IgG dodatnieAle masz dodatnie IgM czy IgG?
reklama
Też bym bardzo chciałamam nadzieje, ze jednak się wyśpisz, a jutro wszystko będzie dobrze!
mega się cieszę, że takie wiesci
jak robimy pappe prywatnie trzeba mieć usg na te badania?
tak bym chciała byś jutro usłyszała dobre informacje i że takie przeczytam.jak wstanę
Jestem w drodze na 8:15 mam i trzęsę portkami !!
Stary z córką jadą ze mną i zdążyłam się z nim już kilka razy pokłócić
Hej, sorki że się wtrącam w Wasz wątek. Ja mam aktywne zakażenie cytomegalią. Musisz sprawdzić IgM i awidność przeciwciał w laboratorium przyszpitalnym (nie diagnostyka, alab itd). To, że IgG masz dodatnie świadczy o tym, że przeszłaś kiedyś infekcję. Awidność powie Ci jak dawno. O aktywnym zakażeniu świadczy dodatnie IgM, więc sam wynik IgG nic Ci nie powie.IgG dodatnie
drugi.bejbik
Fanka BB :)
Właśnie się nad tym zastanawiam...Dobrze, że w jajowodach jednak nic nie ma. A może warto sprawdzić poziom i przyrost bety? Rozważałaś to?
PepkaS
Ja jak miałam taką sytuację (że ciąża dużo młodsza) w wakacje to gin mi od razu kazała zrobić dwa przyrosty bety.Właśnie się nad tym zastanawiam...
No właśnie dostałam na awidnosc IgG i igm . Mam zrobić za 2 tyg .Hej, sorki że się wtrącam w Wasz wątek. Ja mam aktywne zakażenie cytomegalią. Musisz sprawdzić IgM i awidność przeciwciał w laboratorium przyszpitalnym (nie diagnostyka, alab itd). To, że IgG masz dodatnie świadczy o tym, że przeszłaś kiedyś infekcję. Awidność powie Ci jak dawno. O aktywnym zakażeniu świadczy dodatnie IgM, więc sam wynik IgG nic Ci nie powie.
A jak wyjdzie że trscmam aktywne to co wtedy ? Coś sie bierze na to czy jak ? Czy sie obserwuje czy dziecku dostanie jakiś lek po urodzeniu ?
reklama
Veraverrto
Tak wygladaja moje wyniki. Czyli nie mam aktywnego zakazenia (IgM niereaktywny), mam przebyte o czym swiadczy wynik IgG. Jesli mialabys tez IgM niereaktywne to nie robi sie awidnosci. Jesli wyszloby aktywne zakazenie, czyli jakas wartosc przy IgM to wtedy robi sie awidnosc. Dlatego zazwyczaj lekarze zlecaja zarowno IgG i IgM.No właśnie dostałam na awidnosc IgG i igm . Mam zrobić za 2 tyg .
A jak wyjdzie że trscmam aktywne to co wtedy ? Coś sie bierze na to czy jak ? Czy sie obserwuje czy dziecku dostanie jakiś lek po urodzeniu ?
Załączniki