reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Dziewczyny ja od 21 w szpitalu. Skurcze jakby zanikly ale co 5 minut boli mnie podbrzusze jak cholera. Cała noc nie spałam. Po obchodzie postanowili mnie zostawić. Czekam z ogromnymi bólami :-(

reklama
My wczoraj zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry, bardzo ciepłej i miłej z olbrzymim doświadczeniem. Stwierdziła, że nie przestanie jej zadziwiać po co szpitale wysyłają na te pierwsze wizyty dzieciaki, którym nic nie dolega i przy okazji męczą matki po porodach :-)

Kolejny raz do przychodni mamy przyjść już na szczepienie za jakiś miesiąc z haczykiem.
I teraz tak, wiem, że już się przewinął temat szczepień, ale... co myślicie o tej szczepionce na rotawirusy, można na nie szczepić tylko do 6 miesiąca i z jednej strony może i warto a z drugiej czy aby na pewno? :-)

Martuska . gratulacje i witamy Miłoszka :-)

Sylwia k - trzymam kciuki, wracaj szybko z bobasem :-)

Natkusia . może za dużo bodźców ma? Ja karuzelki nie montowałam jeszcze. Czytałam, że w pierwszym miesiacu to może być za dużo wrażeń dla maluszka :-)

Barbarka - ja mojej daję tyle ile chce, ale Emi waży ponad 4 kg :-) Lekarka powiedziała, że jak miesieczny maluch, to co 3-4 godziny potrafi zjeść 50-90 ml albo mojego pokarmu albo buteleczki Nestle pro nan 1 :-)

Faisca, Sylwia_k wy i tak o niebo bliżej ode mnie. Dzisiaj idę na usg zobaczę ile waży mój maluch i czy mam sie bać. Trudno dotrzymam do września pewnie, ale chociaż z córka na rozpoczęcie roku pójdę taki plus. Mi położna nie pozwoliła tej rycyny, jest dużo za jak i przeciw daj znać faisca jak poszło.

Atana - ja szczepie, i rota i pneumo i ospe wietrzną.
I tak najbardziej sie boje tego MMR (Odra, świnka, różyczka), bo to jest ta 'podejrzana' szczepionka.

I tu nie chodzi o to, ze dziecko na pewno nie zachoruje na rota, ale daje zabezpieczenie, ze przebieg bedzie łagodny i nie wyląduje w szpitalu z powodu odwodnienia.

Hej

U nas skoku ciag dalszy.. a jeszcze z chlopakami jestem sama wiec jest cyrk :-D Michal ciagle budzi Wojtka, ten wyje i tak w kolko.. Michal chce zebym sie z nim bawila ale ze budzi ciagle Wojtala a ten placze to nie ma szans.. CYRK!

BARABRKA ojj tak wyjscie do sklepu to szał i czlowiek sie cieszy hehe

ANNA jak u Was, lepiej?

ATANA mojemu leci 2 msc ;-) karuzle lubial a teraz wszystko go drazni..

SYLWIA &&&& za szybka akcje!

uwaga piszę :D

faisca-juz niedlugo urodzisz. nnie ma bata, jak wlazło,to wyjśc musi ;)

angie-u nas tez pryszczyki na buzi. ale si enie przejmuje.zlezie samo.byle nie tykać.

natkusia czy dzisiaj z wojtkiem lepiej? u nas byl taki poniedzialek ale zwalam to na karb zmiany miejsca itd.wczoraj i dzisiaj juz super!

brbarka- maluchy jedza malo ale jezeli karmisz piersia,to mleko matki szybciej sie przetwarza i dlatego dzieci sa szybciej glodne.

kama-wspolczuje stresu.

atana- ja nie szczepilam i nie bede szczepic na zadne rota,strota, pneumo i mono. tych wirusow jest w pip tak jak odmian grypy.

gorgusia- ja ze szczepieniami podobnie jak ty. bede szczepic wedlug własnego widzimisie i poiej niz zaklada kalendarz szczepien.

oj natkusia-to oby szybko skok minął. trzymaj sie!!!

no. u nas spoko. lul w przedszkolu, ja w pracy,do tego ogarnianie domu,inki. jakos daje rade. jasio dzisija ma ostatni dzien zajec z kiepami, ktore maja poprawki z matmy. od jutra sielanka,bo bedzi ejuz o 19:00 w domu.szał. i tak do polowy wrzesni,bo sie znowu kiepy zlecą do nauki.

ewcol mam do ciebie pytanie,bo my rodzilysmy w tym samym dniu. krwawisz jeszcze? bo ja musze przyznac,ze caly czas tak samo. ani malo ani duzo. ale jednak. nic si enie zmienia,a mogloby si ezmiejszyc. oczywiscie po karmieniu piersia,podpaska zalana.

milego dnia kobiety!

reklama
Do góry