reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Będą fajne do czasu jak za rok zaczną wypadać po porodzie 😂 ciężki nasz los 😅

Mnie detektor zdecydowanie uspokajał, dla mnie był to bardzo udany zakup ☺️ pamiętam te komentarze na Allegro, że najlepsze co można było kupić dla żony, bo przestała się wiecznie zamartwiać 😅

Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i te kopniaki to takie bardzo delikatne były aż do końca ciąży.

Mi lekarz mówi ze 10 dni roboczych - niestety 😒
Dopytam dzisiaj. W sumie biore to na poprawke co pisza, a co wychodzi. Transport, ludzie. To wszystko ma wplyw.

reklama
Ciąża po poronieniu jest straszna 😔 chyba nigdy nie wyzbędę się tego lęku…
Oj to prawda, musisz się chyba starać po prostu o tym nie myśleć! Mi pomaga myślenie, że na początku to i tak ja na to nie mam wpływu.
Hejo.
Małe sprostowanie dopytalam koleżanek w Szwecji. Jednak robią trzy prenatalne każde inne jakie dokładnie dowiem się nie długo, oczywiście za darmo dla każdej chętnej ciężarnej. Plus dostałam wyniki mam przeciwciała na odrę, różyczkę i cytomelagie. Reszta wyszedł minus. Weekend był mocno średni jeśli chodzi o samopoczucie. Na wieczór mam apetyt w ciągu dnia bardzo ciężko. Dziś od rana w miarę dobrze nie było wymiotów ale czuję że będą i tak 😅
To lepiej niż w Austrii, bo tutaj te trzy duże USG są płatne 🥲 ubezpieczenie chyba tylko 5 wizyt z USG takim ogólnym pomiarem tętna refunduje. Albo nawet i nie tyle. No ale jak będzie trzeba to zapłacę.
Ja w ogóle częściej nie mam objawów niż mam jakiekolwiek🙄 jak mnie ktoś wtajemniczony pyta jak się czuję, to odpowiadam, że „aż za dobrze”😬 czasem czuję jak się macica rozciąga ale obecnie akurat nie, rano rzeczywiście było mi troszkę niedobrze ale tylko troszkę 😵‍💫 jeszcze spałam fatalnie, nie mogłam zasnąć, co chwilę się budziłam i śniły mi się głupoty 🤯 dobrze, że w środę umówiłam się na podgląd bo idzie oszaleć 🫠
Zazdroszczę, ja bym wolała nie mieć 🫣 moja przyjaciółka miała złotą ciążę, co się całą super czuła, chciałabym taką 😅
też tak odpowiadam 😂

Ja pójdę w sobotę, mam nadzieję, że dotrzymam.

Chociaż generalnie to już odliczam do momentu, gdy będzie już można używać domowego detektora tętna 🙈 mam wrażenie, że moje życie zyska nową jakość 😂
Ja w życiu nie miałam detektora tętna 🫣 chyba po prostu ufam że będzie dobrze 😅
Jade dziewczyny podejrzec co tam u Bejbiczki (jak to mowi moja kuzynka) i jak wszystko ok to pobranie krwi i Panorama. Najblizsze dni to bedzie jazda bez trzymanki. Serwery padna od odswiezania zanim samolot z probka krwi wystartuje 🤣
Ja mówię na ciążę obwarzanek 🤭 bo tak się czuję i wyglądam wieczorami.

Dzień dobry,
Dzisiaj rano nawet znośnie, doczlapałam się do biura, nawet zjadłam śniadanie i wypiłam kawę i mdłości dopiero po dwóch godzinach weszły 😅 obym przeżyła ten dzień 🤞 nie mogę się doczekać końca pierwszego trymestru, żeby zacząć żyć znowu, bo teraz cały weekend to zmarnowany. Szkoda mi czasu, który mogę spędzić z moim synem, póki jest jedynakiem :(

Pytanie do mam, które już mają starsze dzieci: kiedy planujecie im powiedzieć o nowym rodzeństwie?

nie dziwię się... Ja bym się najchętniej zahibernowala na te dwa tygodnie do wyniku nifty 🤦‍♀️

Szkoda, że w ciąży nie można sobie machnąć jakiś dobrych leków na uspokojenie 😁
Melisa juz dawno na mnie nie dziala. Ba! Nawet mnie po 🍑 nie ryśnie. Ja bym najchetniej sie zahibernowala ale chociaz do czerwca/lipca 🤣

Oj to prawda, musisz się chyba starać po prostu o tym nie myśleć! Mi pomaga myślenie, że na początku to i tak ja na to nie mam wpływu.

To lepiej niż w Austrii, bo tutaj te trzy duże USG są płatne 🥲 ubezpieczenie chyba tylko 5 wizyt z USG takim ogólnym pomiarem tętna refunduje. Albo nawet i nie tyle. No ale jak będzie trzeba to zapłacę.

Zazdroszczę, ja bym wolała nie mieć 🫣 moja przyjaciółka miała złotą ciążę, co się całą super czuła, chciałabym taką 😅

Ja w życiu nie miałam detektora tętna 🫣 chyba po prostu ufam że będzie dobrze 😅

Ja mówię na ciążę obwarzanek 🤭 bo tak się czuję i wyglądam wieczorami.

Dzień dobry,
Dzisiaj rano nawet znośnie, doczlapałam się do biura, nawet zjadłam śniadanie i wypiłam kawę i mdłości dopiero po dwóch godzinach weszły 😅 obym przeżyła ten dzień 🤞 nie mogę się doczekać końca pierwszego trymestru, żeby zacząć żyć znowu, bo teraz cały weekend to zmarnowany. Szkoda mi czasu, który mogę spędzić z moim synem, póki jest jedynakiem :(

Pytanie do mam, które już mają starsze dzieci: kiedy planujecie im powiedzieć o nowym rodzeństwie?
Moj ma 1,5 roku wiec totalnie nie kuma 😁 Na ogarniecie sily docisku i glaskania ma +- pol roku, bo patrzac na to co robi z kotami to Bejbiczka moze byc w niebezpieczenstwie 🤣

reklama
Do góry