1,5 tygodnia spokoju i dzisiaj wrocilo z podwojna sila. Odczekam jeszcze 2-3 dni i jesli dalej bede wymiotowala to bede musiala wrocic do tych tabletek. Oczywiscie przy wymiotach krew z nosa czyli wracamy do normy ehh normalnie taka zmeczona jestem ze szkoda gadac. Kciuki za wszystkie wizyty %% i zdrowka dla innych chorowitek.

Dziewczynki z tego co mi wiadomo to w rybach nie ma toksoplazmozy toksoplazmoza bierze się z kału kota ,a ryby z kałem kota mają raczej nie wiele wspólnego , chyba ,że się mylę, w mięsie mogą być tokso , w odchodach kota i warzywa szczególnie takie gdzie koty sobie po uprawach łażą i ,że tak powiem kupkają tam;)

Co do leków to mam tę wątpliwą przyjemność leczyć się u psychiatry i ja akurat nic nie biorę bo jest ok , ale jak się leczyłam w szpitalu to były kobietki w widocznej już ciąży i dostawały relanium i inne leki psychotropowe te starej generacji bo one są pewniejsze i mój lekarz powiedział ,że jeśli nie daj Boże cokolwiek by się ze mną działo to mi coś przepisze najbezpieczniejszego w możliwie najmniejszej dawce ,ale oby nie było trzeba leki odstawiłam w sierpniu i jest ok i niech tak zostanie.

Dokładnie

najlepiej nie brać nic! W tej ciąży na szczęście nawet luteiny nie muszę. Ale bywają sytuację, gdy się nie da tego uniknąć. U mnie było to ryzyko, że przez moją depresję i związane z tym silne stany lękowe urodzę przedwcześnie.

Moze uniosłam się za bardzo, ale tamta ciąża to był naprawdę koszmar i ja naprawdę do roczku mojego synka drżałam, czy wszystko z nim ok, czy leki nie narobily szkód, ale tak jak mówili lekarze jest ok!

a z przyjemniejszych rzeczy, ja mam brzuszek już widoczny:-) Ale dopiero po środowym usg mówimy wszystkim. Narazie wie tylko najbliższa rodzina, więc odczuwam ulgę, bo nie wiem jak kombinować, by ukryć brzuszek:-D:-D

Miłego dnia, idę robić obiad

reklama
Wyczekany, u mnie wszyscy wiedza bo innej opcji nie bylo, brzucholek juz mam jak niektore kobietki w 6 miesiacu.

O wlasnie moja mamuska wczoraj poleciala do pl i w srode wraca to mi wiecej tego syropu *spam* przywiezie ;-). Dodatkowo wyslalam ja do gina w pl bo oczywiscie tutaj kazali mi progesteron przestac brac w 12 tygodniu ale ze moj lekarz rodzinny dalej mi przepisuje to dalej go biore ;-)No i mamuska rozmawiala z lekarzem i powiedzial ze po chorobie mam brac po pol czopka czyli dzienna dawka zamiast 800mg to 400mg i moge spokojnie do 30 tygodnia ciazy go brac. Wiec juz sie troszenke uspokoilam. A no i mamuska zaczela juz w pl szalec z zakupami i kupila 2 usztywniane rozki.

Do góry