reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Hej!
Melduję sie już z domku. Wczoraj wyszlysmy. Wybaczcie, ale nie nadrobie już. Teraz postaram sie być na bieżąco.

Bedac matka żadna pora nie jest nieludzka. Ciekawe jak bede funkcjonować w dzien jak mi już sie spac nie chce.

pozdrawiam wszystkie mamusie z dzieciaczkami na rękach i w brzuszkach :*

Gorgusia - nie mam już wizyty, teraz już tylko ktg w szpitalu, pierwsze w środę jak nic się nie będzie działo.

Noc spokojna, M właśnie wstaje do pracy chociaż miał nadzieję że jednak młody zechce wychodzić z brzucha i od dziś będzie urlop ;-)

Sylwia- to czekanie jest najgorsze. Ale to już na pewno niedługo :-)
Antek od 3 stekal... Cyc co chwila był grany. W nosku mu furczy przez to mleko uciekające chyba...

Dzień dobry :) jeszcze jedna taka noc a będę jak zombie :)

Musze te karmienia jakoś sensownie zaplanować i małą poprzeciagac w czasie nie może jeść posiłku dużego o 17 a potem kolo 00.00 dziś o 17 dostanie małe mleko a duże o 20 :)

Asiołek co to jest małe i duże mleko??:-D

u mnie coraz częściej Brysiek dojada między karmieniami najchętniej z cycucha, wczoraj i przedwczoraj o 2 w nocy a o 3 karmienie. Nie wiem ile taki maluch powinien zjadać podczas jednego karmienia ale mój zjada 60 ml do niedawna 50ml a potem jeszcze dojada w sumie dziś rano doszło do 100ml. nie wiem czy moje piersi to wytrzymają bo miałam ślicznie zaplanowane karmienia po 50ml przy jednorazowym odciąganiu 150 ml mleka a tu plan sie rypnął.;-)

dziś mój 5-latek ma dzień adaptacyjny w szkole w grupie 0-wej. Ciekawa jestem jak sobie poradzi i jak ja dam radę zaprowadzać go do szkoły od 1.09 bez pomocy męża. Muszę to jakoś rozkminić.

Hej :-)

Czemu zawsze jak mnie nie ma to dzieja sie takie rzeczy? Witam nowe Maluszki na swiecie. :-) a mamom gratuluje!

U nas dzien wczoraj spoko, spedzilam dzien z mama i tesciami no i ze swoja rodzinka :tak:
Wczoraj Wojciech plakal.. nie spal w dzien 5h bo go ciagle Michul budzil.. a bak zasnal to spal ciagiem 4h :sorry2:

KAMI dasz rade tylko musisz sie zoorganizowac :tak:

ASIOLEK rzeczywiscie lepiej przestawic te karmienia :tak:

GORGUSIA looo jee.. mojemu tez cos ostatnio furczy w nosku..

KARAIWINA super, ze juz w domu!

JUSTYNA hmm ciezko stwierdzic.. pobudzaj piersi laktatorem i przystawiaj malego! To mleko sie pojawi i nie poddawaj sie!

CARINE z taki Maluszkiem na sklepy? Podziwiam ze go wzielas.. ;-)

WKASIA karmienie powinno sie inormowac do 6 tygodni.. przeczekaj jeszcze ten czas

BARBARKA sliczna :-)

GORGUSIA fajnie ze chlopcy spedzaja tak czas :tak:

MADISON sama prawda co napisalas :-) widze ze u Ciebie cyrk.. oby to bylo jednorazowe!

Aha ssak wola..

Hej

Barbarka gratuluję!!!

U nas sukces ze smokiem :D małej podpasował taki płaski z Aventu.

Mój mąż wrócił dziś do pracy po urlopie i jestem sama :/

reklama
Asiołku - ja też karmię butelką, tylko moje odciągam laktatorem a dokarmiam modyfikowanym. U nas nie ma czegoś takiego jak posiłek duży czy mały :) Ma dostać tyle ile potrzebuje bo jest wycie i nie ma spania :-)

WKasia - ja mam za duży biust i Emilka ma problem z ogarnięciem to odciągam laktatorem i daję jej w butelce, szkoda w sumie, żeby się porządny pokarm marnował skoro jest a mała nie chce z cyca, resztę daję jej mleko Nestle Nan Pro 1, w sumie nie wiem czy to nie jest takie złe rozwiązanie, skoro niemowlakom karmionym tylko pokarmem matki trzeba podawać różne witaminy, to może lepiej i nie ukrywam wygodniej dać w nocy buteleczkę takiego gotowego, które te witaminy już w składzie ma?

Emilce coś chodzi skórka ze stópek, nie wiem czemu, całe ciałko ma różowe, gładziutkie a na stópkach się łuszczy, posmarowałam Bepanthenem, ale skąd i dlaczego tak? We wtorek idę na wizytę do pediatry to może coś powie, chyba, że któraś z Was już coś takiego u swojego maluszka zaobserwowała?

Poza tym małżonek wymyślił drugie imię, będzie po jego babci i nie jest źle, oficjalnie idziemy zarejestrować Emilię Annę :-)

Do góry