zawsze mamy połowę lodówki warzyw, bo jemy ich mnóstwo... Więc mam taką taktykę ze wpycham rano mnóstwo różnych warzyw - w opór, trochę nabiału, orzechy i żytni chleb... a później bajlandoTo widzę, że podobnie też na śniadanie owsiankę z bananem i koktajl. A później …
reklama
Haha e tam, to ja 9+5 i też już mamCzy któraś z Was wie jakim cudem od wczorajszego wieczora mam już brzuch? Jestem 9+2, w czwartek na USG Bombelek miał 2cm, pęcherzyk ciążowy 3,3cm, tam nie ma co mi zrobić brzucha przecież Tyle się naczytałam, że dziewczyny mają płaskie brzuchy do 16tc...
Co tu się wydarzyło? Owszem, mam problemy z zatwardzeniem, ale bez przesady
juz zostawiam odpięty guziczek w spodniach bo tak wygodniej dodatkowo strasznie mnie swedzi skora na brzuchu jakby na rozciaganie także ja już lecę regularnie z olejowaniem.
co prawda druga ciąża to niby szybciej widać ale czy aż tak szybko..? Nie wiem na ile to ciąża a na ile kwestia jedzenia głównie wyrobów z najprostzzego glutenu w każdej postaci no ale cóż.. mam nadzieję że przyjdzie drugi trymestr i w końcu będzie ochota na w miarę zdrowe jedzenie xD
Malinowa_-
Fanka BB :)
Ja 9+0 i nie widać nic prócz wzdętego brzucha. Mam problem z
A olejowanie zaczęłam jak zrobiłam test ciążowy na wszelki wypadek
Malinowa_-
ja tez sie staram jak sie da ale dzisiaj po przezdrowym śniadaniu na obiad zjadłam chipsy Curly. Gorszy dzień ale równowaga zachowana..zawsze mamy połowę lodówki warzyw, bo jemy ich mnóstwo... Więc mam taką taktykę ze wpycham rano mnóstwo różnych warzyw - w opór, trochę nabiału, orzechy i żytni chleb... a później bajlando
Charmander
Ja jestem na L4. Głównie ze względu na dalekie dojazdy do pracy. Jak za długo posiedzę to czuję podbrzusze, a jeszcze do tego pas w aucie, nie wyobrażam sobie tego. Na początku pracowałam, później chwila urlopu i teraz już L4. Zanudzę się w domu, ale nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało przez pracę lub dojazdy. Na zdalne też nie ma szans, bo to bezpośredni kontakt z ludźmi i to chorymi. Więc nope, siedzę grzecznie w domuW ogóle chodzicie do pracy czy jesteście już na l4?
Charmander
A co do apek to szukałam jakie są i moje wnioski:
Ciąża+ ma fajne grafiki i opisy, dodatkowo można znaleźć przykładowe USG z każdego tygodnia ciąży, do tego jakieś artykuły na plus.
Preglife zostawiłam ze względu na świetny licznik odliczający dni do porodu, w procentach nawet podają "gotowość"
I trzecia apka to moja ciąża- tam są ciekawe checklisty, można odhaczać zadania w każdym trymestrze, żeby o czymś nie zapomnieć.
Do tego standardowo zostawiłam Mój kalendarzyk i na nim liczy sobie termin od OM, na pozostałych mam wklepany ten z przewidywanej owulacji, jeśli CRL się będzie nie zgadzać to przesunę pozostałe apki na termin od lekarza
Ciąża+ ma fajne grafiki i opisy, dodatkowo można znaleźć przykładowe USG z każdego tygodnia ciąży, do tego jakieś artykuły na plus.
Preglife zostawiłam ze względu na świetny licznik odliczający dni do porodu, w procentach nawet podają "gotowość"
I trzecia apka to moja ciąża- tam są ciekawe checklisty, można odhaczać zadania w każdym trymestrze, żeby o czymś nie zapomnieć.
Do tego standardowo zostawiłam Mój kalendarzyk i na nim liczy sobie termin od OM, na pozostałych mam wklepany ten z przewidywanej owulacji, jeśli CRL się będzie nie zgadzać to przesunę pozostałe apki na termin od lekarza
PepkaS
Jakich olejków używacie?Ja 9+0 i nie widać nic prócz wzdętego brzucha. Mam problem z
Ja mam jakiś, ale mam wrażenie, że bardziej wysusza
U mnie zwykly olej kokosowy spozywczy rozuszczony chwilkę w mikrofali- polecam po pierwszej ciazy +30kg - zero rozstępu ^^Jakich olejków używacie?
Ja mam jakiś, ale mam wrażenie, że bardziej wysusza
reklama
Też tego używałam na początku ale Mało wydajny na smarowanie po 2x dziennie i względnie drogi w porównaniu do oleju. Chociaz faktycznie duzo wygodniejszy w użytu niż tłusty olejJa już mam w wirtualnym koszyku Palmers na rozstępy