reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Atana a ty karmisz piersią czy butla? Ja butla i mowili mi że nie wolno dawać dziecku więcej niż zalecane bo żołądek nie radzi sobie tak dobrze z mlekiem modyfikowanym. No a mała ma dopiero trzy dni.

Faisca mi chyba pomógł ten drugi masaż szyjki. Albo ktoś u góry chciał mi zrobić na złość bo akurat ode mnie wszyscy pojechali do kościoła a mi się nie chciało :)
Do dziś nie narzekalam na cycki, do dziś bo obudziłam się z cycami jak Pamela Anderson. A że piersią nie karmie to trochę mi to nie na rękę :/ jakie są sposoby na szybsze zatrzymanie laktacji?

Sylwia powodzenia! Obyś już za chwilę miała to za soba!

Kama współczuję!

reklama
Gorgusia a masz pewność że to był rota? U nas u syna raz zdiagnozowali na szybko rota jak leżał w spisztalu, przy czym późniejsze badania go wykluczyły. A jak byłam w 20 tyg ciąży znowu dostał ostrej biegunki i pierwsza diagnoza - rota. Ja się zaraziłam po 5 dniach odwodniona trafiłam do szpitala i okazało się że to wcale nie rota tylko raczej jakaś bakteria.

Barbarka - ja karmię pół na pół, cycka Emi nie chce ciągnąć to odciągam pokarm i jej daję butelką, jak mi brakuje naturalnego żarełka lub nocy to dokarmiam modyfikowanym. Moja ma 2 tygodnie, ale jak mówiłam wagowo jest do przodu i poza tym nie ma szansy na ograniczenie jej papu bo jest wrzask na pół osiedla :-)

Jeju.. moje dzieci ŚPIĄ !!! mam chwilę ciszy :-)

w ogóle jestem happy!! przed chwilą dzwonili z przedszkola i Michaś dostał się na zajęcia popołudniowe w każdy pon, śr i pt od 15-17 :-) nareście będzie miał kontakt z dziećmi :tak: a kilka dni temu mówili, że Misiek nie ma szans z racji wieku bo te zajęcia są od 3 lat a tu proszę!! Zaczynamy od poniedziałku :-):-)

Ja na rota nie szczepię ze względu na ulewanie.. nie ma sensu :no:

GAWIT o jej.. współczuje.. chyba sobie myli dzień z nocką.. a jak nie śpi to masz oświecone światło?

FIUFIU niestety powtórka z rozrywki.. tak patrzy na wszystko a jak mu coś nie przypasi to robi przerażony wzrok i płacz.. no i stał się wrażliwy bardzo na dźwięki :dry:

ANNA to mamy cyrk :sorry2: przejdzie kiedyś.. chyba.. ;-)

MADISON też boje się szczepionek.. a najbardziej właśnie mmr..

Witam sie i ja ;)
Od wczoraj nawal pokarmu, sciagam troszeczke, biore cieply prysznic no i przylozylam kapucha dzis bo bolaly. Malego caly czas karmie. Nie poddaje sie choc brodawki sie wielkie zrobily ale walczymy nadal ;)
Dzis dalam smoka, bo maly zrobil sobie ze mnie wlasnie smoczka, jak juz byl najedzony to dalej chcial ssac ale jak mleko lecialo to zlosc i placz.
Teraz spi ale niedlugo pobudka na karmienie bedzie.
Starszy narazie zakochany, caluje, glaszcze, na raczki chce brac. Ale dzis plakac mu sie chcialo jak zlapal malego za reke a on zaczol plakac. To zaczelam mu tlumaczyc i jest ok.
Aaa i wkoncu wybralismy imie bedzie Fabian. Wiec stanelo na moim ;p
Sylwia mam nadzieje ze cos juz sie ruszylo ! Dalej trzymam kciuki &&
Ja szczepie tylko na podstawowe.

