reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
No moje właśnie cały czas były twarde, a po karmieniu jedynie mniej bolące, wiec zwiększyłam ilość wypijanej szałwi i od wczoraj między karmieniami mam mięciutkie, więc się wystraszyłam , że zaraz mi mleka zabraknie;)

U nas jest około 4,5kg, przy wyjściu ze szpitala 3020kg intesywnie czuć juz go na rękach. Pieluchy nadal 1.

Co do rozmiarów do szpitala to bywa rożnie , bo są dzieci mniejsze a cięższe lub długie a lżejsze. Ja wzięłam po 3 szt 56 i 62.

Ostatnia edycja:
Witajcie, u nas noc gorsza niz Normalnie. Skonczyl sie espumisan to podalam infacol a ze to wodne to duzo.. Tragedia! Maly cala noc mi ulewal to gowno. Juz z rana przyszlo zamowienie, podalam Pierw bobotic I spokoj.. Mam wrazenie, ze ten infacol to chemiczny syf..
A mierzylyscie maluchy? Dex ma 54 - 55 cm a Co do wagi dowiem sie w pon. 62 wielka I sie topi..
Co do pieluch to 2, sa lepsze :-)

Sylwia mi mozesz ;)...

Witam po przespanej nocy.
Maly zasnal o 22 wstal o 4 pociagnal cyca i spal do 7
Ja niewiem jaka waga u nas i ile cm. Poprostu nieumiem tego zrobić hihi.
Ale pampersy uzywam 3 co by sie dupa niegniotla bo po tych mniejszych jakas taka odgnieciona.
Asiolku kocham cie czytac.

Zaliczylismy spacer i sklep kupilam se tunike co z tego ze duzo przez nia widac ;) brzucha za to niewidac a zwisa mni brzydko ; (

Ostatnia edycja:
witam
my juz z rana zaliczylismy spacerek, bylismy na zakupach, malemu troche ciuszkow wpadlo:-)

co do rozmiaru to moj 56 ubiera ale w niektore 62 juz wchodzi, przewaznie w bodziaki, ale ogolnie w wiekszosci 62 sie topi jeszcze
gorgusia to sporo twoj synek urósł..my rodzilysmy w ten sam dzien jak dobrze pamietam..moj wage urodzeniowa 3000, waga wyjsciowa 2870, a teraz ma 3660..

co do pampersow mmy uzywamy 2 ale w 1 jeszcze spokojnie wchodzi
sylwia ja nie mialam lewatywy. bylam swiecie przekonana ze w szpitalu mi zrobia ale nie zrobili...naszczescie niespodzianek nie bylo

my dzis mamy gosci, takze milego dnia

Ostatnia edycja:
Moj jak sie urodzil to mial 59 cm, ale spokojnie wchodzi w 56, a 62 sa za duze, ale on ma dopiero 7 dni. Pampersy konczymy 1 i wchodzimy w 2. Bo mamy duza pake Dada i trzeba zurzyc ;)
U nas nocka taka sobie.
Czasem sobie Fanianek na dniu lezy i czuwa a czasem wyjec mu sie wlancza i wtedy na raczkach u mamy najlepiej. A nie chce go uczyc rak ani bujania bo potem nie dam sobie rady.
Dziewczyny kiedy po raz pierwszy wyszlyscie z maluchami na dwor ? Wiem ze to pytanie pewnie gdzies bylo ale jakos nie chce mi sie szukac wstecz, wybaczcie moje lenistwo ;p
Aa i pytanie o usg bioderek robi sie je po 4 tyg czy po 6 ? Bo z Igorem kojarzy mi sie ze po 6 a tutaj w ksiazeczce mam wpisane ze po 4 ?

reklama
Do góry