reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

takie bułeczki bym zjadła co tam jest w środku ? A je robiłaś sama z ciasta francuskiego?
ciasto francuskie kupiłam i później robiłam rogaliki i piekłam , coś Ala mini kanapki to z pierwszego zdjęcia a z drugiego to rogaliki z nutellą i bananem . Zdjęcie z netu bo już nie chce mi się iść robić swojego . Coś takiego , tylko u mnie jedne z szynką ,sałata, ogórkiem i mozzarellą a drugie tak samo tylko zamiast szynki -boczek

Załączniki

• 896d293b-9714-4dfb-9715-c389904b1011.jpeg
    896d293b-9714-4dfb-9715-c389904b1011.jpeg
    54,9 KB · Wyświetleń: 31
reklama
jaki masz wynik?
Ja z beta robilam glukoze na czczo, wyszlo mi 109, i generalnie dzwonil luxmed ze mam isc do lekarza bo podejrzewaja cukrzyce ale nie ciazowa tylko zwykla, wedlug mnie chyba przesadzaja bo ja od zawsze mam troche powyzej normy, licze sie ze cukrzyce ciazowa bede miec no ale do zwykłej to sporo brakuje przeciez….

Równa setka 🙃

Ja nie dyskutuje bo wiem że nie wygram z takim wynikiem 😅
Cukrzyca ciążowa jak nic 😜

Swój wynik koniecznie skonsultuj z lekarzem ale i wizyta u diabetologa wydaje mi się w twoim przypadku koniecznością .

ciasto francuskie kupiłam i później robiłam rogaliki i piekłam , coś Ala mini kanapki to z pierwszego zdjęcia a z drugiego to rogaliki z nutellą i bananem . Zdjęcie z netu bo już nie chce mi się iść robić swojego . Coś takiego , tylko u mnie jedne z szynką ,sałata, ogórkiem i mozzarellą a drugie tak samo tylko zamiast szynki -boczek
a i trochę majonezu

Skąd jesteś ? :p smaka mi takiego narobiłaś że chyba zajadę hahaha

Równa setka 🙃

Ja nie dyskutuje bo wiem że nie wygram z takim wynikiem 😅
Cukrzyca ciążowa jak nic 😜

Swój wynik koniecznie skonsultuj z lekarzem ale i wizyta u diabetologa wydaje mi się w twoim przypadku koniecznością .
no tak, na pewno. Jà zresztą juz mam sensor kupiony zeby kontrolować cukier bo w 1 ciazy mialam cukrzyce, wiec ciazowa tez bedzie ale mysle ze „nie wliczając „ ciazy to raczej stan przedcukrzycowy. Niestety cukier na czczo od dobrych kilku lat mam podwyzszony

Laski! Czy Wam też w ciąży rosną włosy w jakimś kuzwa ekspesowym tempie (nie mówię o tych na głowie)?
Normalnie pod pachami mam busz po jednym dniu. Mam zrobioną depilację laserową bikini i odkad jestem w ciąży mi włosy znów rosną 🤨😩😩

jaki masz wynik?
Ja z beta robilam glukoze na czczo, wyszlo mi 109, i generalnie dzwonil luxmed ze mam isc do lekarza bo podejrzewaja cukrzyce ale nie ciazowa tylko zwykla, wedlug mnie chyba przesadzaja bo ja od zawsze mam troche powyzej normy, licze sie ze cukrzyce ciazowa bede miec no ale do zwykłej to sporo brakuje przeciez….
Jak dobrze pamietam to od 92 robi się krzywa. Polecam nie bagatelizować sprawy z cukrami

reklama
no tak, na pewno. Jà zresztą juz mam sensor kupiony zeby kontrolować cukier bo w 1 ciazy mialam cukrzyce, wiec ciazowa tez bedzie ale mysle ze „nie wliczając „ ciazy to raczej stan przedcukrzycowy. Niestety cukier na czczo od dobrych kilku lat mam podwyzszony

I żaden z lekarzy nie zasugerował Ci dalszej diagnostyki wiedząc że cukry na czczo masz podwyższone ?

Zabukuj sobie koniecznie wizytę u diabetologa a jeszcze wcześniej zrób sobie ten test obciążenia glukoza .

Do góry