reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Czy któraś z Was wie jakim cudem od wczorajszego wieczora mam już brzuch? Jestem 9+2, w czwartek na USG Bombelek miał 2cm, pęcherzyk ciążowy 3,3cm, tam nie ma co mi zrobić brzucha przecież 😅 Tyle się naczytałam, że dziewczyny mają płaskie brzuchy do 16tc...

Co tu się wydarzyło? 😳 Owszem, mam problemy z zatwardzeniem, ale bez przesady 😅
Haha e tam, to ja 9+5 i też już mam😂
juz zostawiam odpięty guziczek w spodniach bo tak wygodniej 😁 dodatkowo strasznie mnie swedzi skora na brzuchu jakby na rozciaganie😵 także ja już lecę regularnie z olejowaniem.

co prawda druga ciąża to niby szybciej widać ale czy aż tak szybko..? Nie wiem na ile to ciąża a na ile kwestia jedzenia głównie wyrobów z najprostzzego glutenu w każdej postaci 🫣 no ale cóż.. mam nadzieję że przyjdzie drugi trymestr i w końcu będzie ochota na w miarę zdrowe jedzenie xD

zawsze mamy połowę lodówki warzyw, bo jemy ich mnóstwo... Więc mam taką taktykę ze wpycham rano mnóstwo różnych warzyw - w opór, trochę nabiału, orzechy i żytni chleb... a później bajlando 🤣
ja tez sie staram jak sie da ale dzisiaj po przezdrowym śniadaniu na obiad zjadłam chipsy Curly. Gorszy dzień ;) ale równowaga zachowana..

W ogóle chodzicie do pracy czy jesteście już na l4?
Ja jestem na L4. Głównie ze względu na dalekie dojazdy do pracy. Jak za długo posiedzę to czuję podbrzusze, a jeszcze do tego pas w aucie, nie wyobrażam sobie tego. Na początku pracowałam, później chwila urlopu i teraz już L4. Zanudzę się w domu, ale nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało przez pracę lub dojazdy. Na zdalne też nie ma szans, bo to bezpośredni kontakt z ludźmi i to chorymi. Więc nope, siedzę grzecznie w domu

A co do apek to szukałam jakie są i moje wnioski:

Ciąża+ ma fajne grafiki i opisy, dodatkowo można znaleźć przykładowe USG z każdego tygodnia ciąży, do tego jakieś artykuły na plus.

Preglife zostawiłam ze względu na świetny licznik odliczający dni do porodu, w procentach nawet podają "gotowość"

I trzecia apka to moja ciąża- tam są ciekawe checklisty, można odhaczać zadania w każdym trymestrze, żeby o czymś nie zapomnieć.

Do tego standardowo zostawiłam Mój kalendarzyk i na nim liczy sobie termin od OM, na pozostałych mam wklepany ten z przewidywanej owulacji, jeśli CRL się będzie nie zgadzać to przesunę pozostałe apki na termin od lekarza

reklama
Do góry