reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

ASIOLEK- "Zauważyłyście u siebie osłabienie koncentracji i bystrości umysłu :) no ja jestem przykładem kompletnego ogłupienia hormonalnego... obrabiam w pracy sprawy finansowe i coś, co kiedyś było robione w 5 minut zajmuje mi godzinę :) chwilami mam wrażenie, że patrzę na te słupki i nic nie rozumiem ihihihihi"

Mama tak Samo!! Czytam na przyklad 3 strony wczesnie o czym pisalyscie, a jak chce odpisac to zapominam co chcialam powiedziec! Zapominam wiele podstawowych rzeczy i ciezko mi idzie aby zabrac sie do czegokolwiek :)

Jedyne co sprawia mi niezwykla przyjemnosc, to joga, rozciaganie i spacery. Po pracy jest juz jednak za pozno na spacery i jedyne co moge zrobic, to troche sie porazciagac i polozyc do luzka, bo jest to wymarzone moje miejsce przez caly dzien :)

reklama
Witam
Za chwile wybywam na babskie ploty ;) ale jeszcze musiałam do Was zajrzeć :)
dzięki za odpowiedzi odnośnie ruchów :)

Martuśka92 ja farbowałam odrosty i w tamtej ciąży i w obecnej (robiłam balejaż ale rozjaśniaczem bo nic innego nie łapie moich włosów) w tamtej ciąży się nic nie działo w tej mam nadzieję, że też nie :) w lutym znów się wybieram na odrosty :)

fiufiu fajnie, że masz już II trymestr :) ja w sumie na końcówce I a mdłości mam większe niż na początku ciąży ;) a z tym nerwobólem to co lekarz poradził? Mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze i ciągnie w lewej pachwinie :(

Gwiazdeczka ja biorę. Jak do 11.02 nie będę miała plamień to będę miała odstawiony ale na pewno progesteronu nie można odstawić z dnia na dzień tylko trzeba stopniowo zmniejszać dawkę - przynajmniej tak słyszałam od mojej ginki i od lekarzy w szpitalu

Asiołek oj wyobrażam sobie jak ja matka - kwoka będę przeżywać pierwszy samodzielny wyjazd Martyny :) normalnie to chyba pojadę z nią :p

Angie zdrówka dla synka! kurde dużo dzieci obecnie choruje. U Martynki w przedszkolu na 80 dzieci w poniedziałek było 15 :( wszystkie grupy w jedną połączyli, bo nie było sensu ich dzielić :-( w starszakach np. było tylko dwoje dzieci. Moja Martynka w tym sezonie już drug raz na antybiotyku :(

Monya zazdroszczę możliwości ćwiczeń. przed ciążą chodziłam na zumbę i byłam od niej uzależniona. a teraz mam kategoryczny zakaz ćwiczeń ( przez te plamienia na początku) może od lutego będę mogła chodzić na basen, bo na razie też nie mogłam i na jakieś ćwiczenia dla ciężarnych

stokrotka oj z tym ciśnieniem nie ma żartów :( ja biorę dopegyt 3x1 a ciśnienie i tak mam w gónej granicy normy (140x80) a czasem to pierwsze potrafi i do 160 podskoczyć :( ginka mówi, że jak tak dalej będzie to dopegyt 4x1 a jak to nie pomoże to spzital, holter i ustawienie leków :(
W ciąży z Martyną też miałam wysokie ciśnienie i brałam dopegyt. Z Martysią było ok, ja sama też się dobrze czułam, tylko jednym z powodów cesarki było właśnie nadciśnienie ale myślę, że gdybym miała tylko to nadciśnienie to mogłabym rodzić naturalnie. Ja miałam jeszcze inne powody do cc

Hej dziewczynki ;)

No właśnie miałam odpisać i nie wiem co :-D normalnie czarna dziura ;D

Witam się popołudniem , dziś w końcu się zważyłam , zwykle ważyłam się w ubraniach ostatnio w przychodni i ważyłam trochę ponad 62, ale byłam grubo ubrana ,a dziś w leginsach i koszulce ważyłam na czczo 61, a nie tak dawno w ubraniu 62 czyli chyba stoję w miejscu puki co.

Ojej, ja też tylko czytam. Nie mam weny na pisanie :) ogólnie na mało co mam wenę ;) w środę wyniki pappa mają być. Chciałabym już bo w kółko mi się przypomina temat przezierności :)

U nas nie ma wielkiej zimy, teraz odwilż się szykuje. A mnie od kilku dni boli głowa. Przez to też zaczęłam mierzyć ciśnienie, zawsze mam dosyć niskie tak jak i puls, teraz widzę że mam wszystko wyżej więc zamierzam kontrolować :)

edys gawit dziękuję wam dziewczyny,trochę spokojniejsza jestem jak przeczytałam ,że u was pomimo ciśnienia wszystko było dobrze.
Mnie ciąża totalnie odmóżdżyła,kiedyś rozwiązywałam sudoku,co prawda to łatwe w jakieś 5 minut,a teraz gapie się w nie 10 i nic nie mogę dopasować .:confused:

Stokrotka ją też na dopegycie więc jest nas trochę.będzie dobrze.

Ja na szybko z tel. Bylambu lekarza,a ten sie dopatrzył śladów ugryzienia.mam dwie kropki...jakieś małe g **** mnie dziabnelo i stan zapalny.trochę mi łopatka spuchla.dostałam jakąś masc i w zasadzie tyle. No o teraz mam schize,co mnie udziabało...skoro z domu nie wychodzilam ani nic nie poczułam :-!

fiuufiuu dzięki za pocieszenie.A ciebie może jakiś pająk ugryzł,u mnie pokazują się czasem jak się je z drewnem do kominka przyniesie,to w domu w ciepełku się budzą,na szczęście moje koty na wyścigi na nie polują .

Dziewczyny, a tak z innej beczki, bo ciekawa jestem. Słyszałyście już bicie serduszka maluszka czy to jakoś później będzie?

reklama
Do góry