reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej
My zaraz do lekarza tylko śniadanie zjem :-)

Gorgusia Kornelka też bardzo lubi być na brzuchu choć do spania nie mam odwagi jej tak położyć

Asiołek odezwę się po wizycie choć na cuda to ja nie liczę ;-)

reklama
Cwikla więc może to jakieś prorocze sny;)
Katrina to fajnie, że synek z tych grzecznych i bezproblemowych dzieci:) Jak widać na forum nie u każdego tak łatwo.
Sylwia_k a wiec spokojnie możesz się wyspac:)
Lilith mam nadzieję, ze chwilowy kryzys zażegnany:*
I my mamy tymczasowo tylko polecany przez Ciebie TL . Więc nie pomożemy.
Monya o szkodliwości chodzików wszyscy od lat trąbią. Ale lekarz poszalał:)
Gawit, oj Gawit . 'Widzę', że nie masz lekko:( Przesyłam wirtualne uściski !!! Te kąpiele codzienne to na pewno na plus, bo dziecko ma stały rytm( co daje poczucie bezpieczeństwa). I dlatego warto je codziennie urządzać.
Edit: doczytałam o poprawie- oby się utrzymała. Afty szybko znikną. Martynka z dnia na dzień będzie bardziej wyrozumiała.
A powiedz kochana jeszcze jak sytuacja z mężem?
Asiołek udana ta Twoja Dużutka;)
Fiuufiuu tj wieczór całkowicie ogarnięty;) Może być pięknie widzisz?:)
Gorgusia no i pięknie;)

U nas wczoraj był pierwszy wieczór bez kolki :) mam nadzieję że nie ostatni, od kilku dni tak jak Gorgusia układam Hanię spać na brzuszku oczywiście w dzień i widzę że jest poprawa, gazy ją tak nie męczą. W nocy jak się obudzi, to śpi mi na klatce. Jest to duży plus na gazy i na nasze podduszanie. Do położenia na noc jeszcze się nie odważę choć mała świetnie sobie radzi z przekładaniem główki.
Dzisiejsza nocka bardzo udana, a rano Haniutek przywitał mnie pięknym bezzębnym uśmiechem. :D

Aha i kolejny poranny sukces, rano mała przeleżała ze 20 min. w łóżeczku gadając intensywnie z karuzelą (byly krzyki, pomrukiwania, zdziwienie i użalanie się) a ja zdążyłam się umyć, ubrać, pomalować i zrobić śniadanie Adrianowi. Dla nas to duży sukces, może teraz będzie już lepiej.

Ostatnia edycja:
Widac, za pełnia minęła i od razu dziećkom lepiej :)

U nas tez cudnie, 19.30, 1.30, 5 i teraz jedza. Ładnie pospaly, uffff.

No i musze sie pochwalić, ze mamy pierwsze forumowe spotkanie ze sobą (chyba, ze o jakimś wcześniejszym nie wiem) :)
Wczoraj spotkałyśmy sie - ja i moje dziewczyny - z Monya i Kostkiem na spacer i z ktorego wyszedł nam 2h lunch bez ruszenia tylkow ;)
Super było sie poznać, bo tylu miesiącach czytania.

My dzis na bilans dwulatka.

Gawit, Gorgusia, Magda37 super. Gratuluje postepow w spaniu, oby juz sie tak utrzymalo. U nas nocka tez lepiej. Nie bylo ciaglego jedzenia.

Dziewczyny jeszcze cos - sluszalysce o tym 4 latku z Warszawy co zmarł kilka dni temu z powodu sepsy po zarażeniu meningokokami???!?!?!?!?

Jakaś maskara, w czwartek dziecko zdrowe w przedszkolu, a w sobotę juz nie żyje! Przy takim postępie choroby to bez szans jakakolwiek pomoc.
Teraz wszystkie dzieci z przedszkola musiały brac antybiotyk, a podobno problem z dostepnoscia, bo zapasy małe w szpitalach. w dużym miescie, stołecznym. Żenada.

Ja spanikowalam, kurcze szczepic teraz na to gowno... Ehhh..

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)

Noc w miare :-)

Mam pytanie do butelkowych mam -ile ml przygotowujecie mm ..i ile wypijaja dzieciaczki w 6tyg ???

Co do szczepien to ja szczepie na wszystko,ale to moja decyzja .....dzieki temu tu nie ma w przedszkolach czegos takiego jak ospa i to mnie cieszy :-)

Znalazlam w necie wlasnie cos dla mam ktore cycuja -moze sie przyda wiec kopiuje :

Odciągnij trochę mleka. Zrób to tuż przed podaniem piersi. W twoim pokarmie bowiem na początku jest najwięcej laktozy, a mało tłuszczu. Duża ilość laktozy powoduje nadmierną fermentację w żołądku, co może się objawić właśnie bólami brzuszka.

reklama
Po wizycie u lekarza , jak myślałam, cudów nie było,
Mała prawdopodobnie ma alergię (świadczy o tym wysypka) ale do piątku czekamy ze zmianą mleka na to dla alergików, bo pani dr chce tą wysypkę poobserwować. w piątek idziemy na kontrolę.
Ulewanie (akurat się małej ulało) ponoć normalne , nie jest chlustające więc ok tylko wagę mamy kontrolować
Kolki miną bo wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego (jakbym tego nie wiedziała) i nic się na nie nie poradzi, można podawać te bobotiki itd.
Więc generalnie to nic nowego wizyta mi nie dała :-(

Do góry