reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
I żaden z lekarzy nie zasugerował Ci dalszej diagnostyki wiedząc że cukry na czczo masz podwyższone ?

Zabukuj sobie koniecznie wizytę u diabetologa a jeszcze wcześniej zrób sobie ten test obciążenia glukoza .
raczej sugerowali obnizenie dieta, przez pewien czas bylam na metforminie ale przer 1 ciaza, po juz zmienilam lekarza bo tamten jie przyjmowal i juz nie dostalam metforminy

ciasto francuskie kupiłam i później robiłam rogaliki i piekłam , coś Ala mini kanapki to z pierwszego zdjęcia a z drugiego to rogaliki z nutellą i bananem . Zdjęcie z netu bo już nie chce mi się iść robić swojego . Coś takiego , tylko u mnie jedne z szynką ,sałata, ogórkiem i mozzarellą a drugie tak samo tylko zamiast szynki -boczek
właśnie chodziło mi o boczek tak myślałam, że to on

A ja chyba powoli zaczynam mieć mdlosci... zaczynam się źle czuć... kuje mnie w macicy/podbrzuszu - trudno mi wskazać miejsce. No i czuje się jakbym chciała wymiotowac chociaż nie do końca...
Ja mam wlasnie dokladnie tak samo, caly czas mnie strasznie mdli..
Równa setka 🙃

Ja nie dyskutuje bo wiem że nie wygram z takim wynikiem 😅
Cukrzyca ciążowa jak nic 😜

Swój wynik koniecznie skonsultuj z lekarzem ale i wizyta u diabetologa wydaje mi się w twoim przypadku koniecznością .
Ja dzisiaj robiłam glukoze na czczo i wyszła mi 100, w zeszłej ciazy cukrzyca więc pewnie w tej też będzie coś na rzeczy..:(

reklama
Cześć :) dołączam do Was, w listopadzie miałam infekcje byłam u lekarza ,dostałam leki i byłam pewna że okres zatrzymał mi się ze względu na leki , a tutaj ginekolog mówi że mam pęcherzyk ciążowy, ogólnie brzuch miałam lekko powiększony i piersi nabrzmiałe. Tak to bez jakiś innych objawów. Nie planowałam ciąży, ale życie zaplanowało inny scenariusz na pokładzie mam 5 latkę:) wczoraj byłam na wizycie narazie jeszcze zarodka nie było zaczęłam 7 tydzień, wizytę kontrolną mam mieć 6 stycznia.

Do góry