reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

No ja normalnie jestem 34 i w dżinsy zapinam się tylko rano. Wieczorem już muszę chodzić z rozpiętym rozporkiem schowanym pod swetrem, masakra. Cały czas w brzuchu się bąbluje

reklama
Też macie takie wielkie wzdęte brzuchy? Wiem, że to jeszcze nie jest dzidziuś tylko wzdęte flaki ale ten brzuch dosłownie z dnia na dzień zrobił się gigantyczny. No i jak ja mam jutro iść do pracy jak ciągle mam gazy 🙃 jak się pożaliłam ginowi to tylko zrobił mądrą minę, że progesteron działa.

Wyglądam na 4-5 miesiąc taki mam wielki brzuch od jakiegoś tygodnia. Też jestem pewna, że to jeszcze nie macica, a wzdęcia, bo dopiero kończę 9tc. Tylko gazów nie mam jakoś więcej niż przed ciążą i rano ten brzuch jest tak samo duży 🤣 Dobrze, że zima i można się ubrać na cebulę, ale już ciężko ukryć taki wielki brzuch, więc ukrywam się przed ludźmi 🤣

No ja normalnie jestem 34 i w dżinsy zapinam się tylko rano. Wieczorem już muszę chodzić z rozpiętym rozporkiem schowanym pod swetrem, masakra. Cały czas w brzuchu się bąbluje

Nie dziwię się 😉 pewnie masz tak samo dopasowane i obcisłe te dżinsy jak ja 🤣 Ostatni raz ubrałam je w 7tc. Tydzień później jak spróbowałam to szybko ściagałam, bo mimo, że się zapięłam to już sprawiały mi spory dyskomfort. Od tamtej pory chodzę praktycznie tylko w legginsach i mam w 🍑, musi mi być wygodnie 😁

Też macie takie wielkie wzdęte brzuchy? Wiem, że to jeszcze nie jest dzidziuś tylko wzdęte flaki ale ten brzuch dosłownie z dnia na dzień zrobił się gigantyczny. No i jak ja mam jutro iść do pracy jak ciągle mam gazy 🙃 jak się pożaliłam ginowi to tylko zrobił mądrą minę, że progesteron działa.
Yhhy 😏 brzuch nagazowany i wydęty i bekam non stop 🤦🏻‍♀️

Chyba nigdy takiego rozmiaru nie miałam 🤣
Ja się nawet rano nie dopnę w żadne spodnie więc tylko leginsy i ciążowe jeansy odkopałam z szafy. A to dopiero 10 tydzien 🤦🏻‍♀️

Ja ostatnio też mam bebzol wzdęty, przy okazji nie mogę zrobić 💩 więc rośnie w oczach. Dzisiaj trochę lepiej bo mało co zjadłam w ten weekend przez te migreny i mdłości. A taka mądra byłam niedawno że ja w ogóle mdłości nie mam 😂 i ogólnie objawów ciąży. teraz się budzę w nocy i walczę żeby nie orzygac się na leżąco. Dosłownie 😳

Ja piję z dwie herbaty miętowe, jedna kawę, i może z litr wody. Ale próbuje więcej . Kupiłam sobie parę miesięcy temu butelki motywacyjne ale ***** to dało 😂 chociaż są ładne…

Załączniki

• IMG_6133.jpeg
    IMG_6133.jpeg
    57,8 KB · Wyświetleń: 74
Ja wczoraj pokazuje mojemu niemezowi brzuch, a ten się mnie pyta "to ciążowy już? " Odpowiadam z bananem na twarzy, że tak. A ten " Jasne, pewnie się nażarłaś czegoś " 🤣

Ja też mam gaY okropne. I poerdxe na potęgę i bekam więcej niż normalnie. Czasem do tego stopnia, że a boli mnie przy dotykaniu. Muszę się wtedy wypierdziela i dopiero mi lepiej.

reklama
Do góry