reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Obaj śpią.... Ugotowalam obiad i ogarnęłam co nieco. Teraz chwila ciszy dla mnie bo zaraz pewnie któryś Gamoń się obudzi.
Kaci ma dziś znowu kiepski dzień. Bił ludzi w sklepie...no wstyd z nim wyjść do ludzi momentami.
Ja od dwóch tygodni tylko ciut brudze i noszę cieniutką wkładkę.
Co do szczepień to ja z Kacim mam już od roku odciągane mmr....tego dziadostwa najbardziej się boję....
Antek miał nawet spokojną noc- nie wiercil się i nie stekal. Ale wczoraj byłam na diecie i jadlam chleb z masłem i wędliną,chrupki kukurydziane,kopytka z serkiem waniliowym i herbatniki. Dziś gotuje gulasz z kurczaka i marchewki i zobaczymy....

reklama
U mnie spokoj i porządek. Dziewczyny zachowują sie bardzo ok.
W nocy jedna przerwa miedzy karmieniami ma 6h.

Ja latam jak kot z pecherzem. Szpital, rehabilitacja, zabiegi upiększające ;)

Good news - Natka ma lepsze wyniki i uniknęła zastrzyków. Kami pewnie skończy swoje za tydzien. Will see. Az bede tęsknić za oddziałem :)

Jestem szczesliwa! :) Az mnie serce boli z tej miłości czasami. Mój dwulatek jest chodzącą slodycza. Nie moge sie nim nasycic. A tu jeszcze dwie dziewczynki. Sa cudne i az trudno sobie wyobrazic, ze mogła by byc tylko jedna. Z kazdym dniem czuje, ze miłość do nich i przywiązanie rosnie.
Oczywiscie nie oznacza to, ze jak któraś z dziewczyn przez godzinę czy dwie daje sie we znaki to nie bierze mnie cholera ;)

Szczepienia, szczepienia, brrrr.

GAWIT, ASIOLEK - to znaczy, ze na MMR nie szczepilyscie?

ASIOLEK - no to ja znam innych lekarzy, bo ci z którymi ja sie stykam i prywatnie i 'służbowo' bardzo zalecają szczepienia. Zwłaszcza ci, którzy pracują w szpitalach i maja do czynienia z dziecmi po powikłaniach. I przede wszystkim szczepią swoje dzieci i wnuki. Juz kilka razy słyszałam, ze te obecne choroby, nawet ospa wietrzna to nie to samo co 20 lat temu.
Ale nie chodzi mi o przekonywanie kogokolwiek do czegokolwiek, nie moja sprawa, tylko nie chciałam by pozostało wrażenie, ze lekarze prywatnie to odradzają szczepienia, bo czesc na pewno tak, ale duża czesc nie. :)

Juz tylko 6 ciężarówek? Ale nam sprawnie idzie. Dziewczyny trzymajcie sie!

Madison- a Twój dwulatek w ogóle się nie buntuje? Ja momentami myślę że się nie nadaje.... Kac ma dni,że jest kochany,grzeczny i spokojny przeplatane dniami kiedy mam ochotę go udusić wręcz.... Szczególnie gdy jest mocno zmęczony robi sceny. Rzuca się na podłogę,bije i krzyczy... Znowu zaczął bić ludzi w sklepie.... Staram się mu tłumaczyć. Dużo go przytulam i się z nim bawie i czytam. Ale Antek przecież też wymaga uwagi.... Karmienie zajmuje nam dużo czasu a Kacusia szlag wtedy trafia....

Madison Maja miała wszystkie zalecane szczepienia zrobione - czyli te obowiązkowe. My nie szczepimy tylko na dodatkowe.

No dzis dzien jako tako lepszy. Tomcio na spacerku spi dosc ladnie choc sie zatrzymywac niemozna. Odpoczelam a max pobawil sie w parku choc komary ciely jak glupie.

Sylwia rodzisz?

Natkus jak sie czujesz?
Za poltorej godziny powinien byc juz slubny w domu to moze poprasoje. A teraz gotoje tika Masala. Bedziemy z kuskusem jesc.

Anna- uwielbiam hinduskie żarcie ... Ale mi smaka narobilas ;)

Co do szczepień to ja nie szczepie na początku w ogóle. Z czasem zaszczepimy moze na polio.

No i polknelam olejek rycynowy. Póki co nic sie nie dzieje, ale zastanawiam sie czy nie ogolić nóg za wczasu ;)

reklama
Do góry