reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
No moje właśnie cały czas były twarde, a po karmieniu jedynie mniej bolące, wiec zwiększyłam ilość wypijanej szałwi i od wczoraj między karmieniami mam mięciutkie, więc się wystraszyłam , że zaraz mi mleka zabraknie;)

U nas jest około 4,5kg, przy wyjściu ze szpitala 3020kg intesywnie czuć juz go na rękach. Pieluchy nadal 1.

Co do rozmiarów do szpitala to bywa rożnie , bo są dzieci mniejsze a cięższe lub długie a lżejsze. Ja wzięłam po 3 szt 56 i 62.

Ostatnia edycja:
Witajcie, u nas noc gorsza niz Normalnie. Skonczyl sie espumisan to podalam infacol a ze to wodne to duzo.. Tragedia! Maly cala noc mi ulewal to gowno. Juz z rana przyszlo zamowienie, podalam Pierw bobotic I spokoj.. Mam wrazenie, ze ten infacol to chemiczny syf..
A mierzylyscie maluchy? Dex ma 54 - 55 cm a Co do wagi dowiem sie w pon. 62 wielka I sie topi..
Co do pieluch to 2, sa lepsze :-)

Sylwia mi mozesz ;)...

Witam po przespanej nocy.
Maly zasnal o 22 wstal o 4 pociagnal cyca i spal do 7
Ja niewiem jaka waga u nas i ile cm. Poprostu nieumiem tego zrobić hihi.
Ale pampersy uzywam 3 co by sie dupa niegniotla bo po tych mniejszych jakas taka odgnieciona.
Asiolku kocham cie czytac.

Zaliczylismy spacer i sklep kupilam se tunike co z tego ze duzo przez nia widac ;) brzucha za to niewidac a zwisa mni brzydko ; (

Ostatnia edycja:
witam
my juz z rana zaliczylismy spacerek, bylismy na zakupach, malemu troche ciuszkow wpadlo:-)

co do rozmiaru to moj 56 ubiera ale w niektore 62 juz wchodzi, przewaznie w bodziaki, ale ogolnie w wiekszosci 62 sie topi jeszcze
gorgusia to sporo twoj synek urósł..my rodzilysmy w ten sam dzien jak dobrze pamietam..moj wage urodzeniowa 3000, waga wyjsciowa 2870, a teraz ma 3660..

co do pampersow mmy uzywamy 2 ale w 1 jeszcze spokojnie wchodzi
sylwia ja nie mialam lewatywy. bylam swiecie przekonana ze w szpitalu mi zrobia ale nie zrobili...naszczescie niespodzianek nie bylo

my dzis mamy gosci, takze milego dnia

Ostatnia edycja:
Moj jak sie urodzil to mial 59 cm, ale spokojnie wchodzi w 56, a 62 sa za duze, ale on ma dopiero 7 dni. Pampersy konczymy 1 i wchodzimy w 2. Bo mamy duza pake Dada i trzeba zurzyc ;)
U nas nocka taka sobie.
Czasem sobie Fanianek na dniu lezy i czuwa a czasem wyjec mu sie wlancza i wtedy na raczkach u mamy najlepiej. A nie chce go uczyc rak ani bujania bo potem nie dam sobie rady.
Dziewczyny kiedy po raz pierwszy wyszlyscie z maluchami na dwor ? Wiem ze to pytanie pewnie gdzies bylo ale jakos nie chce mi sie szukac wstecz, wybaczcie moje lenistwo ;p
Aa i pytanie o usg bioderek robi sie je po 4 tyg czy po 6 ? Bo z Igorem kojarzy mi sie ze po 6 a tutaj w ksiazeczce mam wpisane ze po 4 ?

reklama
Do góry