reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Hej

My już dzisiaj też po spacerze.. chłopcy śpią a po obiedzie idziemy na rodzinnego grilla :tak:

Mój Wojtuś urodził się z wagą 2960g.. wyszliśmy ze szpitala z 2740g a dzisiaj go ważyłam ze mną na zwykłej wadze i wychodzi ok 4600g na samym cycu :-):-) <dumna ja!> we wtorek idę z Michałem na szczepienie to Wojtka wezmę na zważenie :tak:

LILITH dobrze, ze już macie kropelki :-)

GORGUSIA pięknie rośnie Antoś :-)

CARINE na cycu jak dziecko super rośnie to powód do radości i dumy! i to ma właśnie GORGUSIA! :-) mnie też z a każdym razem chwali lekarka bo Wojtek przybiera ok 300g tygodniowo :tak: poza tym na piersi dzieci nie przybierają za dużo.. im wiecej tym lepiej :-) tak jak na piersi nie ma nadwagi

SYLWIA mój ma 4600g i ok 53-54cm.. chodzi w 56 ;-) wpadaj do mnie sprzątać!

ANNA piękną miałaś noc! :-):tak:

JUSTYNA ja szybko.. Wojtek miał tydzień :tak: ale wtedy też były upały :tak:

Miłego :*

Sylwia no to yrzymam kciukole &&&&&

Ja wyfalam dzis kolejny majatek na moje dziecko :-/
Kupilam nowe butelki z Nuk przeszlam na Avent moze to cos da z jej lapczywoscia przy jedzonku -juz pierwsza butla za nami i stwierdzam ze spokojniej jej to poszlo :-)

Zakupilam tez nowa herbatke -mialam ta tylko koperkowa co pokazywalam zdjecie ,a teraz znalazlam tez cos dla dzieci od pierwszego tygodnia ,w skladzie jest: koperek ,rumianek,anyz i jeszcze cos co nie wiem jak sie nazywa po pl :-/ -pachnie jak cukierki z lukrecji

Justyna ja bylam 2h po porodzie na spacerze ze wskazaniem wystawienia na slonko -dostalam wozek ze szpitala i krazylismy po parku -ale to w de -wiem ze w pl na to inaczej patrza

Załączniki

• 1409396665449.jpg
    1409396665449.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 63
Dzięki Asiolek, że pytasz o nas. Ja nie piszę za dużo o Hani, bo, aż sie boję zapeszyć. Jestesmy strasznie przewrazliwieni, po tym co sie stalo.Niestety ulewanie noskiem nadal jest mimo zmienionego mleka. Dyżurujemy z mężem przy Hani w nocy i to jest strasznie męczące, ja spię na siedząco przewaznie z malą na rękach, bo w nocy boję się ją odłożyć. Mając ja na rękach szybciej mozna zareagować. Zamówilismy przystawkę do łóżka może ona zda egzamin, a my będziemy mogli bliżej niej spać.
A i Espumisan i Tr5ibox daly rady kolkom.
Na razie za namową połozonej i mojej sąsiadki która jest pediatrą i bliźniaczki swoje wykarmiła Enfamilem zmieniamy mleko. Pytałam, ale chyba żadana z sierpniówek nie karmi swojego malucha tym mlekiem.

A poza tym małym szczegółem jest cudowna, usmiecha się, jest bardzo kontaktowa, wodzi wzrokiem zwłaszcza za Adrianem. Aha i jeszcze gadzina ma jedna wadę, nie chce spać w dzien :-), nic nie można zrobić,a wieczorem jest tak zmęczona, że znów nie może zasnąć, za to w nocy spi.
I musze stwierdzic, że udały nam się dzieci. Adrian jest bardzo opiekuńczy karmi, przebiera małą, uczestniczy w kapielach Hani będzie miał chłopak wprawę co zaprocentuje w przyszłości.