Dziewczyny juz blizej niz dalej ;) sierpien sie konczy wiec do roboty ! ;p wiem ze zniecierpliwienie bierze gore. Trzymam mocno za was wszystkie kciuki. &&&

Gawit ojejku współczuję ... może dziś uda Ci się odespać - może ktoś mógłby Ci pomóc przy dzieciach?

Naktusia czytam z wielkim zainteresowaniem o tym skoku rozwojowym u Was :) i o zmianach ... chociaż rozumiem, że też jest to wszystko nieco upierdliwe ;)

Sylwia mam nadzieję, że to już tylko chwilka i będziesz przygodę zwaną porodem miała za sobą ;) za to przygodę macierzyńśką przed sobą :)))

Ja będę szczepiła szczepionką 5 w jednym. Innych nie planuję bo jestem bardzo silnie przekonana o braku sensu takich szczepień a dodatkowo wszyscy nasi zaprzyjaźnieni lekarze odradzają nam te szczepionki z uwagi na to, że teraz badania nad nowymi lekami trwają przysłowiowe 5 minut i nie ma żadnej gwarancji jakie to będzie miało skutki.
Jest też w moim mieście pediatra najelpszy w województwie, który jest autorytetem w wielu kwestiach i on poleca szczepionkę 5 w 1 i żadnych innych dodatkowych.
Oczywiście to nie jest tak, że żaden dobry lekarz nie poleca dodatkowych szczepień bo z kolei bardzo dobra Pani neonatolog, która opiekowała się kiedyś Mają poleca wszystkie nowe szczepionki :)))) i zachwala :))) Ale do mnie przemawia wersja, że nie jest to dobry pomysł :)
I nikogo nei odwodzę od szczepienia dzieci dodatkowymi szczepieniami... rozważę dodatkowe szczepionki przed posłaniem Oliwki do żłobka... na tę chwilę - nie ma takiej potrzeby. Biorę jednak pod uwagę, że nie mam w domu przedszkolaka, który przyniesie mi wszelakie zarazki... w szkole jest jednak inaczej i dzieci tak nie chorują.... dodatkowo uczulamy Majkę na obostrzenia higieniczne przy małym dziecku w domu ;)
Ale receptę na Infanrix, rotarix i prevanar - mam ;) tak w razie czego ;)

Atana, ja będę szczepić na rota. Agatkę szczepilśmy i gdy w czerwcu wszyscy w domu zachorowaliśmy, to ona zniosła to najlepiej. Kilka razy zwymiotowała, a poza tym energię miała jak zwykle. Ja z mężem z kolei ledwo żyliśmy wtedy.

reklama
Natkusia mam zapaloną taką malutką lampkę, któa daje niewiele światła :-( Boże czy jej się to spanie przestawi? teraz śpi cały dzień :-( i nie idzie jej dobudzić, próbowałam

Asiołek mąz też w nocy wstawał do małej (o dziwo) , a ja odespałam, zawsze odsypiam w dzień, bo do dzieci przychodzi moja mama i co drugi dzień opiekunka na parę godzin. inaczej bym nie funkcjonowała zupełnie

Co do szczepień - Martynka szczepiona tylko tym co musiała (5 w 1) i Kornelię będę szczepić tak samo

fiufiu, ewcol ja co prawda miałam cc 08.08 ale nadal krwawię i to bardzo dużo, aż mąż kazał mi do ginki dzwonić pytać czy to normalne bo po cc z Martyną tak nie krwawiłam. wtedy wystraczyła wkładka i po 2 tyg było po wszystkim, a teraz podpaski ciągle wymieniam i trwa to już 3 tydzień :-(

Faktycznie malutko sierpniówek już zostało :szok: Kochane nieustannie trzymam za Was kciuki!
już na serio bliżej niż dalej

Idę próbować budzić małą. akurat pora karmienia, to przewinę ją i może łaskawie się obudzi

Do góry