Lilith Ty chyba pytalas kiedy dziecko świadomie sie uśmiecha, moja jak mąż gwiżdże do niej to się usmiecha, robi to prawie za każdym razem na gwizdnięcie.

Sylwia u nas lewatywy nie robią, ale jak odeszły mi wody,t o zaraz zaaplikowalam sobie czopek glicerynowy i do szpitala jechałam spokojna :-). Przewaznie organizm się sam oczyszcza, ale mój nie i trzeba mu dopomóc. Sylwia zapraszam na sprzatanie, mi odkąd Hania jest w domu, nie bardzo przeszkadza nie umyta podłoga, wystarczy odkurzyć.:-D

Atana ja podaję herbatki z Hippa koperkowa i rumiankowa od 1 tyg. zycia. HiPP: Herbatki w torebkach

Ewaelinka u nas w kółko ktos, ja rozumiem, że każdy chce małą zobaczyć, ale mam nadzieję, że w końcu sie to skończy i zacznie się codzienne normalne zycie według naszego domowego trybu.

Asiolek zazdroszcze przespanej nocki :-)

Fiuufiuu współczuje problemów,a zwłaszcza zębowyh, nie cierpnię dentysty.

Justyna my w piatej dobie juz wychodziałysmy na spacery.

Co do wagi to Wasze dzieciaczki pięknie przybierają na wadze, moja Hania raczej nie za duzo, ale to przez problemy z tym fatalnym ulewaniem noskiem :no: i , że musimy jej dawkować jedzenie, musimy ją troche oszukiwać na jedzeniu, żeby nie było problemów. Urodziła się 2.950 ze szpitala wychodzilismy z wagą 2.700 a teraz wazy 3.270. I nadal na rozm. 56 i pampersy 1.

Jejku jak to lato i wakacje dzieciakom zleciały.

Ostatnia edycja:
Hej!
Lila śpi (wreszcie) to coś skrobne. Była wczoraj u nas położna i za głowę sie złapała. Mówiłam jej w środę, ze mała cały czas na cycu wisi, a ona, ze dawać jak taka chętna wiec dawalam. Wczoraj zdążyła ja i szok. Lili urodziła sie 3310g. przy wypisie miała 3125g., a wczoraj czyli 5 dni od wypisy ważyła 3520!!!:szok: No i położna stwierdziła, ze mała przemeczona tym jedzeniem ciągłym i dlatego taka marudna. Mam dawać cyca co 2,5-3 h najwcześniej od ostatniego posiłku i karmic max 35 minut. Poleciała tez smoczek na bardzo silny odruch ssania, ale mała pluje wszystkim bo przypomina sutek, a nim nie jest.
Któraś z was wrzucala taki fajny filmik kiedyś o tym jak uspokoić dzieci, o tym, ze pierwsze trzy miesiące to 4 trymestr. Próbowałam go znaleźć, ale nie potrafię czy któraś z was moze znajduje sie w posiadaniu linka do tego filmiku? Byłabym bardzo wdzięczna o ponowne wrzucenie.
wszystkie z Was które chodzą do kosmetyczek, maja chwilke by zapalić podziwiam i chyle czoła. Ja nawet nie mam czasu na porządna toaletę poranną. Przed Madison to w ogóle respect 100%.

Sylwia
jak mi czop odszedł w szpitalu i powiedziałam to ordynatorowi to stwierdził, ze znaczy to tylko tyle, ze urodze za 3 dni albo 3 tygodnie, a mi następnego dnia nocą wody odeszły. Także trzymam &&&&&&&&&&&&&.To już bardzo blisko.

Justyna ja rodzilam 21 i wczoraj byłam na pierwszym godzinnym spacerze:) było cudownie:) polecam wyjscie do ludzi.

Asiolku
fajnie, ze chociaż Ty tu wszystkie nas ogarniasz:) Mam nadzieje, ze i ja niedługo wrócę do aktywności forumowej zbliżonej do tej z przed mojej transformacji.

Pozdrawiam wszystkie:*

reklama
Do góry